Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

O ναός που «αγκαλιάζει» υπό τη σκέπη του όλες τις θρησκείες του κόσμου (φωτό)

bahtemp4.jpg
Γινόμαστε μάρτυρες λοιπόν της μεθοδεύσεως της πανθρησκείας. Όταν ο τουρισμός, η ατραξιόν και η εκμετάλλευση, καταπίνουν αξίες, ιερά και όσια λαών, το αποτέλεσμα είναι μια "αγκαλιά" που μας χωράει όλους. Τόσο σφιχτή όμως, που έξω από αυτή την αγκαλιά κανένας πια δε θα είναι ο εαυτός του. 

Θα έχουμε "ομογενοποιηθεί". Οι πρεσβευτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, μεθοδεύουν, απεργάζονται και υπηρετούν την ομογενοποίηση των ανθρώπων. Αυτή η ακραία μορφή ανηθικότητας γίνεται πλέον φανερό, πως αποτελεί αξιακό πλαίσιο για την νέα εποχή.  
Μη σας ξενίζει τι γεγονός, πως οι μεθοδεύσεις τους θα εξαντληθούν πάνω στους Ορθοδόξους. Αυτό θα επισυμβεί διότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή πίστη
Το δράμα μας είναι πως αποκαλύπτεται με βάση το συλλογισμό που σας αναπτύξαμε και το μέγεθος της προδοσίας των οικουμενιστών μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχών, Αρχιερέων, Κληρικών, Μοναχών και καθηγητών). Ο οικουμενισμός, ο θρησκευτικός συγκρητισμός είναι η παναίρεση κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, που υπηρετεί τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της νέας εποχής. 
Διαβάστε το προκλητικό άρθρο:

Ένας διαφορετικός ναός που «αγκαλιάζει» υπό τη σκέπη του όλες τις θρησκείες του κόσμου. Πρόκειται για το ναό Μπαχάι στην Χιλή σχεδιασμένος να προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου και κοινωνικής θέσης.
Όσον αφορά στο πνεύμα και στη δομή, το κτίριο δημιουργήθηκε έτσι ώστε να ενσαρκώσει την ενότητα της ανθρωπότητας, η οποία αποτελεί κεντρική πεποίθηση της πίστης Μπαχάι, μιας ανεξάρτητης θρησκείας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα στο Ιράν.
bahtemp2
Ο ναός είναι ο όγδοος και τελευταίος που κατασκευάστηκε, με τους υπόλοιπους επτά να βρίσκονται από τη Βόρεια Αμερική μέχρι το Νέο Δελχί στην Ινδία.
Κοιτάζοντας τον από μακριά φαίνεται να δένει αρμονικά με το τοπίο των Άνδεων ενώ είναι φτιαγμένος από εννέα ημιδιαφανή πάνελ σε σχήμα φτερού από χυτό γυαλί και φτάνει τα 27 μέτρα περίπου.
bahtemp3
Ο αρχιτέκτονας Siamak Χαρίρι, ο οποίος είναι ο ίδιος Μπαχάι και ο αρχιτέκτονας τοπίου, Juan Grimm.
Αποτελείται από εννέα εισόδους που συμβολίζουν το καλωσόρισμα των ανθρώπων από όλες τις κατευθύνσεις της γης για προσευχή και διαλογισμό.
Αντιμέτωποι με αυτή την αρχιτεκτονική πρόκληση, ο Hariri και η ομάδα του έψαχναν κάτι πρωτότυπο που να μην μοιάζει με τζαμί, συναγωγή ή εκκλησία, καθώς αυτό μπορεί να αποξένωνε ορισμένους ανθρώπους.
bahtemp4
Πάνω απ 'όλα, ωστόσο το φως ήταν το καθοριστικό στοιχείο για το σχήμα του, καθώς είναι καθολικό και συμβολίζει την ενότητα, αναφέρεται στο cnn.com.
Ο ναός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να ατενίζουν τους ουρανούς ή να στρέφονται προς το φως, όπως το ηλιοτρόπιο.
bahtemp5
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως περνά μέσα από το γυαλί και πλημμυρίζει το εσωτερικό του από λευκό μάρμαρο ενώ στο ηλιοβασίλεμα το φως από το εσωτερικό λάμπει σχεδόν μαγικά.
bahtemp6bahtemp7bahtemp8bahtemp9bahtemp10bahtemp11

3 σχόλια :

  1. Αν είναι δυνατόν, Θεός φυλάξει.
    Σε αυτό το μέρος αλλωνίζει αφάνταστα ο οικουμενισμός και ο διάβολος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μοιάζει με τζαμί, συναγωγή ή εκκλησία αλλά μοιάζει πάρα μα πάρα πολύ με λωτό....δηλαδή με το ιερό φυτό των Ινδουιστών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com