Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Μαέστρος Σπυρίδων Μπόχαλης: “..Ουδεμία ανάμειξη είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος..” BINTEO

serresii.png

Ιστολόγιον Κατάνυξις: Σχόλιο του μαέστρου της Εκκλησιαστική χορωδίας της Κέρκυρας (με αρμόνιο), στην ανάρτησή μας: “Ι.Μ. Σερρών: “Εκφυλιστικά φαινόμενα λατρευτικού νεωτερισμού στον Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών (ΒΙΝΤΕΟ)”

Λάβαμε ως σχόλιο και δημοσιεύουμε τιμητικώς σε ξεχωριστή ανάρτηση, την τοποθέτηση του μαέστρου κ. Μπόχαλη για την σχετική ανάρτησή μας. Θα παραθέσουμε επίσης στη συνέχεια αυτούσια την ανάρτηση με το βίντεο του μέλους της χορωδίας, κ. Γεωργίου. Φανερώνεται έτσι πως αν ο Μαέστρος διαψεύδει κάποιον, αυτός είναι το μέλος της χορωδίας του και όχι την Κατάνυξη.
Σε προσωπική αντιπαράθεση δε θα έλθουμε, γιατί στο Ιστολόγιό μας δεν κάνουμε πολιτική, αναζητούμε, αποκαλύπτουμε και ερμηνεύουμε την αλήθεια των πραγμάτων, υπό το φως των Πατέρων της Εκκλησίας μας, σε μια εποχή πολύ πονηρή.
Που είναι όμως η συκοφαντία και που το ψεύδος;
Με το άρθρο μας αναδείξαμε το γεγονός, ουσιαστικά με ρεπορτάζ από μέλος της δικής σας χορωδίας*. Σεβόμαστε ειλικρινώς τη μουσική παράδοση της νήσου και γνωρίζουμε πως έχει πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα.
Η εισαγωγή όμως μουσικών οργάνων στη Θεία Λατρεία,  στην εποχή που εισάγεται βίαια ο οικουμενισμός, δηλ. ο θρησκευτικός συγκρητισμός, δηλ. η με κάθε κόστος παγκοσμιοποίηση των Θρησκειών, είναι απαράδεκτη πρακτική.
Μας τιμά η απάντησή σας, αν και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ήταν και είναι στη διάθεσή σας (πολλώ δε μάλλον στη διάθεση του Σεβασμιότατου) και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσωπική σας συνεισφορά, στο ρεπορτάζ.
Όσον αφορά την μη γνώση του δεσπότη για το συγκεκριμένο γεγονός, ισχύει το ίδιο και για τις άλλες εμφανίσεις της χορωδίας μετά του αρμονίου, στην ίδια μητρόπολη όπως λέγει το ρεπορτάζ; Ούτε τότε γνώριζε ο μητροπολίτης; Ούτε για τις εμφανίσεις στον άγιο Νικήτα;
Ρωτούμε τον Μαέστρο: υπήρξαν άλλες εμφανίσεις της χορωδίας σε Ναούς της μητροπόλεως Σερρών; 
Ερωτούμε τον Μαέστρο αλλά και τον σεβ. Μητροπολίτη: Μόνον αυτήν την φορά συνέβει το γεγονός ή αρκετές ακόμη φορές όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ; Εν αγνοία του Μητροπολίτου και αυτήν και οι προηγούμενες;
Τελικά δεν γνωρίζει ο μητροπολίτης τι συμβαίνει στους Ναούς της μητροπόλεως του, ούτε καν στον μητροπολιτικό Ναό;
Ποιο ακριβώς είναι το ψέμα του Ιστολογίου μας;
Σεβασμιότατε σας παρακαλούμε να απαντήσετε προς αποκατάστασιν της αληθείας. Θα δίνατε τελικά την ευλογία σας?
Το Ιστολόγιο Κατάνυξις επιμένει να θεωρεί επαίσχυντη, αντικανονική, αντιπατερική και ακραιφνώς εκκοσμικευτική πρακτική την εισαγωγή οργάνων στη Θεία Λειτουργία, χωρίς να αναλύσουμε τις παρερμηνείες και τις προεκτάσεις που θα λάβει μια τέτοια πρακτική, από τα παπαγαλάκια του οικουμενισμού.
Γνωρίζουμε επίσης πως απάντηση δε θα λάβουμε. Γιατί αν η απάντηση είναι όχι, αυτή θα έφτανε και μέχρι το Φανάρι. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το σχόλιο του Μαέστρου: [..Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και αποκυήματα φαντασίας κάποιου ή κάποιων κύκλων που στόχο έχουν να συκοφαντούν και να κατηγορούν Αξιοσέβαστους Ιεράρχες. Εμείς τα μέλη και Χορωδίας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας διαψεύδουμε τον συντάκτη ή τους συντάκτες του κειμένου που μας προκαλεί αηδία!.], πέφτει στο κενό. Μεταξύ του Πατριάρχου και της Κατάνυξης, εσείς στη θέση του Μητροπολίτου Σερρών τι θα επιλέγατε;
Διαβάστε το σχόλιο του μαέστρου κ. Μπόχαλη και ολόκληρη την αρχική ανάρτηση στο facebook:  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΟΧΑΛΗΣ 19 Νοεμβρίου 2016 - 1:16 π.μ.
Η συμμετοχή της χορωδίας,του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας στην Θεία λειτουργία, στις 13 του Νοέμβρη στον Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών, έγινε σε ανταπόδωση της επίσκεψης της Βυζαντινής Χορωδίας Σερρών στην Κέρκυρα.
Η χρονική στιγμή της επισκέψεως λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων της Κερκυραϊκής χορωδίας καθώς και η χρήση αρμονίου, έγινε κατόπιν συνεννοήσεως, μεταξύ των υπευθύνων των χορωδιών. Καθότι η εκκλησιαστική χορωδία της Κέρκυρας είναι τετράφωνη πολυφωνική και απαραίτητη η χρήση αρμονίου.
Ουδεμία ανάμειξη είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος στις μεταξύ μας συνεννοήσεις. Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και αποκυήματα φαντασίας κάποιου ή κάποιων κύκλων που στόχο έχουν να συκοφαντούν και να κατηγορούν Αξιοσέβαστους Ιεράρχες.
Εμείς τα μέλη και Χορωδίας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος της Κέρκυρας διαψεύδουμε τον συντάκτη ή τους συντάκτες του κειμένου που μας προκαλεί αηδία!
Για την Εκκλησιαστική Χορωδία
του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας
Ο Μαέστρος
Σπυρίδων Μπόχαλης

* H ανάρτηση στο facebook, του κ. Κωνσταντίνου Γεωργίου μέλους της Χορωδίας καθώς και το βίντεο που ανάρτησε
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ !!!!! ΕΓΩ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ... ΨΑΛΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ !!!!!
Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΑΣ) !!!!
ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!!!
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ , ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ !!!!!!!
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ , ΗΡΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ , ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΤΑΔΕΣ !!!!
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΜΟΝΙΟΥ , ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΕΤΡΑΦΩΝΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ emoticon smile emoticon smile ΑΡΜΟΝΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΦΕΡΑΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ !!!!!
ΜΑΕΣΤΡΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΜΠΟΧΑΛΗΣ (Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ) ..... ΑΡΜΟΝΙΣΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΥΦΑΝΤΗ (Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΜΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ) .....
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΟΥ (ΔΥΟ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ) ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ !!!!!!


21 σχόλια :

 1. Απαράδεκτα τα φαινόμενα της εισαγωγής ευρωπαϊκών χορωδιών και αρμόνιου ή πιάνο στη Θεία λατρεία.

  Πολύ καλά έκανε το ιστολόγιο Κατάνυξη και διαφωνεί και "χτυπά" τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα για την ορθόδοξη θ. λατρεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:31 π.μ.

   Περαστικα !!! Με αγαπη απο Κερκυρα !!!

   Διαγραφή
 2. Πολλά αποστήματα σπάνε και θα σπάσουν κι αυτο δεν αρέσει στους ανθρώπους , αλλά και καίει τον διάβολο , που ξεσπάει με μανία μέσω ανθρώπων στους αγωνιστές κληρικούς και λαικούς . Δύναμις !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως Βενετοκρατούμενοι που ήταν και μάλλον είναι έμειναν κατάλυπα(κουσούρια) από τότε.Αλλά ξεχάσαν το θαύμα που έγινε με τον Άγιο τους όταν πολιορκἠθηκε το νισή τους από τους Τούρκους τότε τους έσωσε θαυματουργικά.Ο Διοικητής Ανδρέας Πιζάνης για να τον ευχαριστήση θέλησε να στήση ένα αλτάριο δηλαδή(τράπεζα)που θα γινόταν λειτουργία κατά το Λατινικό δόγμα από Λατίνο ιερέα.Αλλα ο Άγιος σας(Σπυρίδων)παρουσιάστικε δύο νύκτες στον ύπνο του Πιζάνη ο οποίος ήταν(λατίνος) τον προειδοπίοισε να μην το κάνει αλλά δεν υπάκουσε.Ο Άγιος ντυμένος ως ορθόδοξος μοναχός μπαίνει στό φρούριο και πάει στήν πυριτιδαποθήκη,στο χέρι κρατώντας έναν αναμένο δαυλό.Το φρούριο τινάχτηκε στον αέρα,σκοτώθηκαν χίλια άτομα μαζί και ο Πιζάνης.Να πςοσέξουν οι Βενετοκρατούμενοι να μήν ξυπνήσουν τον Άγιο,ξεχνούν οτι ο Άγιος έλαβε μέρος σε οικουμενικη σύνοδο.Δεν γίνεται τα κατάλυπα του Παποοικομενιστικού συστήματος να βαδίζουν με την Ορθοδοξία,αλλά και τους υποστηρικτές του.Το απαγορεύουν οι ιεροί κανόνες,(αλλά αν δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο ο Μαέστρος μασάει μαστίχα.Λυπάμαι που έγινε σε Μητροπολιτικό ναό,διότι πραγματικά έδωσε παράσταση)οπως με την σύνοδο που έγινε στην Κρήτη,αναγνώρισαν τις αιρέσεις Εκκλησίες.Στην Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχει το Συνοδικό συστημα.Αυτοί πράξαν, αποφασίζω και διατάζω,(η λεγόμενη Δεσποτοκρατία).Όλοι αυτοί στο Κολυμπάρι που πήραν μέρος είναι υποστηρικτέ της θεωρίας των κλάδων.(Γι`αυτό ας ξεχάσουν τις Παπικές χοροδίες και ας πιάσουν τα βυζαντινά)γιατί όπως λέει και ο Άγος Γέρων Παϊσιος είμεθα Ρωμαίοι,είμεθα Βυζαντινοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τέλειο σχόλιο, ανταποκρίνεται πλήρως στο επίκαιρο θέμα, είθε ο άγιος Σπυρίδων ανώνυμε αδελφέ μου να σου δίνει τον πόθο της καρδιά του!!!!

   Διαγραφή
  2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:18 π.μ.

   Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να καλλιεργησετε εσεις τους εαυτους σας παραλληλα με τα βυζαντινα και στα ευρωπαικα καλαισθητα εκλεπτυσμενα ακουσματα των τετραφωνιων συνοδεια αρμονιου (που σημαινει την αρμονια στον τελειο βαθμο) !!! Στην Κερκυρα αυτος ειναι ο τροπος λατρειας στην Εκκλησια και ειναι τιμη μας !!!

   Διαγραφή
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:24 π.μ.

   Οσο για την "εξυπναδα" μην ξυπνησουμε τον Αγιο , φαινεται το Θεολογικο επιπεδο του καθενος απο τα γραφομενα του !!!! Ο Αγιος και κανενας Αγιος δεν κοιμαται !!! Ειναι ολοζωντανες παρουσιες στη θριαμβευουσα και στην στρατευομενη εκκλησια οπου τη βουλησει του Αγιου Πνευματος , μεσιτευουν για εμας !!! Ο Αγιος με εκατο και πλεον χρονια αυτης της κατανυκτικης μουσικης παραδοσης στην Κερκυρα κοιμαται και τωρα θα ξυπνησει για να τιμωρησει εμας τους κακους Κερκυραιους που αγκαλιαζουμε με θερμη την καλαισθητη Εκκλησιαστικη Τετραφωνικη Ευρωπαικη Μουσικη συνοδεια αρμονιου !!!!

   Διαγραφή
 4. βλέπωντας το βίντεο ντοκουμέντο,άραγε πήραν αντίδωρο μετά το πέρας της λειτουργίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εν καιρώ οικουμενισμού ο καθένας ό,τι θέλει κάνει ! Στην ενορία μου ο παπάς δέν ξέρει τίποτα από μουσική , του δίνει ο ψάλτης πλάγιο δεύτερο τίποτα....,αλλά είναι σέ θέση να αυτοσχεδιάζει και να μας δείχνει το ταλέντο του !Δέν αφήνει τον ψάλτη να πεί το ΄΄Αξιον εστί΄΄ .....
  Στην προκειμένη περίπτωση ούτε ως ευρωπαϊκή λέει τίποτα η χορωδία Τουλάχιστον οι ρώσικες χορωδίες και οι ευρωπαϊκές είναι από πλευράς μουσικής αξιόλογες ,τά ορατόρια , τά ρέκβιεμ , τά κατά Ματθαίον πάθη του Μπάχ! Όσο πιό αμαθείς τόσο πιό κομπλεξικοί είναι κάποιοι ... σάν τις θείτσες στο χωριό που αντάλλασσαν τά μπακίρια μέ τά αλουμίνια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μόνιμη κατάσταση;; Έλεος πια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι τετραφωνικές χορωδίες και τα αρμόνια μέσα στην ορθόδοξη θ. λατρεία, μας προκαλούν αηδία και θλίψη.

  Φώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:09 π.μ.

   Και εμας ως Κερκυραιους μας προκαλουν αηδια και θλιψη τα κομπλεξ και οι παρωπιδες που φορατε αρκετοι δυστυχως στην υπολοιπη Ελλαδα !!! Εμεις ετσι κατανυσσομαστε με αρμονιο και τευραφωνια και οχι με οθωμανικα γαυγισματα ανατολιτικης μονοφωνιας !!!!! Περαστικα !!!

   Διαγραφή
 8. Πολύ καλά έκανε το ιστολόγιο Κατάνυξη και διαφωνεί με τέτοια φαινόμενα για την ορθόδοξη θ. λατρεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Θα προσέφερε καλή υπηρεσία όποιος θα μπορούσε να έστελλε το κείμενο του Φώτη Κόντογλου απ' όπου πνέει δροσερό ορθόδοξο δίδαγμα λιτότητας κατ' αντιδιαστολή με την επιδεικτική λατρευτική "μετά αυλών και κυμβάλων" παπική πρακτική, στον κ. διευθυντή ορχήστρας μουσικό που "αηδιάζει" με όσους δεν θέλγονται από αρμόνια στημένα μέσα σε ιερό ναό και κάθε λογής "χάππενινγκ". Ας μας επιτρέψει ο διευθυντής έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε μυριάδες αγνών πατέρων της Ορθοδοξίας που αιώνες τώρα ποτέ δεν κουβάλησαν στον ιερό χώρο ούτε αρμόνια, ούτε κιθάρες, ούτε αυλούς, ούτε τούμπανα, ούτε οτιδήποτε θα μπορούσε να ¨ομορφύνει" και να "αναδείξει" καλλιτεχνικά τη Θεία Λειτουργία. Δεν το χρειάζεται αυτό ο πιστός που πάει να προσευχηθεί νοερά. Εγώ προσωπικά βλέπω ότι τίποτε δεν είναι κατά τύχην στην Ορθοδοξία, αλλά όλα συμβάλλουν σε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Αν νομίζει ότι δεν είχαν σκεφθεί να "αναδείξουν" με μουσικά όργανα το τελετουργικό οι Πατέρες, διαπιστώνω πόσο λίγο νιώθουν μερικοί την απέριττη Θεία Λειτουργία. Δεν μας θαμβώνουν μουσικές παραστάσεις εντός ναών κύριε. Δεν εκκλησιαζόμαστε γι' αυτό. Και μη μας ρίχνετε στάχτη στα μάτια περί συμπτώσεων κι ότι δεν ήταν οργανωμένο. Μ' αυτά τα μουλωχτά καρφιά των μεγαλοσχημόνων έχουμε πάψει να πιστεύομε στις "συμπτώσεις" και δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον τελικό στόχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:29 π.μ.

   Δεν πειραζει , ας μην θελγεστε εσεις με τα αρμονια και τις τετραφωνιες !!! Θεμα δικο σας !!! Εμεις θελγιμαστε και κατανυσσομαστε με αυτον τον τροπι και μας τιμαει !!! Ο κοσμος εξελισσεται και προχωραει !!! Μεινετε εσεις λοιπον στις ανατολιτικες επιδρασεις εκφρασης στη Θεια Λατρεια και αφηστε εμας σε αυτο που μας εκφραζει και θα μας εκφραζει για παντα ως Κερκυραιους !!!

   Διαγραφή
 10. Μου επιτρέπετε να ρωτήσω τον κύριο μαέστρο,η τσιχλα που μασάει είναι με ή χωρίς ζάχαρη; Γιατι τσίχλα μασάει βρε παιδιά,ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση ότι βρίσκεται σε ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ.Κύριε, είστε ασεβής και μας προκαλείτε αηδία.(Δείτε προσεκτικά το βίντεο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:11 π.μ.

   Η τσιχλα πειραξε το κομπλεξ σου ?? Οταν οι οθωμανολατρες ψαλταδες σας πιπιλουν καραμελες για το λαιμο , τους κατεκρινε κανενας για κατι τετοιο ??? Αντιστοιχα και η τσιχλα

   Διαγραφή
 11. Όμοια πόρνη δάκρυα και ρήτωρ έχει.

  Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

  Διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες.

  κατά Ματθαίον ‐ κγ’ 24

  Μισώ τον άνδρα τον διπλούν πεφυκότα, χρηστόν λόγοισι, πολέμιον δε τοις τρόποις.

  Φωκυλίδης, ~5ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο

  μτφρ: μισώ τον διπρόσωπο που είναι αγαθός στα λόγια αλλά εχθρικός στις πράξεις

  Πριν λιγο καιρο εγκαινιασε τον Ι.Ναο στο Κιλκις Αξιον Εστι , με τις βλασθημιες οχι αγιογραφιες τωρα εβαλε και αρμονιο στους Ναους ειναι Φιλοπαπικος ο δεσποτης Σερρων Θεολογος.
  Ζουμε σημεια καιρων.
  Καλη μετανοια του ευχομαστε μεσα απο την καρδια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το πρόβλημα είναι η εκκοσμίκευσή μας, δηλ. όχι ότι ας αηδιάζουν τα αρμόνια και οι δυτικότροπες μουσικές μέσα στην λατρεία, αλλά ότι μας αρέσουν έξω από αυτήν, γιατί είμαστε διπρόσωποι (όσοι) και το παίζουμε ορθόδοξοι εντός των ναών, αλλά κοσμικοί (στην ουσία αβανταδόροι του οικουμενισμού) έξω από αυτήν.

  Όχι μόνον τό αρμόνιο και κάθε μουσικό όργανο απαγορεύεται εντός λατρείας ορθ. ναού, αλλά και τα μηχανηματάκια πολλών κρυφοκανταδόρων ψαλτών (πολύ κοντά μας) που παράγουν ήχο ισοκρατήματος...

  Μετά λέμε γιατί μας πήρε αμπάριζα ο οικουμενισμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ9 Δεκεμβρίου 2016 - 11:14 π.μ.

   Το αρμονιο και η μουσικη δεν χαλουν το δογμα διοτι πολυ απλα δεν ειναι δογμα !!! Ειναι τροπος εκφρασης του δογματος κατι που σε κομπλεξικους και κολλημενους ανθρωπους δεν θα γινουν ποτε κατανοητα !!! Οπως επισης οτι ο κοσμος προχωραει και εξελισσεται !!! Ευτυχως που εμεις οι Κερκυραιοι το καταλαβαινουμε αυτο πολυ καλα και το ενστερνιζομαστε !!!

   Διαγραφή
 13. Αίσχος στούς Παπολάτρες. Εδώ είναι ορθοδοξία. Μακριά απο εδώ! Αλλά δεν φταινε αυτοί αλλά οι Πατριάρχες και οι Επίσκοποι που κοιτάνε πρός την δύση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com