Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Κατάνυξις αποκλειστικό: Ιστορική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τινάζει στον αέρα τη σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης

bulgarian.jpg
Ιστολόγιον Κατάνυξις: Σύμφωνα με αποκλειστικές και καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδικώς, μια Ιστορική απόφαση, σχετικά με τη λεγόμενη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης”.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Βουλγαρικής Εκκλησίας απορρίπτει την σύνοδο της Κρήτης συνολικά και χαρακτηριστικά αποφαίνεται πως αυτή δεν ήταν “ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη, ούτε Σύνοδος”.
Η ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλους τους Προκαθημένους των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Αναμένεται η επίσημη δημοσίευσή της στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Υ.Γ. Ευχόμαστε και η Εκκλησία της Ελλάδος, εν όψει της συγκλήσεως της έκτακτης Ιεραρχίας του Νοεμβρίου, να λάβει ανάλογη απόφαση, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες τραγικές συνέπειες θα έχει μια διαφορετική απόφαση, σχετικά με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης. 

16 σχόλια :

 1. Συγχαίρω την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας για την ηρωική, ομολογιακή και κυρίως Ορθόδοξη απόφασή της να μην αναγνωρίσει της ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Η απόφαση αυτήν αποτελεί σταθμό για την σύγχρονη πορεία της Ορθοδοξίας. Λυπάμαι όμως για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του πρωτεργάτη της ληστρικής ψευδοσυνόδου, οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου, που πάνω στην αγωνία του για την αναγνώριση των αποφάσεων της συνόδου του Κολυμπαρίου από όλες τις τοπικές Εκκλησίες, παρεμβαίνει, χρησιμοποιώντας τη συνήθη πρακτική του Φαναρίου. Απειλές προς την Εκκλησία της Ελλάδος και προς συγκεκριμένους μητροπολίτες. Εύχομαι να μην υποκύψουν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άλλοι σεβαστοί Ιεράρχες της Εκκλησίες μας, στις υποχθόνιες πιέσεις, στις υποτιμητικές υποδείξεις, και στις βάρβαρες απειλές μέσω των παρεμβάσεων αυτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΜΗΝ!!!Εύγε τους, Δόξα τω Θεώ!!! Ο Τριαδικός Θεός να τους δώσει δύναμιν να αντισταθούν!!!

   Διαγραφή
 2. Επιτέλους!!!!!Μια όαση μέσα στην σαχάρα του οικουμενισμού και της ανομίας.Δόξα τω Θεώ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στήν Ἐκκλησία τῆς Βουλγαρίας, διά τήν ἱεροΣυνοδική ἀποτίναξη καί ῥωμαλέα καταδίκη τῆς Ληστρικῆς Συνόδου τῶν Ἀρχιοικουμενιστῶν Φαναριωτῶν.

  Εὐελπιστοῦμεν ὅτι ὁ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί ΠΑΣΗΣ Ἐλλάδος κύριος Ἱερώνυμος ὁ Β΄ ὅπως μή ὑποκύψει στούς φαναριώτικους ληστρικούς ἐκβιασμούς πού ὑπόκεινται σε ὑψηλόν ἐπίπεδον.

  Ὁ Αρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος ἐτιμήθει δικαίως ὡς επίτιμος Διδάκτωρ ἀπό τους Οἰκουμενιστές Καθηγητές τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς μας, ἐλπίζουμε ὅμως νά μή γίνει κακόδοξη ἀντιπελάργωσις καί νά τους ἀντιπροσφέρει μίαν κακόβουλον νίκην....

  JE SOUIS VOULGAROS!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύχομαι και στα δικά μας !!!

  Κυριάκος Βαρβέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δόξα σοι ο Θεός!
  Ευχή να.'αλλάξουν και οι άλλοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μακάρι να ακολουθήσουμε και εμείς! Μπράβο, πάντως, στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας, άξιος ο μισθός τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Ευχόμαστε να βρει μιμητές και στις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίας. Στόμεν καλώς αδελφοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συγχαρητηρια στο Πατριαρχειο της Βουλγαριας...αναζωπυρωνεται η ελπιδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και στα δικά μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δόξα σοι, ο Θεός! Η Εκκλησία της Ελλάδος, επόμενη τοις αγίοις πατράσι, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: να αποκηρύξει την αίρεση και να καταδικάσει τους αιρετικούς. Ο Θεός μεθ' ημών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τον Κυριο Βαρθολομαιο ποτε θα τον καθαιρεσουν επιτελους;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com