Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Φίλης & Οικουμενικός: Οι νέες "συμπληγάδες" για την Ορθοδοξία;

contributor columnist
Το τεράστιο πρόβλημα που σηματοδοτεί η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών και η ευθύνη των Αρχιερέων σε 150 λέξεις: 

Η επίσημη Εκκλησία δεν μπορεί να υπερασπίσει τη μόνη Ορθόδοξη θέση πως δηλαδή: “Δεν αποδεχόμαστε την αλλαγή των Θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό, γιατί έτσι θα νομιμοποιούσαμε τη διδασκαλία μιας αιρέσεως στους μαθητές και μάλιστα της παναιρέσεως του θρησκευτικού συγκρητισμού της νέας εποχής, που ονομάζεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”. 

Γιατί δεν μπορεί να το πράξει αυτό; Γιατί η υψηλότερη κεφαλή της, ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης, είναι ο πρώτος που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθεί και συνοδικώς να τον νομιμοποιήσει, όπως καταγγέλλεται από πάρα πολλούς καθηγητές, θεολόγους, ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς. 

Θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως πως η σιωπή της επίσημης Εκκλησίας στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, θα είναι η ταφόπλακα των μητροπολιτικών αντιαιρετικών γραφείων. Κάθε κήρυγμα για αιρέσεις, πόσο μάλλον για την παναίρεση του οικουμενισμού, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί “ρητορική μίσους” να διώκεται ποινικώς και τότε θα γίνουμε μάρτυρες του χειρότερου διωγμού κατά της Ορθοδοξίας.

3 σχόλια :

  1. Ό,τι πιο λακωνικά περιεκτικό έχω διαβάσει για την παναίρεση. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κοσμίδη. Πολύ περιεκτικό και κατανοητό το άρθρο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ κ. Κοσμίδη. Παρακαλώ τον Θεό να φωτίσει τους Αρχιερείς. Αλλά και εμάς και τα παιδιά μας. Και τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούνται σαν μαριονέτες σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Είναι σοβαρό το θέμα. Πρέπει να αναλάβουμε δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com