Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα-σοκ στους μουσουλμάνους της Αυστρίας: Σοβαρός κίνδυνος για τζιχάντ στην καρδιά της Ευρώπης

AUSTRIA-islamistes.jpg
Τον έντονο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων Μουσουλμάνων της Βιέννης, σε ποσοστό πάνω από το 25%, διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε νέους, ηλικίας 14-17 ετών, σε 30 Κέντρα Νεολαίας στην αυστριακή πρωτεύουσα για λογαριασμό του Δήμου της και δημοσιεύεται σήμερα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 27% των ερωτηθέντων βρίσκονται υπό λανθάνοντα κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης, το 31% παρουσιάζει ελαφρό έως μεσαίο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και το 42% είναι μετριοπαθείς.
Η ομάδα εκείνων με υψηλό κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης εκδηλώνει συμπάθεια για το «τζιχάντ», δείχνει εχθρική διάθεση απέναντι στη Δύση και επικροτεί τη βία, έχοντας ενστερνιστεί «ιδεολογία της ανισοτιμίας» απέναντι σε μη Μουσουλμάνους. 
Οπως ανέφερε σε αποψινές του δηλώσεις στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο υπεύθυνος της έρευνας Κενάν Γκιουνγκιέρ, αυτοί οι νέοι μπορεί να μην είναι ριζοσπαστικοποιημένοι, ωστόσο σε ποσοστό 27% κινδυνεύουν έντονα με ριζοσπαστικοποίηση και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να επιτευχθεί μία σταθεροποίηση τους, ώστε να μην στρέφονται σε μία τέτοια κατεύθυνση και να υπάρχει ο στόχος της επιστροφής τους σε φιλελεύθερες θέσεις.
Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται πως ένα ποσοστό, σχεδόν 50%, των νέων Μουσουλμάνων έχουν αντισημιτική τοποθέτηση, όταν το ποσοστό αυτό ανάμεσα σε όλους τους νέους βρίσκεται στο 33%, ενώ ως προς την ομοφοβία (60%) και στην επιφυλακτικότητα απέναντι στη δημοκρατία (35%), τα ποσοστά μεταξύ των Μουσουλμάνων είναι αισθητά υψηλότερα εκείνων στο σύνολο των νέων.
Σε δηλώσεις της, η δημοτική σύμβουλος της Βιέννης αρμόδια για θέματα Ενσωμάτωσης, Σέντρα Φράουνμπεργκερ, τόνισε απόψε ότι οι νέοι θα πρέπει να προστατευτούν για να μη βρεθούν στα «δίχτυα» των εξτρεμιστών και σε αυτό θα βοηθήσουν μία σειρά από μέτρα, όπως υψηλό κοινωνικό έργο και αυξημένη μετάδοση αξιών στα κέντρα νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com