Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Οι απόψεις του νέου Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά

Γαβρόγλου.jpg
Η κόντρα του Νίκου Φίλη με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών και όχι μόνο αλλά και η σημερινή του επιμονή να παραμείνει Υπουργός μόνο στο Παιδείας τον οδήγησε εκτός της κυβέρνησης.Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπήρξε στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

Είχε οριστεί πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που προώθησε τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και σχεδίαζε τις αλλαγές στο Λύκειο (μαζί με την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου του Αντώνη Λιάκου).
Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 29.05.2016 υπεραμύνθηκε των απόψεων του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά. Στην ερώτηση δημοσιογράφου:
"Θα αλλάξει τελικά ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών; Ο κ. Φίλης μιλάει για ένα μάθημα με ισχυρότερα τα στοιχεία της θρησκειολογίας. Η πλευρά της Εκκλησίας αντιδρά και κάνει λόγο για επιβολή από το Σύνταγμα του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος".
ο Κώστας Γαβρόγλου είχε απαντήσει:
"Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία".

4 σχόλια :


 1. ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παιδιά μόνο λέμε, λεμε, άντε να ξυπνήσουμε και να τους πάρουμε με τις πέτρες.Άντε βρε, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.
  Δρόμο όλοιοι προσκυνημένοι,καθόμαστε ακόμα και τους ανεχόμαστε.Ας ξυπνήσουμε βρε παιδια,αυτος ο τόπος ειναι ποτισμένος με το αιμα των μαρτύρων και των ηρώων και μεις τι κάνουμε; Mόνο λέμε, λέμε λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε,τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; - ("αμφ.":Ανεξάρτητα από την καταφανέστατη ομοιότητα με τον Αλβέρτο,και σ΄αυτήν την περίπτωση φαίνεται να ισχύει το: "ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!" - Μακάρι να μην είναι έτσι...)
  https://amfoterodexios.blogspot.gr/2016/11/blog-post_0.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία".

  Ωραία. Καιρός να φύγουμε από την Ευρώπη τότε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com