Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Συγκινητικές στιγμές κατά την παράκληση στον Αγ. Νεκτάριο στο δωμάτιο που εκοιμήθη

unnamed-2.jpg
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος τελέσθηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Νεκταρίου στο δωμάτιο όπου εκοιμήθη ο Άγιος στον 2ο όροφο του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Τον Παρακλητικό Κανόνα τέλεσε ο Αχριμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών. Παρέστησαν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Δημακάκος, ο οποίος μάλιστα διέσωσε και διαμόρφωσε το δωμάτιο του Αγίου, και ο καθηγητής επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παύλος Τούτουζας. Επίσης Ιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Ο κόσμος που ήρθε στο μικρό αυτό χώρο για να προσκυνήσει τον Άγιο, έψαλε τον Παρακλητικό Κανόνα υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεπαγίτου, κ. Γεωργίου Δεμελή. Ο Ιεροκήρυκας στο σύντομο κήρυγμά του μίλησε για την θαυματουργική δύναμη του Αγίου, τη βοήθεια και προστασία που προσφέρει στους ειλικρινώς πιστεύοντας τη Χάρη του.
Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας έγινε Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους θαλάμους των ασθενών προς προσκύνηση αυτών και των συγγενών τους.

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com