Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Συγχαίρω τη Βουλγαρική Εκκλησία για την ιστορική της απόφαση

εφημέριος του Ι.Ν. αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης

Συγχαίρω τη Βουλγαρική Εκκλησία για την ιστορική της απόφαση
Συγχαίρω την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας για την ηρωική, ομολογιακή και κυρίως Ορθόδοξη απόφασή της να μην αναγνωρίσει την ψευδοσύνοδο της Κρήτης (εδώ). Η απόφαση αυτήν αποτελεί σταθμό για την σύγχρονη πορεία της Ορθοδοξίας. 
Λυπάμαι όμως για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του πρωτεργάτη της ληστρικής ψευδοσυνόδου, οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Πάνω στην αγωνία του για την αναγνώριση των αποφάσεων της συνόδου του Κολυμπαρίου από όλες τις τοπικές Εκκλησίες, παρεμβαίνει, χρησιμοποιώντας τη συνήθη πρακτική του Φαναρίου. Απειλές προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς συγκεκριμένους μητροπολίτες (εδώ). Εύχομαι να μην υποκύψουν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι σεβαστοί Ιεράρχες της Εκκλησίες μας, στις υποχθόνιες πιέσεις, στις υποτιμητικές υποδείξεις, και στις βάρβαρες απειλές μέσω των παρεμβάσεων αυτών. Να αντισταθούν και να καταδικάσουν με τη σειρά τους απερίσπαστοι την ψευδοσύνοδο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποτρέψουν χιλιάδες κληρικούς και μοναχούς και εκατοντάδες χιλιάδες ευλαβών χριστιανών, να επιλέξουν την διακοπή του μνημοσύνου και την αποτείχιση. Περιμένουμε όλοι μας με αγωνία την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην έκτακτη ιεραρχία του Νοεμβρίου. Παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να φωτίσει τους ιεράρχες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

https://katihisis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_19.html

5 σχόλια :

 1. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου απαντά στο ερώτημα: "Ποια θα ήταν η στάση του Οσίου Αγιορείτη Γέροντα Σωφρονίου (του Έσσεξ) σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης"

  http://immorfou.org.cy/web-tv/1373-mitropolinafpias181116.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει προφητικά ότι κάποια στιγμή μελλοντικά, το Μοναστήρι του στo Μήλεσι Αττικής θα γίνει ένα πολύ γνωστό Ορθόδοξο Πνευματικό θεραπευτήριο, όπου θα διακονούν Πνευματικά Αγιορείτες Μοναχοί.

  * * *

  Όσοι μπορούν, ας καταλάβουν το βαθύτερο νόημα του προηγούμενου λόγου του Οσίου Πορφυρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η Παναγία μας δεν δύναται να παράσχει άμεσα την προστασία της στο ταλαίπωρο αλλά αμαρτωλό κατά τον ενεστώτα γένος μας. Έχει όμως τον, κατά πολλά ευγενή, τρόπο της!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com