Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας πρότεινε στον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών να γίνει ένα φόρουμ παγκόσμιων θρησκειών στη Ρωσία!

1480227023.jpg
Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας Berel Lazar και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των Ρώσων  Εβραίων (FJC), Αλέξανδρος Μπέρντ, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο, ζήτησαν να διοργανωθεί στη Ρωσία ένα διεθνές φόρουμ όλων των παγκόσμιων θρησκειών που αφορούν πνευματικούς ηγέτες  μεγάλων θρησκειών που ευρίσκονται σε διαφορετικές ηπείρους.

«Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να λύσει δύο προβλήματα ταυτόχρονα: να τονώσει τη συνεργασία των θρησκευτικών ηγετών σε αντίθεση με τις επικίνδυνες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς και να προωθήσει στην παγκόσμια σκηνή μια θετική εικόνα της Ρωσίας ως μια χώρα που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των πιστών και θα «χτίζει» την πολιτική της βασιζόμενη στις αιώνιες αξίες»,  δήλωσε ο Λαζάρ .
Η πρωτοβουλία του Φόρουμ αποφασίστηκε να  εξετασθεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην επόμενη συνεδρίαση του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Ρωσίας που αποτελεί το ανώτατο θρησκευτικό όργανο της χώρας. Αλλά από ότι φαίνεται  το φόρουμ θα υλοποιηθεί.
Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας σημείωσε ότι στην Ρωσία η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα  έχει αμβλυνθεί σε μεγάλο βαθμό, και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του πατριάρχη, που είναι ένα άτομο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Με τη σειρά της, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προσελκύσει την προσοχή των εκπροσώπων της εβραϊκής κοινότητας στη σημασία της λειτουργίας διατήρησης της ειρήνης, η οποία επιβάλει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και απηύθυνε έκκληση για κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, η οποία συνιστά απειλή για τις χριστιανικές κοινότητες της περιοχής.
Ο αρχιραβίνος Λαζάρ τόνισε ότι το πρόβλημα έχει  καθολική αξία και  σημασία όχι μόνο για τις Χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής, αλλά και για το κράτος του Ισραήλ.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης ότι είναι απαράδεκτο να παραμένουν αδιάφοροι για την αντικατάσταση των πνευματικών αξιών και την ιδεολογία της ανεκτικότητας, και  είναι απαραίτητο να οριστεί με σαφήνεια η θέση των παραδοσιακών θρησκειών σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com