Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Θέμα: «Ἀνάκληση ὑπογραφῆς»
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.               

                                                                 ΠΡΟΣ:


ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ

ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
        
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7/10/2016
Θέμα: «Ἀνάκληση ὑπογραφῆς»
Σεβαστοί καί ἀγαπητοί μου Πατέρες,
Μέ τήν παροῦσα Ἐπιστολή μου δηλώνω ὅτι ἀνακαλῶ τήν ὑπογραφή μου ἀπό τήν ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Συγκεκριμένα, ἡ ἀνάκληση τῆς ὑπογραφῆς μου ἀφορᾶ τήν παράγραφο, πού ἀναφέρεται στή «Διακοπή μνημοσύνου» (σ. 7-8). Καί τοῦτο, ἐπειδή δέν θέλω νά θεωρηθεῖ ὅτι μέ τά γραφόμενα στήν παράγραφο αὐτή ἐνθαρρύνω, καλύπτω ἤ ὅτι συμφωνῶ μέ ὅσους μεμονωμένα προβαίνουν σέ διακοπή μνημοσύνου τοῦ Ἐπισκόπου τους.
Παρακαλῶ καί γιά τίς δικές σας ἐνέργειες.
Μέ σεβασμό καί τιμή
Δημήτριος Τσελεγγίδης

48 σχόλια :

 1. Πολύ άσχημο αυτό. Δεν το είχε αρχικά διαβάσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ . ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΛΛΟΣ . ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ . ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ? ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ SITE ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ . ΜΗΠΩΣ ΑΡΩΣΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ?

   Διαγραφή
 3. Και ποια ειναι η ορθοδοξη δραση εναντι αυτων που γινονται δηλαδη;μονο μη δραση ειναι η προταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο κ. Τσελεγγίδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ (ΠΑΤΗΡ-ΣΑΒΒΑ ΠΑΤΗΡ-ΠΑΙΣΙΟ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ) ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΟΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είσθε ειλικρινής Κύριε Τσελεγγιδη. Μας λυπησες όμως, γιατί έτσι αποδυναμώνεις τον αγώνα πολλών και οπισθοχωρούν μαζί σου. Έχεις όμως το δικαίωμα.

  Έτσι κι εμείς με αγάπη να διαφωνουμε. Μας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ όμως, όπως και τους γέροντες στο Άγιον Όρος που είναι οι ακόλουθοι των Αγίων ομολογητων.

  Ο Κύριος όμως θα τους δικαιώσει σύντομα. Μην ζητήσεις τότε κι εσύ μερίδα από τον στέφανο της νίκης τους, γιατι εριξες την ασπίδα!

  Με αγάπη Χριστού

  Αλεξανδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εξαιρετική η επιστολή του κ. Τσελεγγίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστούμε κ. Τσελεγγίδη. Πολύ ωραία επιστολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι ο ίδιος εγραψες κ τα 2 σχόλια;

   Τι εννοεις εξαιρετική επιστολη;
   Απλά υποχωρεί δείχνοντας την ανανδρια του.

   Διαγραφή
 9. Η επιστολή του κ. Τσελεγγίδη φρονηματίζει ορθόδοξα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 3ο σχόλιο από τον ίδιο ανώνυμο.

   Διαγραφή
  2. Μπορείς να μας πεις πως το εννοείς αυτό που ισχυρίζεσαι και να το τεκμηριώσεις πατερικά;

   Διαγραφή
  3. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.

   Διαγραφή
 10. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2488&v=ubtnZ8MMr4s

  Εδώ μετά το 40:00 ο π.Θεόδωρος Ζήσης είναι ξεκάθαρα υπέρ της διακοπής μνημοσύνου.

  Ελπίζω να αναρτήσετε το σχόλειό μου και να δείξετε το βιντεο στο μπλογκ σας,στο οποίο έχετε αναρτήσει πολλά του π.Θεοδώρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γιατι αραγε; Τι μεσολαβησε; Προβληματισμος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο κ. Τσελεγγίδης εκφράζει το πνεύμα της Εκκλησίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο κ. Τσελεγγίδης μας εμπνέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάλι 2 συνεχόμενα σχόλια ενώ είσαι ο ίδιος.
   Σε πληρώνουν με το σχόλιο ή έχετε βάρδιες;

   Διαγραφή
 14. Κι άλλος κωλοτούμπας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Απαντήσεις
  1. Ριψάσπις ο τσίφτης,
   Αν ήταν μάγκας ας έλεγε όχι ενώπιον της συνάξεως!

   Διαγραφή
 16. Γιατί είναι άσχημο; Δε μπορεί ο άνθρωπος,ο κάθε άνθρωπος να έχει την άποψή του; Η Εκκλησία του Χριστού δεν αποτελείται από ένα μέλος,πολλά μέλη την αποτελούν. Ας μην ελέγχουμε το τί κάνει ο άλλος,που ενδεχομένως να έχει τους λόγους του. Έχει κάθε δικαίωμα να πράττει όπως θέλει. Εμείς έχουμε καθηγητή τον Χριστό,αυτός καθοδηγεί κι αυτός δείχνει το δρόμο. Εμείς τι είμαστε να κρίνουμε; Έχουμε και τους πατέρες της Εκκλησίας που ακολουθούσαν τον καθηγητή,κι όποιος ακολουθεί τούτον το καθηγητή,κανένας άλλος καθηγητής όσο ψηλά κι αν στέκεται δε αποτελεί αλάνθαστη επιλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το όχι στην Πίστη μας είναι ΌΧΙ και το ναι είναι ΝΑΙ!
   Είναι ύπουλη και αμφιβόλου σκοπιμότητος η ενέργεια του συγκεκριμένου καθηγητού από την στιγμή που τους οποιουσδήποτε λόγους κι αν είχε τους είχε και την στιγμή που έλεγχε και υπέγραφε την ομολογία!
   Αλισβερίσι φωνάζει από μακριά!
   Η έδρα του πέχτηκε πάλι;

   Διαγραφή
 17. Συγχαρητήρια στον κ. Τσελεγγίδη για το θάρρος και την παρρησία που έχει, να υποστηρίζει τις απόψεις του, αλλά και να μεταβάλη άποψη, όταν αυτό είναι αναγκαίο, χωρίς να το κρύβη, αλλά να το δηλώνη δημόσια, εισπράττοντας το πιθανό κόστος.
  Δείχνει ότι έχει ανδρεία αλλά και περίσκεψη, ώστε να προλαμβάνη παρενέργειες, που μπορεί να δημιουργηθούν από παρερμηνεία των λόγων του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Οπως έλεγε ο Μπίσμαρκ για τους καθηγητές που τους περισσεύει η γνώση αλλά τους λείπει στοιχειώδες πρακτικό πνέυμα και αίσθηση της πραγματικότητας : "καθηγητές τρείς και εχάθη η πατρίς"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ωραία κύριε Δημήτρη τόσο καιρό κάναμε έρευνες βρήκαμε το μικρόβιο, τον ιό ,έγιναν εργαστηριακές έρευνες και έδειξαν ότι είναι θανατηφόρος , και προ της συνόδου και μετά της συνόδου πολύ σοβαρά επιστημονικά κείμενα που πληροφόρηαν τους πάντες, ξέρουμε τι γίνεται. αλλά τώρα τι μας λέτε να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτόν τον θανατηφόρο ιό χωρίς να προσπαθήσουμε να τον αποτινάξουμε από κοντά μας ? Μήπως αυτός που σας έπεισε πάει για Δεσπότης ; Κρίμα και σας είχαμε για κορυφαίο ορθόδοξο καθηγητή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Να αφήσουμε τους ύμνους για την ανάκληση της υπογραφής αλλά και τις εύκολες καταδίκες του κ καθηγητή και να βγει ο ίδιος δημόσια να δηλωσει τι ήταν στην πραγματικότητα αυτό που τον ανάγκασε τόσο γρήγορα ν αανακαλέσει εκθέτοντας τον ίδιο και την μακρά του καριέρα. Τα άλλα όλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Επιτέλους να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και είναι γνωστός ο άγριος πολεμος των εκβιασμών που γίνεται κάτω από την επιφάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Η διακοπή του μνημοσύνου των διακηρυσσόντων, γυμνή τη κεφαλή, αιρετικές διδαχές επισκόπων εδράζεται στους Θείους και Ιερούς κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και στην εκκλησιαστική Ιστορία και τη μακραίωνα εκκλησιαστική παράδοση και πράξη ως τυγχάνει παγκοίνως γνωστό. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, έχει αποδεχθεί και η Ιερά Κοινότης του παλλαδίου της Ορθοδοξίας Αγίου Όρους αποφηναμένης σχετικώς ότι " “Επαφίεται εις την συνείδησιν εκάστης Μονής, η διαμνημόνευσις του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχου”. (ΝΒʹ Συνεδρία εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως, 13 Νοεμβρίου 1971).
  Μονάχα οι ποικίλης προελεύσεως κακοπροαίρετοι εκκλησιαστικοί παράγοντες και τινες συνοδοιπορούντες θεράποντες της ακαδημαικής "θεολογίας" καθώς και ένιοι δούλοι της σκοπιμότητος, φιλοπατριαρχικής, ως επί το πλείστον κοπής και προελεύσεως, πειρώνται,ανεπιτυχώς βεβαίως, να διισχυρισθούν το αντίθετο ελεγχόμενοι, τοιουτοτρόπως, ως στερούμενοι ΠΑΝΤΕΛΩΣ σοβαρότητος και στοιχειώδους ιστορικής γνώσεως.
  Εκεί στηρίχθηκαν τόσο οι αγιορείτες ιερομόναχοι που διέκοψαν τη μνημόνευση του κεκοιμημένου πατριάρχη Αθηναγόρα εν έτει 1970 όσο και οι τρεις ευθαρσείς μητροπολίτες, που προέβησαν στην αυτή ενέργεια το ίδιον έτος , μακαριστοί πλέον, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο και λέων του Βορρά προσφυώς αποκληθείς ( ο πρώτος λεβέντης επίσκοπος που τόλμησε να προβεί στη διακοπή του μνημοσύνου του αποστάτη Αθηναγόρα,ακολούθησαν μετά ταύτα και οι άλλοι δύο), ο νεοχρυσόστομος και νεότερος Πρόδρομος Φλωρίνης Αυγουστίνος και ο Παραμυθίας Παύλος, ο απλούς και κεχαριτωμένος, ο και σφάγιο του επαράτου σεραφειμισμού χρηματίσας.
  Αιώνες, όμως, πριν από αυτούς οι άγιοι Μάξιμος ο Ομολογητής, Γρηγόριος ο Παλαμάς και άλλοι διήνοιξαν και υπέδειξαν το σχετικό δρόμο.
  Λ.Ν. (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Θεωρώ ότι η διακοπή της μνημονεύσεως των πρωτεργατών της οικουμενιστικής προδοσίας της πεφιλημένης μας Ορθοδοξίας, στηριζόμενη, επαναλαμβάνω, στου Θείους και Ιερούς κανόνες ,την εκκλησιαστική Ιστορία και τη μακραίωνα εκκλησιαστική πράξη επιβάλλεται από τις περιστάσεις.
  Τι άλλο, δηλαδή, θα πρέπει να πράξει ακόμη ο αρχιοικουμενιστής πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου τα αντιοικουμενιστικά ανταναλαστικά των υγιώς φρονούντων ποιμένων να ενεργοποιηθούν αναλόγως;
  Ουδείς επιχαίρει επί τη προόψει μίας τοιούτου είδους εξελίξεως!
  Μόνον ο αρχιεργάτης του ψεύδους και τα πολυποίκιλα ενεργούμενά του ευφραίνονται σχετικώς!
  Κάτι τέτοιο, όμως, επ ουδενί δύναται να εξωραίσει και ανατρέψει την πραγματικότητα επί τη βάσει της οποίας η ανοχή του εκκλησιαστικού πληρώματος επι τη θέα των πρωτοφανών συγκρητιστικών ανοσιουργημάτων έχει εξαντληθεί από πολλού.
  Πολλοί πιστοί βιώνουν ένα εσωτερικό δράμα, μία κρίση συνειδήσεως, μία πραγματική τραγωδία όταν τα ώτα τους γίνονται δέκτες της διαμνημονεύσεως των πρωτουργών του οικουμενιστικού συγκρητισμού, με "πρωτον και καλλίτερο" τον κρίμασιν οις οίδε Κύριος κατέχοντα την αρχιεπισκοπική καθέδρα της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας (εννοείται ότι ο όρος "οικουμενικός", αποδιδόμενος σε οποιονδήποτε προκαθήμενο τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τυγχάνει έωλος και αδόκιμος από εκκλησιολογικής πλευράς ως τυγχάνει γνωστό και εις τους άκρω δακτύλω γευσαμένους της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας). Ακούς εκεί "οικουμενικός" ο πρώτος μεταξύ ίσων μιας ισοτίμου με τις άλλες τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας! Πρόκειται για εγκαθίδρυση παπάτου στην Ανατολή! Και μη χειρότερα!
  Έχω την αίσθηση ότι και πολλοί ποιμένες, και των τριών βαθμίδων της Ιερωσύνης, προβληματίζονται, σχετικώς, όσο ποτέ άλλοτε!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Υφίσταται, προς γνώση και μελέτη από την πλευρά παντός ενδιαφερομένου μέλους της Εκκλησίας, άφθονο και φρικαλέο, τόσο από πλευράς ποσότητος όσο και, κυρίως, από πλευράς "ποιότητος" προδοσίας του Ορθοδόξου Δόγματος, διαδικτυακό υλικό, δυνάμενο να πείσει και τον πλέον ψύχραιμο και απροκατάληπτο θεατή και ακροατή ότι η συντελούμενη προδοσία έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής και καλής διαθέσεως από μέρους του ορθοφρονούντος εντίμου κλήρου και πιστού λαού.
  Οι ποιμένες μας καλούνται να αφουγκρασθούν την αγωνιώδη κραυγή του ποιμνίου τους και να πράξουν αναλόγως. Περαιτέρω ανοχή, από μέρους τους, της προδοσίας και των προδοτών ισοδυναμεί με προδοσία της ιερής αποστολής τους.
  Κλήρος και λαός αναμένει αγωνιωδώς και εμπόνως την από της πλευράς των διοικητικών σωμάτων της κατ Ελλάδα ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ Εκκλησίας την πανηγυρική καταδίκη και απαξίωση της ληστρικής συνόδου της Κρήτης. Και αναμένει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το λεβέντη εκείνο επίσκοπο που θα πάψει το μνημόσυνο του αρχιεργάτη της προδοσίας, του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου! Ήδη, κάποιοι λεβέντες αγιορείτες ιερομόναχοι το τόλμησαν! Επιτέλους, δεν πρόκειται για τα αμπέλια και τα χωράφια τους αλλά για την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη!
  Πληροφορίες που έχουν φθάσει στα ώτα του γράφοντος το παρόν, τις οποίες δεν τυγχάνω εξουσιοδοτημένος να μεταφέρω αυτούσιες στο διαδικτυακό χώρο, αποκαλύπτουν την τραγική αφέλεια κάποιων, θεωρούμενων ως παραδοσιακών επισκόπων, αναφορικά με την παράγραφο του "συνοδικού" κειμένου που πραγματεύεται τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των αιρετικών "χριστιανών" της Δύσεως. Οι λεγάμενοι τυγχάνουν τραγικά ανυποψίαστοι σχετικά με την συντελεσθείσα, καμουφλαρισμένη ομολογουμένως, προδοσία και θεωρούν ότι ουδεμία μειοδοσία επισυνέβη! Μιλάμε για την απόλυτη αφέλεια από την πλευρά τους!
  Εσχάτως, δε, από επίσημα αρχιερατικά χείλη διατυπώνονται ένιες τραγικά αθεολόγητες και εκκλησιoλογικά απόβλητες και ασύστατες θέσεις περί της ΔΗΘΕΝ ακυρότητος των τελουμένων Ιερών Μυστηρίων σε περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν διαμνημονεύεται ο "οικουμενικός" πατριάρχης, δηλαδή ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος, μάλιστα, ονομάζεται και "κορυφή της Εκκλησίας"! Τι τραγική εκκλησιολογική σύγχυση!
  Εχέτωσαν, υπ όψιν, τόσο οι συνειδητά υποστηρίζοντες τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό όσο και οι ένεκα αφελείας, δειλίας, αδιαφορίας ή καιροσκοπισμού "ρίπτοντες νερό στο μύλο του και βούτυρο στο ψωμί του", ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Περαιτέρω ανοχή των οικουμενιστικών εγκλημάτων και της οικουμενιστικής προδοσίας δεν είναι νοητή!
  Εάν σιωπήσουν αυτοί στη σύνοδο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Νοεμβρίου δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και ο νοών νοείτω! Νισάφι πια!
  Λ.Ν.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Ιερά Σςύνοδος, οταν θα συνέλθη, θα αποφασίση σωστά και με γνώμονα την Ορθόδοξη Παράδοση, όπως κάνει πάντοτε έως τώρα.
   Αυτό απεδείχθη πανηγυρικώς για άλλη μία φορά πρίν απο λίγους μήνες, όταν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο η Εκκλησία της Ελλάδος ΜΟΝΗ εναντίον όλων, επέτυχε να μήν αποκληθούν κανονικές Εκκλησίες οι Ετερόδοξοι.
   Ας μήν ταραζώμαστε λοιπόν και μην αγωνιούμε.
   Εχουσι γνώσιν οι φύλακες !

   Διαγραφή
  2. Προς 3:41: για τη στάση της αντιπροσωπειας της Εκκλησίας της Ελάδος στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης που υπήρξε αντίθετη προς την αρχική απόφαση της Ιεραρχίας του Μαίου αναφέρθηκε προσφάτως ο μητροπολίτης Κυθήρων. Μου φαίνεται ότι δεν "έχουσι γνώσιν" όλοι οι φύλακες...

   Διαγραφή
 24. Όλοι όσοι μπήκατε στα σχόλια και γράψατε τηλεγραφικά τύπου μπράβο κ. Καθηγητά, ωραία ἐπιστολή, ο κ. Καθηγητής μας εμπνέει κ.λ.π., δεν παραθέσατε θεολογικά επιχειρήματα και κριτήρια ώστε να υποστηρίξετε αυτό που γράψατε.

  Πού στηρίζετε την άποψή σας;
  Θέλω να μου απαντήσετε σε πολλά επίπεδα.
  Ήταν σωστό που απεσύρθη η υπογραφή και μάλιστα σε μία τέτοια χρονικη στιγμή που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος εκ νέου το Νοέμβριο και που ήδη μαζεύθηκαν χιλιάδες υπογραφές;
  Ήταν σωστό που έγινε σε κείμενο που ενώνει τα υγιά στοιχεία της Εκκλησίας, δεδομένου ότι δεν προτρέπει σε εκκοπή μνημοσύνου, οὔτε υπογράψαμε για κάτι τέτοιο (αν αυτό φοβάται εφόσον διαφωνει στην συγκεκριμένη παράγραφο που αναφέρει).
  Είστε χαρισματούχοι και γνωρίζετε το συνταρακτικό γεγονός που οδήγησε τον κ. Καθηγητή να προβεί σε αυτήν την ενέργεια και εμείς δεν το ξέρουμε, οπότε να το πείτε και σε εμάς;

  Πολύ θέλω να έχει δίκιο ο κ. Τσελεγγίδης, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να έχουν άδικο και όλοι οι υπόλοιποι κληρικοί, ιερομόναχοι, μοναχοί, θεολόγοι και λαϊκοί.

  Ο Θεός να μας φωτίσει όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Είναι πραγματικά αηδιαστικό!
  Για τρίτη φορά κάνει την τούμπα του ο Τσελεγκίδης...
  Προβατόσχημος λύκος λοιπόν και μάλιστα σε μια από τις πλέον επικίνδυνες θέσεις και ως δηλωμένος αντιοικουμενιστής θεολόγος και ως μέλος του προεδρείου της σύναξης μοναχών και κληρικών...
  Τι παίζει;
  Καμιά έδρα πάλι;
  Πολύ βρώμικα παιχνίδια... Πολύ βρώμικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε 7:27 σκέψου μήπως βρώμικο είναι το μυαλό σου και βλέπει βρώμικα, αγνές κινήσεις του καθηγητού Δ. Τσελεγγίδη.

   Φώτης

   Διαγραφή
  2. ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΔΡΑ ΜΙΛΑΣ; Ο Κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. ΑΣΧΕΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

   Διαγραφή
 26. Χαλαρα ρε αδερφια.Ποσες και ποσες προδοσιες απο ανθρωπους που ηταν υπερανω υποψιας εχουν γινει στην ιστορια;και μην παμε μακρια,ο ιουδας,ολοι οι μαθητες του κυριου πλην ιωαννου που λακισαν(ας με συγχωρουν)ενταξει μπορει να μετανιωσει ο καθηγητης.Αλλωστε σε καποια φαση και οποιοδηποτε απο εμας μπορει στιγμιαια να λακισει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Τωρα ναι μετα απο λιγο μπορει οχι,εκει εγκειται και η μετανοια αλλωστε,χθες εκανες κατι που σημερα το αποστρεφεσαι και μετανοεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Είναι λίγοι αυτοί που αγωνίζονται μέχρι τέλους, δυστυχώς, ο Θεός όμως θα τους δικαιώσει όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Οσοι ονειρεύονται συναλλαγές ή παλινωδίες ή δειλία εκ μέρους του κ. Τσελεγγίδη, ας φροντίσουν να ξυπνήσουν.
  Ο άνθρωπος, πολύ σωστά σκεπτόμενος, δεν θέλησε "να πάρη στο λαιμό του" όσους θα έκαναν αποτείχιση βασιζόμενοι στο κύρος του ονόματος του, και να χρεωθή ο ίδιος τις ψυχές τους.
  Ας κάνουν ότι θέλουν, αλλά με δική τους ευθύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδη αν αντιδρασει καποιος στις προσβολες της εκκλησιας του χριστου θα χαθει στην κολαση;εσυ και οποιος αλλος μην αντιδρατε και εξηγηστε μετα στο χριστο γιατι κοφευσατε.Ο χρηστος ζηταει ομολογια; και αν ναι,ποτε πιστευεις ειναι η στιγμη για αυτην να δωθει;εαν καποιος που ο χριστος τον δεχθηκε στο σωμα της μοναδικης ως μοναδικος θεος εκκλησιας του,δεχθει οτι και αλλα ιδρυματα ειναι εκκλησιες οπως η μοναδικη του χριστου,αυτο τι τον κανει;

   Διαγραφή
 30. Ο Τσελεγγίδης μετά από την ανάκληση της υπογραφής του ...πέθανε θεολογικά. Να βάλη πέτρα στο λαιμό του πλέον....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com