Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Θεός (σσ. οικουμενισμός) είναι παντού: Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν σε Συναγωγή

torá b.png
Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν από την εβραϊκή γιορτή της Σιμχάτ Τορά, που γιορτάζεται με την λήξη του ετήσιου κύκλου ανάγνωσης της Τορά.

Μια μουσουλμανική οικογένεια της τουρκικής ιθαγένειας εντοπίστηκε να προσεύχετι σε μια συναγωγή τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, Ben Gurion, αναφέρουν οι The Times του Ισραήλ. Η οικογένεια μπέρδεψε τη συναγωγή και θεώρησε ότι είναι τέμενος.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το χρήστη του Facebook Yossi Cohen με το σχόλιο: «Σήμερα στη συναγωγή του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν».
Ο  ίδιος ανέφερε ότι η τουρκική οικογένεια χρησιμοποιούσε σάλια, τα οποία ονομάζονται  «tallits» και χαλιά προσευχής. Στη συνέχεια, όταν η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι βρισκόταν σε μια συναγωγή, «ζήτησαν συγγνώμη μάζεψαν τα χαλιά της προσευχής και τόνισαν ότι εψαχναν ένα μέρος να προσευχηθούν».
Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν την γιορτή του Σιμχάτ Τορά, που γιορτάζεται με την ετήσια λήξη του κύκλο ανάγνωσης της Τορά και οι θρησκευόμενη Εβραίοι δεν ταξιδεύουν συχνά αυτή την περίοδο.


1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com