Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Σε Έλληνα καθηγητή θεολογίας το βραβείο του επίτιμου Πάπα!

0dee32812ba570c2264cc4751c02bb81_L.jpg
Του Μανώλη Κείου
Έλληνας καθηγητής θεολογίας - και μάλιστα δογματικής - στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ο ένας εκ των νικητών του φετινού βραβείου Ράιζινγκερ, του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου δηλαδή.

Οι νικητές του Βραβείου Ράτσινγκερ για το 2016 ανακοινώθηκαν σήμερα και είναι οι Inos Biffi και Ιωάννης Κουρουμπελες.
Ο μονσινιορ Biffi, είναι καθηγητής, θεολόγος και λειτουργός διεθνούς φήμης, ο οποίος έχει επίσης συγγράψει εκατοντάδες βιβλία και δοκίμια.
Ο Έλληνας νικητής είναι ο Ιωάννης Κουρουμπελές της Θεολογικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού "Ένα μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης".
Ο κ. Κουρεμπέλες ανήκει στον τομέα Γ: Δογματικής Θεολογίας.
Ο δρ. Ι. Κουρεμπελές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε θεολογία στα Παν/μια της Θεσσαλονίκης, Erlangen και Ηeidelberg (Γερμανία). Είναι διδάκτορας του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης (1998) με θέμα διατριβής "Η Χριστολογία του Ρωμανού του Μελωδού και η σωτηριολογική σημασία της”. Έχει διδάξει ως καθηγητής θεολόγος στη μέση εκκλησιαστική εκπαίδευση. Δίδαξε το αντικείμενο "Συμβολική: Διορθόδοξες-Διαχριστιανικές Σχέσεις" στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και διδάσκει «Ιστορία Δογμάτων» και «Δογματική και Συμβολική Θεολογία».
Το Βραβείο Ράτσινγκερ, που απονέμεται από το Βατικάνειο Ίδρυμα Joseph Ratzinger Βενέδικτος XVI, δίνεται ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας σε μελετητές και καθηγητές που έχουν ξεχωρίσει για την επιστημονική έρευνα τους στο θεολογικό τομέα.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού.8 σχόλια :

 1. Έχω την εντύπωση πως ήταν σε συνέδριο κατά της μεταπατερικής θεολογίας καθώς επίσης ότι είπε όχι στην ίδρυση του τμ. μουσουλμανικών σπουδών..
  Αν είναι έτσι και δεν άλλαξε "απόψεις", δηλαδή τις πατερικές του θέσεις, τότε θεωρώ πως το βραβείο θα είναι καθαρά για το ότι προσέφερε, πιθανόν, συγράμματα..

  Αν έχω δίκιο όμως και δεν είναι οικουμενιστής, τότε θα περιμένουμε να ΑΡΝΗΘΕΙ τη πρόσκληση βράβευσης από τον Πάπα, να αρνηθεί ακόμα τις πιθανές πανεπιστημιακές του αναδείξεις λόγω του βραβείου, ώστε να τον βραβεύσουν οι συνειδήσεις των Ορθοδόξων!

  Σε αντίθετη περίπτωση νομίζω πως κοροιδευόμαστε..

  Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαχαχαχαχα

  Δεν πιστεύω να πάει να το πάρει ή να δεχθεί να το παραλάβει...

  Λέμε τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πιστεύω να πάει να το πάρει; Τέτοιο βραβείο να του λείπει καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δε το πιστευω ο ορθοδοξοτατοςκ. Κουρεμπελες ενα διαμαντι της θεολογικης σχολης του ΑΠΘ να βραβευθει απο το βατικανιο ιδρυμα ευαγγ Ζαλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καμιά καλύτερη φωτογραφία δεν βρήκατε να παρουσιάσετε; Φαίνεται σαν πνευματικά καθυστερημένος σε αυτήν που χρησιμοποιείτε. Πρὀκειται και για έναν καλό καθηγητή στην ειδικότητα του,αλλά και για έναν από αυτούς οι οποίοι αντέδρασαν στην ίδρυση της ισλαμικής κατεύθυνσης. Δεν αξίζει ύβρεων και παραπληροφόρησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Κουρεμπελές βραβεύται από τους ρωμαιοκαθολικούς χωρίς να κάνει υποχωρήσεις! Αυτό, αποτελεί τη μεγάλη "μαγκιά" του! Ο Θεός αναδεικνύει την Ορθόδοξη Θεολογία, ως τη μόνη απλανή οδό και εντός του Βατικανού!
  Η συνέπεια του Κουρεμπελέ αναγνωρίστηκε και από τους ρωμαιοκαθολικούς! Μεγάλη η νίκη της Ορθοδοξίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ξενοσπουδαγμένος - πρώτο μεγάλο σφάλμα.

  Αν πατήσει την μπανανόφλουδα και πάρει και το "βραβείο" της ντροπής προς τιμήν ενός αιρεσιάρχη, μια χαρά τον δείχνει η φωτογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 50.000 ευρώ σημαίνει αυτό το βραβείο

  φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com