Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Ορθόδοξοι ιερείς στο Βόρειο Καύκασο αποφάσισαν να μάθουν τα βασικά του Ισλάμ

f26280d2b16c962bc679520d41a16af9_M.jpg
Ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τερκέσσυ Θεοφύλακτος της περιοχής του Καυκάσου δήλωσε ότι η εκμάθηση των βασικών του Ισλάμ από τους κληρικούς αποτελεί βασική προϋπόθεση για το διαθρησκευτικό διάλόγο!

Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στο Πιατιγκόρσκ φιλοξενήθηκε μια συνάντηση των επικεφαλής των τμημάτων από τις ιεραποστολικές επισκοπές του Νότιου και Βόρειου Καυκάσου. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοφύλακτος, οι σύνοδοι αυτές διεξάγονται από το αρμόδιο Τμήμα Ιεραποστολής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τακτικά.
Μιλώντας στο φόρουμ ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφύλακτος επέστησε την προσοχή σε μια σειρά από χαρακτηριστικά της αποστολής στο Βόρειο Καύκασο, τόνισε την ανάγκη για διαθρησκευτικό διάλογο, γνώση των θρησκευτικών παραδόσεων των γειτονικών λαών, αναφέροντας τα παραδείγματα ιερέων οι οποίοι μελέτησαν την ισλαμική θρησκευτική παράδοση.
Ο ιεράρχης υπενθύμισε, επίσης, την αρχαία ιστορία του Χριστιανισμού στην περιοχή του Καυκάσου και τις επιπτώσεις της στη διαμόρφωση των παραδόσεων των λαών της περιοχής.
Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι αυτή η παράδοση δίνει "ένα γερό θεμέλιο για την κατανόηση του Χριστιανισμού στο Βόρειο Καύκασο ως αυτόχθονη θρησκεία, η οποία υφίσταται πάνω από χίλια χρόνια."

1 σχόλιο :

  1. Να μάθουμε για να προστατευθούμε. Όχι για διάλογο; Τι διάλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com