Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕΣ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

timthumb.jpg
Με ομάδα Ρωμαιοκαθολικών Ιερέων και Ιεροσπουδαστών από την Κολωνία είχε συνάντηση στις 11 Οκτωβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, στη Μεγάλη Αίθουσα του Τμήματος.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Ιερέας Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών σχέσεων.
Καλωσορίζοντας τους φιλοξενουμένους ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε: «Είχα επισκεφθεί την Κολωνία και θυμάμαι καλά το μεγαλοπρεπή Ναό της Κολωνίας. Χαίρομαι πολύ που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα εκκλησιαστικά μας κτίρια και την ομορφιά της πόλεώς μας».
Ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στην ιστορία της Ρωσικής Εκκλησίας, τη σημασία της Ορθοδόξου πίστεως για τους λαούς της ιστορικής Ρωσίας και τόνισε ότι η Ρωσική γη έχει υπερχιλιετή παράδοση της χριστιανικής παρουσίας.

1 σχόλιο :

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com