Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ !!! ΣΤΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

timthumb-3.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Όποιος διαβάσει ειδήσεις από επίσημα εκκλησιαστικά μέσα, όπως η είδηση που ακολουθεί, πρέπει να συγκλονίζεται από πνευματικό συναγερμό. Γύρω γύρω περικοκλάδες και στο κέντρο ένα μάθημα θρησκευτικών αγνώστου περιεχομένου, συμπροσευχές και απαράδεκτες δηλώσεις. ΕΤΣΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ... 

Σε φθινοπωρινή σύνοδο συνήλθε στις 4 Νοεμβρίου 2016 στο Βερολίνο η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση της Γερμανίας, όπου συμμετείχαν όλοι οι επαρχιούχοι και βοηθοί Ορθόδοξοι Επίσκοποι της χώρας. Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκπροσωπούσαν ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου και Γερμανίας Θεοφάνης, ο Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας Μάρκος και ο Επίσκοπος Στουτγκάρδης Αγαπητός.
Το πρωί στο Μέγαρο  Bellevue οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες είχαν συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο κ. Joachim Gauck. Κατόπιν συντόμου συστήσεως των μελών της Επισκοπικής Συνελεύσεως ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης Αυγουστίνος, Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως, αναφέρθηκε στο ιστορικό της αναδείξεως στη Γερμανία Ορθοδόξου Διασποράς. «Παρά την μεταναστευτική προέλευση της Ορθοδοξίας στο γερμανικό χώρο, η Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα δεν είναι Εκκλησία των μεταναστών. «Οι Έλληνες, οι Σέρβοι, ο Ρώσοι, οι Βούλγαροι όλοι εμείς εκπροσωπούμε μία Εκκλησία και βλέπουμε τον εαυτό μας όχι ως κάτι εξωτικό, αλλά ως αναπόσπαστο μέρος της Γερμανικής Πολιτείας», τόνισε ο Ιεράρχης.
Αντιφωνώντας ο Πρόεδρος Gauck υπογράμμισε ότι η Γερμανική Πολιτεία ακολουθεί γραμμή της φιλικής ουδετερότητας έναντι όλων των θρησκειών και εξέφρασε τη γνώμη ότι οι χριστιανοί διαφόρων ομολογιών οφείλουν να αναζητήσουν εκείνο το κοινό, το οποίο τους ενώνει. Τούτο δημιουργεί γόνιμο έδαφος για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία μεταξύ εκπροσώπων όλων των δογμάτων, πιστεύει ο Αρχηγός Κράτους.
Μέλη της Συνελεύσεως παρουσίασαν εισηγήσεις και αμέσως μετά προέβησαν σε συζήτηση της καταστάσεως της Ορθοδοξίας στη Γερμανία, του μεταναστευτικού προβλήματος, της διαποιμάνσεως των χριστιανών προσφύγων και του διαχριστιανικού διαλόγου. Επίσης εγέρθησαν θέματα που αφορούσαν στη γενομένη φέτος στην Κρήτη Σύνοδο Προκαθημένων και Ιεραρχών των δέκα κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Κατά το δεύτερο ήμισυ της ημέρας οι Ιεράρχες πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Ορθόδοξους κληρικούς του Βερολίνου στο Ρουμανικό Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Οι ιερείς παρουσίασαν τη δράση των κοινοτήτων τους και κατέστησαν τους Ιεράρχες κοινωνούς των υφισταμένων προβλημάτων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε προβλήματα εντάξεως αφενός, και διαφύλαξη των εθνικών γλωσσών στη θεία λατρεία και την εξωλατρευτική επικοινωνία μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών αφετέρου. Ο Επίσκοπος Παλμύρας Ιωάννης ενημέρωσε για τη δράση του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον τομέα διαποιμάνσεως των χριστιανών μεταναστών.
Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου σχολικού εγχειριδίου στη Γερμανική γλώσσα περί αρχών της Ορθοδοξίας για πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων της Γερμανίας «Mit Christus unterwegs» και της συλλογής «Orthodoxie in Deutschland».(??????)
Ἐν κατακλείδι οι σύνεδροι παρέστησαν προσευχόμενοι κατά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Επίσης παραβρέθηκε ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου Heiner Koch. Ληξάσης της ακολουθίας ο κ. Heiner Koch προσφώνησε τους Ορθοδοξου Αρχιερείς και τόνισε τη σημασία της ενωμένης χριστιανικής μαρτυρίας ενώπιον των προκλήσεων του εκκοσμικευμένου κόσμου.
Στις 5 Νοεμβρίου οι Αρχιερείς και οι λοιποί μετέχοντες της συνεδρίας συνήλθαν στο Βουλγαρικό Ιερό Ναό Αγίου Βόριδος προκειμένου να συζητήσουν τα πορίσματα της ἐν Κρήτῃ Συνόδου καθώς και τρέχοντα ζητήματα επαρχιών και ενοριών της Γερμανίας. Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν προβλήματα σχετικά με τη σύγχρονη μετανάστευση, την κατάσταση των χριστιανών προσφύγων και τη διαποίμανση αυτών. Παορυσιάσθησαν εισηγήσεις των υπεθύνων της Θεολογικής, της Μεταφραστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Νεολαίας καθώς και της Επιτροπής Θρησκευτικής Παιδείας. Οι σύνεδροι με ευχαρίστηση σημείωσαν το έργο της Μεταφραστικής Επιτροπής και υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα εκδόσεων κειμένων της θείας λατρείας στην πρωτότυπη γλώσσα και την παράλληλη μετάφραση στα Γερμανικά.  Ακόμη οι Αρχιερείς συζήτησαν το χαρακτήρα και τη δυναμική των διαχριστιανικών σχέσεων στο σύγχρονο κόσμο και τα θέματα διδασκαλίας του Ορθοδόξου χριστιανισμού στα πλαίσαι των μαθημάτων θρησκείας στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως στη Γερμανία.
Στις 6 Νοεμβρίου, την Κυριακή, η φθινοπωρινή σύνοδος της Επισκοπικής Συνελεύσεως Γερμανίας ολοκληρώθηκε με το συλλείτουργο των Επισκόπων, του οποίου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης Αυγουστίνος στον Ιερό Ναό Αγίου και Ισαποστόλου Βλαδιμήρου στο Βερολίνο.
Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος προσφώνησε τους παρισταμένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία προς τον Αρχιεπίσκοπο Θεοφάνη, τους κληρικούς του Ναού, το ενοριακό συμβούλιο και υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γερμανία.  «Στη Γερμανία είμαστε μια οικογένεια. Τούτο είναι πολύ σημαντικό. Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί δεν ζούν σε γκέτο, ούτε δημιουργούν παράλληλες κοινότητες, είναι μέρος της Γερμανικής κοινωνίας και πολιτείας. Είμαστε μία Ορθόδοξη Εκκλησία και οφείλουμε να διατρανώνουμε την ενότητα αυτή, δηλαδή να ακολοθούμε τις ευαγγελικές εντολές, να μιμούμαστε το Χριστο, να μαρτυρούμε για την πίστη μας. Είναι χρέος μας να φυλάσσουμε την ταυτότητά μας, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε εντεταγμένοι στη Γερμανική κοινωνία. Δεν έχει σημασία η καταγωγή:  είτε είσαι Έλληνας, είτε Ρώσος, είτε Σέρβος, είτε Βούλγαρος, είτε Γεωργιανός, όλοι ε΄μαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί και πρέπει να ζήσουμε έτσι ώστε οι γύρω μας να βλέπουν και λέγουν: όπου οι Ορθόδοξοι, εκεί είναι η ειρήνη και η αρμονία», είπε εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Αγουστίνος.
Αντιφωνώντας ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφάνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αυγουστίνο και τα μέλη της Επισκοπικής Συνελεύσεως για το κοινό συλλείτουργο και ενημέρωσε για το ιστορική αναδείξεως του Ιερού ναού, όπου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία.
Σε επόμενη σύνοδό της η Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση Γερμανίας θα συνέλθει στις 3-5 Μαρτίου 2017 στο Μονάχο.

2 σχόλια :

  1. Σαν δεν ντρέπονται. Τι πράματα είναι αυτά. Ο Θεός να μς φυλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή εχουν ιερωσυνη ,πιστευουν ότι είναι θεοι και μπορουν να αλλαζουν τα δογματα ,τους πατερες ,το ευαγγελιο,να κηρυτουν πραγματα που δεν λεει το ευαγγελιο,οτι και οι άλλες θρησκείες σωζουν.
    πιστευουν ότι για τους φιλους τους και τον μαμωνα εχουν εξουσια να μας αλλαξουν την πιστι ,το ευαγγελιο,για το οποιο λενε ,ότι γραφτηκε αργοτερα κα ισως νομιζουν ,ότι αυτοι μπορουν να προσθεσουν και να αφαιρεσουν ότι θελουν,γιατι είναι πνευματικοι πατερες και τα γνωριζουν καλιτερτα από τους αγιους αποστολους.
    Παρ ολη την ιερωσυνη τους δεν μπορούμε να τους εμιστευτουμε τη σωτηρια της ψυχης μας,διοτι οδηγουν πολλες ψυχες στην απωλεια με τους μεικτους γαμους και τις συμπροσευχε, πως να εξωμολογηθουμε σε τέτοιους ποιμενες τις αμαρτίες μας,οταν μας κατευθηνουν στην αιρεσι του οικουμενισμού,στην απωλεια και όχι στη σωτηρια καλιτερα να μην παμε καθολου σε τέτοιους πομενες, τι σωει καθογησι ψυχων κανουνε,οταν δεν σωζουν τους εαυτους τους,οτανμ δεν λυπουντε τους εαυτους τους θα λυπηθουν το ποιμνιο,χαριν του μαμωνα τα εχουν θυσιασει όλα. Αισχος ,αλημονο στο ποιμνιο που ποιμενουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com