Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Απόφαση της Δ.Ι.Σ. : Διαυλείας ο Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος

karthagenis.jpg
Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο
Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Με απόφαση της Δ.Ι.Σ. εντάσσεται στην Εκκλησία της Ελλάδος ο από Καρθαγένης Αλέξιος (γνωριζόμενος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Λεονταρίτης) προερχόμενος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας, η οποία ανυψούται εν τω προσώπω αυτού εις Μητρόπολιν. Εις τον Πανιερώτατον Διαυλείας η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο Ιερών Ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.
Η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Εκκλησίας της Ρωσίας να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από 17 έως 21 Νοεμβρίου ε.έ., όρισε ως αντιπροσώπους Αυτής τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


1 σχόλιο :

  1. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εδώ και αρκετά χρόνια έχει πλήρη κοινωνία με κοινό ποτήριο με τους καταδικασμένους αιρετικούς Μονοφυσίτες και έμμεσα και η ελλάδική εκκλησία που κοινωνεί απευθείας με την Αλεξάνδρεια. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό που μαζί με τις συμπροσευχές και με άλλους αιρετικούς αποτελεί το Μέγα ολίσθημα σήμερα; Αν μη τι άλλο στην Κρητική Σύναξη του Κολυμπαρίου το ατόπημά της υφίσταται για την ώρα σε έγγραφα και υπογραφές προσπαθώντας να δώσει κανονικότητα στα προηγούμενα και όχι μόνο. Εδώ όμως το έχουμε στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com