Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Βαρθολομαίος σε Ιερώνυμο: ''Περιφρουρήστε τις αποφάσεις της Κρήτης''

bath_agia_sinodo.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Για πρώτη φορά, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης φέρεται με βάση το παρακάτω δημοσίευμα να απειλεί ευθέως με "..διακοπή της επικοινωνίας.." με όποιον διαφωνεί με τις αποφάσεις του Κολυμπαρίου, κατονομάζοντας τους σεβ. Καλαβρύτων και Πειραιώς. Τα πράγματα τελικά είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι κύκλοι του Φαναρίου και βαίνουν προς μια κλιμάκωση άνευ προηγουμένου.  

Να κρατήσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έστειλε την επιστολή με αφορμή την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.
Στην επιστολή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος καλεί τον Μακαριώτατο και την Εκκλησία της Ελλάδος, να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις της Αγίας Συνόδου, κατέδειξαν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας που απορρέει από τη συνοδικότητά της.
Παράλληλα ο Παναγιώτατος καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να μην επηρεαστεί από πρόσωπα μέσα στην Ιεραρχία που διαφωνούν με τις εν λόγω αποφάσεις, κατονομάζοντας μάλιστα ως τέτοια πρόσωπα τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο και Πειραιώς Σεραφείμ.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή, ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Μητέρα Εκκλησία θα διακόψει την οποιοδήποτε επικοινωνία με τέτοια πρόσωπα.
Τέλος να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με επιστολή του προς τον Μακαριώτατο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την εκπροσώπηση στην Αγία Σύνοδο τονίζοντας ότι "κατά τήν γνώμη μου η αντιπροσωπεία τής Εκκλησίας μας εις τήν λεγομένη «Αγία καί Μεγάλη Σύνοδο» εις τό Κολυμπάρι τής Κρήτης υπερέβη τά άκρα όρια τής διακριτικής της ευχέρειας καί απέτυχε τών προσδοκιών τής εντολής πού έλαβε από τό ιερό μας σώμα."

17 σχόλια :

 1. Ας διακόψει και να διακόψουμε, να τελειώνει ο χαρτοπόλεμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ίσως πρέπει να διακόψουμε πρώτα εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αποφασίσουν την άλλη εβδομάδα αντορθόδοξα, ναι. Να αποφασίσουν όμως. Έχουν ιερή υποχρέωση και ευθύνη προς το ποίμνιό τους.

   Διαγραφή
 3. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΤΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΝΟ,Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας περιφρουρήσουμε τον οικουμενισμό μη χαλάσουμε τα σχέδια του αντίχριστου αδελφού του δηλαδή. Αίσχος. Καμμία σχέση δεν έχει ο νυν πατριάρχης με τους αγίους προκατόχους του. Αντιθέτως, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ξεπεράσει τον Βέκκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι αρχαίοι μας διδάσκουν, πάσσαλος πασσάλω εκρούεται, σε έναν αλαζόνα πατριάρχη και στις μεθοδεύσεις του χρειάζεται μόνον σκληρή απάντηση από την ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος. Τα ελληνικά ράσα πρέπει να δείξουν όπως και οι αδελφοί Βούλγαροι ότι δεν είναι φουστάνια. Χύθηκε τόσο αίμα για να απελευθερωθεί αυτή η πατρίδα και συμπεριφέρεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Εκκλήσία της Ελλάδος σαν εκκλησιαστικούς ραδιάδες. Επιτέλους να μπεί ένα τέλος, είναι θέμα και αξιοπρέπειας, εκτός από πίστεως και σωτηρίας που είναι το βασικό και πρώτιστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό δεν λέγεται εισπήδηση στα της Εκκλησίας της Ελλάδος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ουσία είναι οτι αιρετίζει για ακόμη μια φορά ο Παναγιώτατος . Ας ελπίσουμε να φωτιστούν οι Αρχιερείς και να καταδικάσουν ξεκάθαρα την ψευδοσύνοδο. Θεωρώ πως η διαίρεση δεν αποτελεί λύση , εκτός αν υπάρξει αίρεση εντος της εκκλησίας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αιρετίζει απλά. Είναι ό,τι χειρότερο αιρετικό έχει περάσει από τον θρόνο της Νέας Ρώμης.

   Διαγραφή
 9. Η εξέλιξη είναι θετική!!!!!Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται ότι ο εν Φαναρίω Προκαθήμενος έχει εισέλθει εις κατάσταση πανικού και αποκαλύπτει γυμνή τη κεφαλή τις προθέσεις του. Επιπλέον, του χαλάνε τα σχέδια κάποιοι ορθοτομούντες την Αλήθεια εντός της Ελληνικής Ιεραρχίας, η οποία ας ελπίσουμε ότι θα απορρίψει την ψευτοσύνοδο στο Κολυμπάρι. Νομίζω ότι η κίνηση αυτή του Βαρθολομαίου παρέχει μια καλή αφορμή στην Ελληνική Εκκλησία (αιτίες έχει πολλές και σοβαρές) να δηλώσει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα οικουμενιστικά μαγειρέματα του Φαναρίου μετά των ισχυρών αφεντάδων του.
  Κλεονίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η εξέλιξη είναι θετική!!!!!Επιτέλους πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται ότι ο εν Φαναρίω Προκαθήμενος έχει εισέλθει εις κατάσταση πανικού και αποκαλύπτει γυμνή τη κεφαλή τις προθέσεις του. Επιπλέον, του χαλάνε τα σχέδια κάποιοι ορθοτομούντες την Αλήθεια εντός της Ελληνικής Ιεραρχίας, η οποία ας ελπίσουμε ότι θα απορρίψει την ψευτοσύνοδο στο Κολυμπάρι. Νομίζω ότι η κίνηση αυτή του Βαρθολομαίου παρέχει μια καλή αφορμή στην Ελληνική Εκκλησία (αιτίες έχει πολλές και σοβαρές) να δηλώσει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα οικουμενιστικά μαγειρέματα του Φαναρίου μετά των ισχυρών αφεντάδων του.
  Κλεονίκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. εαν εγκρίνει τις αποφάσεις της Κρητης η ιερα συνοδος της Ελλαδος να πανε ολοι τους σε αλλη χωρα να μείνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εμείς έπρεπε να διακόψουμε από χρόνια μ' αυτόν,αυτός δεν ειναι Ορθόδοξος Πατριάρχης. Μακάρι να υψώσουν ανάστημα και άλλοι Μητροπολίτες,δεν μας φτάνουν όλα τ'άλλα,έχουμε και τους λύκους στο μαντρί.
  Όπως δείχνουν τα πράγματα,η συνέχεια θα είναι δύσκολη.Καιρός για αγώνα
  καιρός για ομολογία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, πρέπει να περιφρουρήσει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ΟΧΙ τις αντορθόδοξες πλάνες που λέχτηκαν ή έγιναν στην πράξη, στη σύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης.

  * * *

  Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος: Η αξία των ιερών Κανόνων.

  http://alopsis.gr/η-αξία-των-ιερών-κανόνων-αρχιμ-επιφάνι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. κε ΑΡΧΟΝΤΟΝΗ το βλεμμα σου αυθαδες προς τον Θεον τον οποιον δεν υπηρετεις δειχνει την ευχαριστηση του ΣΑΤΑΝΑ οταν κανει το κακο Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ ΔΧΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟ ΧΕΡΙ!!!!!

  ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com