Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πανηγυρίζει η Ορθοδοξία μετά την ιστορική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

εκκλησία-γεωργίας.jpg
Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος, Θεολόγος
Χαρᾶς Ευαγγέλια!!! «Ιστορική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τινάζει στον αέρα τη σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης» δημοσιεύει σε άρθρο του το Ιστολόγιο «Κατάνυξις».

Άς ανοίξει η Ιεραρχία τῆς Ελλάδος τα μάτια Της και να καταδικάσει το πραξικόπημα τοῦ Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Η Βουλγαρική Εκκλησία που υπάκουσε στο Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνας και δεν συμμετεῖχε εις την Ληστρική Σύνοδο τῆς Κρήτης, κατεδίκασε αυτήν. Το ίδιο να καταδικάσει και η Σύνοδος τῆς Ελλάδος. Επίσης να καταδικάσει την όλη συμμετοχή Της και το αιρετικό πραξικόπημά Της.
Ιστορική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τινάζει στον αέρα τη σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης
Σύμφωνα με αποκλειστικές και καλά πληροφορημένες πηγές, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, συνοδικώς, μια Ιστορική απόφαση, σχετικά με τη λεγόμενη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης”.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Βουλγαρικής Εκκλησίας απορρίπτει την σύνοδο της Κρήτης συνολικά και χαρακτηριστικά αποφαίνεται πως αυτή δεν ήταν “ούτε Αγία, ούτε Μεγάλη, ούτε Σύνοδος”.
Η ιστορική απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλους τους Προκαθημένους των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Αναμένεται η επίσημη δημοσίευσή της στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.
Υ.Γ. Ευχόμαστε και η Εκκλησία της Ελλάδος, εν όψει της συγκλήσεως της έκτακτης Ιεραρχίας του Νοεμβρίου, να λάβει ανάλογη απόφαση, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες τραγικές συνέπειες θα έχει μια διαφορετική απόφαση, σχετικά με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης.

3 σχόλια :

  1. Ζει ο Κύριος ο Θεός, ο οποίος δεν θέλει να αλλοιωθεί μέσα στον δαιμονικό Οικουμενισμό, η Μόνη Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμην. Δοξα σοι ο Θεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ειναι η πιστη που σωζει, η Ορθοδοξια μας, οπως ελεγαν και οι αγιοι πατερες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com