Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου από την Καλαμάτα

kalamata.jpg

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφθηκε, τον εορτάζοντα μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, στο Επισκοπείο, στην Καλαμάτα και του ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του. Απαντώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε:


«Πάρα πολλά πράγματα με φέρνουν στην Καλαμάτα. Πάνω απ’ όλα ιδιαίτερα σήμερα η Εκκλησία μας έχει μια μεγάλη γιορτή, γιορτάζει τον Αγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης σας και αγαπητός αδελφός κ. Χρυσόστομος άγια τα ονομαστήριά του. Αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε κοντά του, να του ευχηθούμε να έχει δύναμη πολλή, υγεία πολλή και υπομονή πολλή, ώστε να συνεχίζει το ωραίο έργο που κάνει και εδώ ή στο Πανεπιστήμιο ή όπου του αναθέτει η Εκκλησία, καλά και όσο μπορεί καλύτερα.
Η Εκκλησία πάντοτε έχει μηνύματα ενότητας. Ενώνει, αυτός είναι ο σκοπός της».
Την ώρα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στον κ. Χρυσόστομο, παρόντες ήταν οι μητροπολίτες Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιος (είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Ιερώνυμο), Ιλίου Αθηναγόρας, Λαρίσηγς Ιγνάντιος και Μεγάρων Κωνσταντίνος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης παρέδωσε στον κ. Ιερώνυμο ιδιόχειρη επιστολή του που είχε στείλει το 1967, ως λαϊκός (με την υπογραφή Ιωάννης Λιάπης), στο μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη.

3 σχόλια :

 1. Σε πόσους μητροπολίτες όταν γιορτάζουν πηγαίνει ο αρχιεπίσκοπος στη Μητρόπολη τους;
  Αυτό για να ξέρουμε πόση εκτίμηση έχει ο αρχιεπίσκοπος στον Χρυσόστομο Σαββάτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στη Μεσσηνία ένιωθε την ανάγκη να πάει, μέρες που έρχονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ώστε να συνεχίζει το ωραίο έργο που κάνει και εδώ ή στο Πανεπιστήμιο ή όπου του αναθέτει η Εκκλησία, καλά και όσο μπορεί καλύτερα."
  Eπίσημη θέση = Οικουμενισμός εδώ και χρόνια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com