Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου

synodiko_ekklisaki.jpg

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο        
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου ε.έ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε επίσης με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, καθώς και επί της Κοινωνικής Προνοίας και της Ευποιίας.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


3 σχόλια :

 1. Ως πιστός λαός του Θεού περιμένουμε από την Ιερά Σύνοδο να ενισχύσει τη φωνή μας και να διαβιβάσει την ανοικτή επιστολή ομολογία στον Πατριάρχη. Η σύνοδος στην Κρήτη δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε αγία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με την εισήγηση του ο μητροπολίτης Σερρών, αμφιβάλλω βάσιμα αν αποδείξει με ορθόδοξη κριτική τα όσα αιρετικά αποφασίστηκαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Δε θα χρησιμοποήσει θέσεις ανταιρετικές αλλά μάλλον της μεταπατερικής θεολογίας. Μια θέση ορθόδοξη επί των αποφάσεων της Κρήτης αυτομάτως σε κατατάσσει σε μετερίζι απέναντι από τον πρωτεργάτη της παναιρέσεως του Οικουμενισμού κ. Βαρθολομαίο. Ποιός θα βάλλει λοιπόν την κεφαλή του στον τουρβά; Εύκολο είναι να μην υπολογίσεις την πατερίτσα σου; Θα αποδειχθούν άραγε πέραν των γνωστών αγίων επισκόπων που αντιδρούν στην παναίρεση, άλλοι υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας ώστε να αντικρούσουν τα όσα ανήκουστα ενδεχομένως ακουστούν μέσα από της εισήγηση του μητροπολίτου Σερρών; Οψόμεθα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ3 Νοεμβρίου 2016 - 9:22 μ.μ.

  Το γεγονός ότι θα παρουσιασθεί και συζητηθεί στην Σύνοδο της Ιεραρχίας το θέμα της Συνόδου της Κρήτης είναι προτιμότερο από οποιαδήποτε αναβολή, διότι με τον τρόπο αυτό θα ξεκαθαριστούν πλήρως τα πράγματα, εάν δηλαδή το Επισκοπικό Σώμα αποδέχεται, δια της συμφωνίας ή της Ανοχής, ή κατά πλειοψηφία απορρίπτει τη Σύνοδο αυτή, τις Αποφάσεις της και τον τρόπο λειτουργίας της. Μετά την τελική αυτή ουσιαστικά κρίση δεν θα μπορούν κάποιοι να υποστηρίζουν, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, που συμφώνησε στην Σύνοδο της Κρήτης, δήθεν δεν δεσμεύεται, διότι το έπραξε κατά παράβαση της θέλησης της Ιεραρχίας. Μετά την τελική αυτή στάση του Επισκοπικού Σώματος ο καθένας ας πράξη ότι τον πληροφορήσει η συνείδησή του και τον Φωτίσει ο Θεός, αναλαμβάνωντας και τις πνευματικές συνέπειες της όποιας επιλογής του

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com