Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή Αρχιεπισκόπου Κρήτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

07112016_kritis_1.jpg
Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, με αφορμή την κοινή συνεδρία στην Ιερά Σύνοδο, όπου οι δύο πλευρές εξέφρασαν την κοινή τους αγωνία για θέματα της παιδείας και σύγχρονων προβλημάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης χαρακτήρισε τον διάλογο ουσιαστικό και εποικοδομητικό επί σημαντικών και επίκαιρων θεμάτων της Εκκλησίας, ενώ εκτιμά πως σε καιρούς μεταβαλλόμενους και σε στιγμές που «ιστάμεθα άπαντες, ως πνευματικοί πατέρες, έναντι του χρέους και της ευθύνης ημών» η συμπόρευση, ο συμπροβληματισμός και η συναγωνία των δύο Εκκλησιών μπορούν να αποδώσουν αγαθά αποτελέσματα και να ενεργήσουν προς «πάντα αρμόδιον» προκειμένου να διαφυλαχθεί η ταυτότητα αυτού του τόπου «και να συνεχιστεί αταλάντευτος η πορεία και μαρτυρία του».
Για να διαβάσετε την επιστολή, επιλέξτε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com