Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ελληνόπουλα κάνουν μάθημα με τουρκικά βιβλία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ελληνόπουλα κάνουν μάθημα με τουρκικά βιβλία!

Προπαγάνδα για το Ισλάμ στους μειονοτικούς μαθητές της Θράκης
​Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στα χαρακώματα με την Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών,  χιλιάδες Έλληνες μαθητές, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που διαμένουν στη Θράκη κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία και δεν ελέγχονται για το περιεχόμενό τους από το ελληνικό κράτος.

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως τα βιβλία αυτά διδάσκονται από μουσουλμάνους δασκάλους και καθηγητές αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σε δεκάδες Δημοτικά και στα δύο Γυμνάσια-Λύκεια που λειτουργούν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή χωρίς καμία παρέμβαση.
Πρόκειται για βιβλία που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα όπως την τουρκική γλώσσα, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ιστορία, καθώς στα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία διδάσκονται τα βιβλία που εκδίδονται στην Ελλάδα.
Κατά καιρούς στα βιβλία αυτά διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν, προπαγανδιστικές παρεμβάσεις της Τουρκίας, όπως η εμφάνιση φωτογραφιών του Κεμάλ ή συνθημάτων ανάμεσα σε σελίδες άσχετων βιβλίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο θέμα, η τελευταία φορά που έγινε ένας υποτυπώδης έλεγχος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν πριν από δύο χρόνια και δεν αφορούσε το τουρκικό βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά τα Μαθηματικά και κάποια ακόμα βιβλία, ήσσονος σημασίας για το περιεχόμενό τους.

2 σχόλια :

  1. Αυτό γίνεται λόγω συνθήκης της Λωζάννης. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης διδάσκεται Τουρκικά, Αραβικά (κοράνιο) και Μαθηματικά από τα βιβλία που διδάσκονται στην Τουρκία,με μουσουλμάνο δάσκαλο ο οποίος είναι και υποχρεωτικά διευθυντής του σχολείου. Το αντίστοιχο γίνεται και στην Πόλη στους ελάχιστους όμως εναπομείναντες Ρωμιούς με βιβλία που στέλνουμε εμείς. Γλώσσα, Ιστορία και όλα τα υπόλοιπα μαθήματα στη μειονότητα εδώ, διδάσκονται από χριστιανό δάσκαλο που είναι υποδιευθυντής. Αυτό είναι το καθεστώς. Τώρα, στο τι λένε τα τουρκικά βιβλία δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Αν το κάνουμε και τα σταματήσουμε την άλλη μέρα θα επικαλεστούν λόγους αμοιβαιότητας και θα απαγορέψουν και τα δικά μας στη χριστιανική μειονότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι δυνατόν. Εώς που θα φτάσουμε. Δεν είναι πράγματα αυτά για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com