Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Γυναίκα Αρχιεπίσκοπος θα υποδεχτεί τον Πάπα στη Σουηδία

Ärkebiskop-Antje-Jackelén-mötte-påve-Franciskus.jpg
Του Μανώλη Κείου
Οικουμενισμού το ανάγνωσμα συνέχεια… Αναχώρησε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης ο Πάπας Φραγκίσκος για το ταξείδι του στην προτεσταντική Σουηδία.

Μεταξύ αυτών που θα καλωσορίσουν τον Πάπα στη Σουηδία θα είναι η γυναίκα αρχιεπίσκοπος της Ουψάλα, Antje Jackelén, κάτι το οποίο κάνει τη συνάντηση αυτή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού η χειροτονία των γυναικών είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που διχάζουν την Προτεσταντική και την Ρ/καθολική πλευρά. Ο Πάπας έκανε κάποια ευγενικά σχόλια γι ‘αυτήν σε μια συνέντευξη την παραμονή του ταξιδιού του, αλλά το κατά πόσο θα μπορούσε αυτή να τον πείσει να επανεξετάσει το όλο θέμα χειροτονίας των γυναικών τίθεται εν αμφιβόλω…
Ένας άλλο θέμα γύρω από την επίσκεψη του Πάπα στη σκανδιναβική χώρα είναι αν θα λάβει περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση του να επιτρέπεται στους Καθολικούς και στους Λουθηρανούς να μοιραστούν την Θεία Ευχαριστία στον ίδιο βωμό-τράπεζα. Ενώ η πρακτική αυτή επιτρέπεται επί του παρόντος μόνο σε πολύ ειδικές περιστάσεις, ο Φραγκίσκος προχώρησε περισσότερο από ό, τι οποιοδήποτε από τους προκατόχους του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Λουθηρανική εκκλησία στη Ρώμη πρόσφατα, κάτι που υποδηλώνει ότι στόχος του είναι ξεκάθαρα να παρακάμψει το εκκλησιαστικό δίκαιο και τους κανόνες και να επιχειρήσει με την δήθεν αγαπολογία να ανατρέψει τα δεδομένα, όπως δηλαδή κάνει και με τους Ορθόδοξους.

1 σχόλιο :

  1. Σύμφωνα μέ το πρόγραμμα ακολουθιών της μητρόπολης Σουηδίας, θα συμμετάσχη και ο ορθόδοξος μητροπολίτης Κλεόπας στην υποδοχή του πάπα.
    https://www.facebook.com/668498126605794/photos/pcb.994291860693084/994291780693092/?type=3&theater
    Ε. Αθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com