Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος: Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι της δυνάμεις μας

«Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι της δυνάμεις μας, για να περάσουμε στην απέναντι όχθη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στην Παλιά Βουλή.

Το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου και η Ένωση Προβολής του έργου του από Κισάμου και Σελίνου Μητροπολίτη Ειρηναίου διοργάνωσε στο κτήριο της παλιάς Βουλής εκδήλωση μνήμης στο μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο, αλλά και εκδήλωση τιμής προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στο μακαριστό Μητροπολίτη χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και στη συνέχεια έγινε αναφορά στο κοινωνικό έργο του μακαριστού από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Δημήτριο Κυριτσάκη, ενώ αμέσως μετά προβλήθηκε απόσπασμα από την εκπομπή «Μονόγραμμα» της κρατικής τηλεόρασης που είχε αφιέρωμα στο μακαριστό Μητροπολίτη. Στη συνέχεια το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με τραγούδια από την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό τον Χοράρχη κ. Δημήτριο Καρούζο.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένο στον ο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου του Αρχιεπισκόπου από τον ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η απονομή του τιμητικού αναθήματος στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για αυτήν την τιμητική διάκριση και αναφέρθηκε στην αγάπη του και στο σεβασμό προς το πρόσωπο του γέροντος Ειρηναίου. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του μίλησε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής επισημαίνοντας πως είναι σημαντική η συμβολή των πιστών, «η εισφορά του λαού και η στήριξή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής».
Ευχήθηκε, ωστόσο, να περάσουν γρήγορα τα προβλήματα και οι χώροι των συσσιτίων να γίνουν χώροι χαράς. Μίλησε για την ανάγκη της συνεργασίας, λέγοντας πως «είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι της δυνάμεις μας, για να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Αυτό θα ήταν η μεγάλη ευχή ενός πατέρα προς τα παιδιά του. Αυτό είναι η ευχή μου από αυτήν την θέση».
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε, επίσης, για την γνωριμία του με τον γέροντα Ειρηναίο λέγοντας πως «ήταν ένας άνθρωπος πνευματικός, άνθρωπος του πνεύματος, αλλά και της εργασίας».
Στη συνέχεια και το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ολοκληρώθηκε με την χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com