Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Κλίμα... συναίνεσης στην πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

ImageHandler.jpg

«Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε κλίμα ειλικρίνειας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος - «Θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή συζητήθηκε, όπως ήταν φυσικό το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας.
Ο κ. Γαβρόγλου, κινήθηκε σε αντισυγκρουσιακή γραμμή στο πνεύμα του διαλόγου. Τα επόμενα βήματα θα ξεκινήσουν με αφετηρία τα όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφέτος θα διδαχθεί από τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί στους μαθητές. Οι δύο επιτροπές, Πολιτείας και Εκκλησίας θα πραγματοποιήσουν διάλογο σε κλίμα ειλικρινείας και τα συμπεράσματα θα αποτυπωθούν στα νέα βιβλία θρησκευτικών που θα διανεμηθούν στους μαθητές από την ερχόμενη χρονιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».

3 σχόλια :

  1. Όμως το ΦΕΚ του Φίλη στα σχολεία ισχύει κανονικότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΗ ΥΠΑΚΟΎΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΊΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι νομίζουν ότι τό πρόβλημα ήταν ο Φίλης, πλανώνται πλάνην οικτράν!Τό πρόβλημα είναι τό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα καί η διαπλοκή του μέ αυτό από τόν Ιερώνυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com