Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ –ΣΥΡΙΑΣ-ΚΟΥΡΔΩΝ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

cdqwr11ueaaua18.jpg
Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί στην Άγκυρα η αποκάλυψη από μερίδα του τουρκικού τύπου ότι πρόσφατα έχει γίνει μια σημαντική μυστική συνάντηση εκπρόσωπων της Ρωσίας, του συριακού καθεστώτος και των Κούρδων της Συρίας, όπου καθορίστηκε σε μεγάλο μέρος το μετά τον εμφύλιο καθεστώς στην Συρία και κυρίως η αυτονόμηση του κουρδικού στοιχείου.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτεται, στις 17 Σεπτεμβρίου στην ρωσική βάση El Humeyim, που απέχει περί τα 10 χιλιόμετρα από την κουρδική περιοχή του Afrin, στην βορειοδυτική Συρία, έγινε σημαντική συνάντηση για το κουρδικό πρόβλημα. Στην συνάντηση αυτή μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού στρατού που επιχειρεί στην Συρία, εκπρόσωποι του συριακού καθεστώτος που είχαν έρθει από την Δαμασκό και από πλευράς Κούρδων της Συρίας της αποστολής του PYD ηγούνταν οι Fevziye Yusuf και Luey Kharita. Συνολικά μετείχαν 8 εκπρόσωποι της Ρωσίας, εννέα από πλευράς Δαμασκού και άλλοι 9 Κούρδοι.
page-kose-yazarlari-kuzey-suriye39de-yasanan-kurt-hareketini-yazdi-339205403
Στην συνάντηση συζητήθηκε το καθεστώς των κουρδικών περιοχών της Συρίας και όπως αναφέρεται, συμφωνήθηκε η αυτονόμηση τριών καντονιών σε πρώτη φάση σε ένα ομόσπονδο συριακό κράτος που θα προέρθει μετά την λήξη του εσωτερικού πολέμου και την εκδίωξη των Τζιχαντιστών.
Πρόβλημα υπήρξε και εδώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, από την απαίτηση των Κούρδων να ενταχτούν στο αυτόνομο ομόσπονδο κρατίδιο τους με αυξημένες εξουσίες και δυο άλλα καντόνια που έχουν μεγάλο ποσοστό κουρδικού πληθυσμού.
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα και τελευταία ακούγονται πολλές φωνές υπέρ της ανοιχτής πολεμικής σύγκρουσης του τουρκικού στρατού που έχει εισέρθει στην Συρία με τους Κούρδους, ανάβοντας όμως έτσι μεγαλύτερη φωτιά σε όλη την ευρύτερη περιοχή καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα συναντήσει την έντονη αντίδραση των Αμερικανών, ενώ και οι Ρώσοι θα αντιταχτούν σε τέτοια σχέδια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com