Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Τρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

synodiko_ekklisaki.jpg

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή και χθεσινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά των προηγουμένων Συνεδριών.
Ακολούθως ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Αρχιγραμματείας, Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου και Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.
Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών περιηγήσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης από την 25η έως την 27η Νοεμβρίου ε.έ. Θέμα του Συνεδρίου είναι: «Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».
Συνεδρίασε χθες η τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή προκειμένου να συμπεριλάβει τους ειδικούς εμπειρογνώμονες επί της διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η Επιτροπή συνεχίζει τις επαφές της με ορίζοντα οριστικοποίησης της σύνθεσής της την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι έτοιμη για την έναρξη του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις Κληρικών στο Εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


2 σχόλια :

  1. Το νού σας άγιοι αρχιερείς να διώξετε τους λύκους από το μαντρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com