Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Κύριλλος Διαμαντάκης νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας

13133271.jpg
Χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ηρακλείου, ανοίγουν οι πόρτες του Αγίου Μηνά. Στα σκαλιά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ξεπροβάλλει και ανακοινώνει το όνομα το όνομα του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύντης και Σητείας, κ. Κύριλλου Διαμαντάκη.

Μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα το συγκεντρωμένο πλήθος των πιστών επευφημούσε το νέο Μητροπολίτη φωνάζοντας "άξιος, άξιος".
Ο Μάξιμος Αυγερινός, Αρχιμανδρίτης και καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στα Χανιά, ο Κύριλλος Διαμαντάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης ήταν οι τρεις τελικοί υποψήφιοι.
Αξίζει να σημειωθεί το τυπικό που ακολουθείται πριν τη χειροτονία του εμψηφισμένου νέου Μητροπολίτη. Ο κ. Κύριλλος Διαμαντάκης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό του. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Φανάρι όπου θα πάρει την ευχή του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου ώστε να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νέα του καθήκοντα ως Μητροπολίτης.
Εικόνες από την διαδικασία ανάδειξης:
Δυο λόγια για τον νέο Μητροπολίτη:
Ο Κύριλλος Διαμαντάκης είναι πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγένιου. Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1971 στις Ασίτες Ηρακλείου. Αφού τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου αποπεράτωσε τις σπουδές του. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας 20 συναπτά έτη, εκ των οποίων 15 από τη θέση του Πρωτοσύγκελου. Είναι Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης από το 2010.


2 σχόλια :

  1. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει δύναμη και να είναι Ορθόδοξος και αντιοικουμενιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχως η Αρχιεπισκοπη νοσει την νοσο του οικουμενισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com