Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πατριάρχης Μόσχας: ''Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας''

patriarh_kirill1.jpg
Πυρά προς όλους εκείνους που ονειρεύονται τον διαχωρισμό της Εκκλησίας στην Ουκρανία, εξαπέλυσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κάνοντας λόγο για μάταιες προσπάθειες από την πλευρά τους.

"Η Εκκλησία μας ποτέ δεν θα αφήσει στη μοίρα τους αδελφούς της, ούτε θα εγκαταλείψει ποτέ την Ουκρανία αλλάζοντας τα ιερά σύνορα. Το Κιέβο για εμάς είναι το πνευματικό λίκνο της Αγίας Ρωσίας, όπως το Κοσσυφοπέδιο για την Σερβία και η Μτσχέτα για την Γεωργία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη αρπαγή ναών από τους σχισματικούς στην Ουκρανία, κάτι που αποτελεί εκστρατεία κατά της κανονικής Εκκλησίας.
Σε άλλο σημείο τα βέλη του Πατριάρχη στράφηκαν κατά του Ουκρανικού Κοινοβουλίου το οποίο με νομοσχέδιο που προωθεί, προσπαθεί να κάνει διακρίσεις και δημιουργήσεις δυσκολίες στην κανονική Εκκλησία της χώρας.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο οι βουλευτές που προωθούν αυτά τα σχέδια εντός του Ουκρανικού Κοινοβουλίου είναι Ουνίτες και άθεοι, κάτι που κρύβεται επιμελώς από εκκλησιαστικούς κύκλους και τα ΜΜΕ.
Όπως έγραψε η Romfea.gr το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Αντρέι Παρούμπι επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.
Κατά την διάρκεια της δίωρης συνάντησης οι δύο πλευρές μεταξύ άλλων συζήτησαν και την προοπτική δημιουργίας μιας ενιαίας εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com