Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Γιατί, σεβασμιώτατοι, περιφρονήσατε την έμπονη και αγωνιώδη κραυγή αγωνίας του ποιμνίου σας υπέρ του οποίου υπάρχετε;

2642265.jpg
Πρόκειται για αποφράδα ημέρα που θα χαραχθεί με μελανά γράμματα στις δέλτους της Ιστορίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με μία οικτρή, άφρονα και προδοτική απόφασή τους οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες της Ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως και παραδόσεως παρέπεμψαν το όλο φλέγον, ακανθώδες, χρήζον αμέσου αντιμετωπίσεως και μη επιδεχόμενο χρονοτριβής και μεταθέσεως στο απώτερο μέλλον ζήτημα στις καλένδες διά της παγίας και δοκιμασμένης πρακτικής της συγκροτήσεως επιτροπών με προφανέστατο σκοπό να καθησυχάσουν τις δεινώς ταραχθείσες συνειδήσεις των αγωνιούντων και αλγούντων ψυχικώς πιστών, να αμβλύνουν την ένταση και έκταση των άχρι τούδε προκληθεισών αντιδράσεων και να προετοιμάσουν το έδαφος για την αναγνώριση, στο μέλλον, από την πλευρά του εκκλησιαστικού σώματος των αποφάσεων της επαράτου και ολεθρίας ψευδο-συνόδου του Κολυμπαρίου διά της "διαφωτίσεως", γράφε δια-σκοτίσεως του πομνίου την οποία θα αναλάβουν να υλοποιήσουν και θα "αβαντάρουν" εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες, κατηχητικά σχολεία, συνάξεις κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής κ.λ.π.
Η σημερινή εξέλιξη αποκαλύπτει εναργώς το μέγεθος της αλλοτριώσεως του εκκλησιαστικού φρονήματος από το οποίο μαστίζεται η πλεονότητα των μελών του ιεραρχικού σώματος της Αυτοκεφάλου (υποτίθεται) Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αλήθεια, μπορεί κανείς να ισχυρισθεί με το αζημίωτο ότι οι πλείστοι των ποιμένων και διδασκάλων μας τυγχάνουν άξιοι των περιστάσεων και του υψηλού αξιώματός τους και δεν προδίδουν τη θεία και ιερή αποστολή τους;Ότι "ορθοτομούν τον λόγον της αληθείας" και δεν καινοτομούν;
Γιατί, σεβασμιώτατοι, περιφρονήσατε την έμπονη και αγωνιώδη κραυγή αγωνίας του ποιμνίου σας υπέρ του οποίου υπάρχετε;
Γιατί δεν διακηρύξατε στεντορεία τη φωνή και ομοθυμαδόν την ακλονήτου κύρους αλήθεια επί τη βασει της οποίας μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία διαθέτει εκκλησιαστική υπόσταση και δύναται να ονομάζεται με τον όρο Εκκλησία εν εντιθέσει με τις εκτός Ορθοδοξίας αιρετικές κοινότητες και ομάδες της δυτικής χριστιανοσύνης που στερούνται εκκλησιαστικότητος και επ ουδενί δύνανται να ονομάζονται Εκκλησίες;
Γιατί δεν αποδοκιμάσατε την αήθη και αντιεκκλησιαστική "εισπήδηση" του Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στα εσωτερικά ζητήματα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας μας;
Γιατί πυροδοτείτε σχίσματα και διαιρέσεις; Δεν μας φθάνει το παλαιοημερολογητικό σχίσμα; Έχουμε την "πολυτέλεια" και για άλλα;
Γιατί διευρύνατε ακόμη περισσότερο το ψυχικό χάσμα που σας χωρίζει από το ποίμνιο που δεν ανέχεται να προδίδεται ελαφρά τη καρδία και άνευ αιδούς και συστολής η πίστη των πατέρων του;
Σκεφθήκατε, άραγε, το σάλο που θα εγερθεί από τη σημερινή άφρονα απόφασή σας;
Αναλογισθήκατε τις συνέπειες των πράξεών σας;
Υ.Γ. Αύριο ολοκληρώνεται η θλιβερή συνεδρία του ανωτάτου διοικητικού σώματος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Και την επομένη κάποιοι αρχιερείς θα πάνε στα πανηγύρια εορταζόντων ναών σαν να μη συμβαίνει τίποτε για να συνευωχηθούν και παράσχουν την αρχιερατική ευλογία τους στον πιστό λαό. Έτσι απλά...
Λ.Ν


12 σχόλια :

 1. Δεν ειμαι παλαιοημερολογιτης αλλα δεν υπαρχει κανενα παλαιοημερολογητικο σχισμα κατα την γνωμη μου. Ειστε πολυ λαθος σ αυτο κατ εμε.
  Θα δειτε οτι θα τα φερει ετσι ο καιρος τα πραγματα που στο τελος,ολοι αυτοι που αντιδρουν τωρα του νεου ημερολογιου θα ενωθουν μ αυτους του παλαιου.
  Τελος,βαζει κανεις απο εσας το χερι του στην φωτια οτι δεν θα σωθει κανενας παλαιοημερολογιτης οπως το βαζει για τους αιρετικους ; Eιπε μηπως κανεις απ τους αγιους του 1924 και μετα κατηγορηματικα οτι οι παλαιοημερολογιτες δεν θα σωθουν ; Απ οσο γνωριζω οχι. Επομενως κατ εμε δεν υπαρχει σχισμα αφου δεν υπαρχει διαφορα και στο δογμα. Ισα ισα θα ελεγα.
  Τελοςπαντων,καλη μετανοια σε ολους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι παλαιοημερολογίτες αποτελούν κλασική περίπτωση σχίσματος.

   Διαγραφή
  2. Βαζεις εσυ το χερι σου στην φωτια οτι οι παλαιοημερολογιτες δεν σωζονται ;

   Διαγραφή
 2. Ο σωζων εαυτον σωθητω [οποιος κρατησει ανοθευτη την πιστη απο τον καρκινο του οικουμενισμου, αλλα και την αγαπη]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Νάνη ορθή η διαμαρτυρία σας, αλλά στις ημέρες μας δυστυχώς η αλήθεια της Πίστεως και η υπακοή στους Κανόνες της Εκκλησίας έρχονται δεύτεροι, καθώς πρωτεύει η επίπλαστη Ενότητα, με τη μέθοδο της χρήσης της Οικονομίας στα παραπάνω. Επίσης ορθά δεν επιθυμείτε Σχίσματα στην Εκκλησία, αλλά στην Εκκλησιαστική Ιστορία υπάρχουν δύο ειδών Σχίσματα, τα κατακριτέα που είναι κατάρα και πρέπει να αποφεύγονται και τα Επαινετά, όταν υπάρχουν σοβαρά Δογματικά ή Κανονικά προβλήματα, που είναι Ευλογία για Την Εκκλησία, γιατί μέσω αυτών διασώζεται η ακρίβεια της Εκκλησίας και η Πίστις παραμένει αλώβητος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εν πολλοίς αυτό το γνωρίζαμε ότι θα γινόταν. Το θέμα είναι οι πιστοί από δω και πέρα που αρχίζει και στην Ελλάδα εκκλησιαστικά "Νέα Εποχή", τί κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεσθε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι, παρά να συγκεντρώνεσθε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες. Ει’ δ’ άλλως, θα υποστήτε την ίδια κόλασι μ’ αυτούς". Αγιος Γερμανός Β΄ Κωνσταντινουπόλεως (1222-1240)

   Διαγραφή
 5. Οι αγχώδεις αντιδράσεις, συνεπικουρούμενες από μεγαλοστομίες και βαρύγδουπες εκφράσεις, δεν έχουν πειστικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν γίνωνται πρίν ακόμη δημοσιευθή η ανακοίνωση προς τον λαόν.
  Ας δούμε πρώτα τί θα ανακοινωθή, και κατόπιν κρίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα που ανακοινώθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν τι έχεις να πεις;
   Πρόκειται για κατάντημα ολκής!
   Να "χαιρόμαστε" τους "ποιμένες" μας!

   Διαγραφή
  2. Αποδείχθηκε ότι δεν πρόκειται για μεγαλοστομίες αλλά για πικρές αλήθειες 11:45.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com