Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Οι ποιμένες να έχουν ζήλο για το ποίμνιο (Β' Κορ. ια' 1-6) [mp3 - 2016]

    Κήρυγμα 3/12/2016
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 - Κήρυγμα στο αποστολικό ανάγνωσμα, Β' Κορ. ια' 1- 6.
    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης (Ιερά Πανήγυρις).

    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.
Παρακολουθείστε το βίντεο:

4 σχόλια :

 1. Εύγε άγιε γέροντά μου. Πολύ ωραία και πολύ σωστά τα λες. Να έχουμε την ευχή σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Αλήθεια ού δέδεται! Η Αλήθεια είναι ο Χριστός ημών και τίποτα κίβδηλο δεν μπορεί να σταθεί έναντί Του. Ο Χριστός ημών,είναι Αυτός, Ο Οποίος ποτέ μα ποτέ δεν θα μας διαψεύσει.
  Είναι ο Καλός Ποιμήν, Ο Οποίος τίθισι Την ψυχήν Αυτού υπέρ των προβάτων, όπως εξ΄άλλου έκανε και επί Σταυρού.
  Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και οι λυκοποιμένες. Ποιά η σχέση τους με
  Τον Χριστώ; Ποιά η σχέση τους με τους Αγίους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας; Ποιά η σχέση τους με την Ορθόδοξη Πνευματικότητα των Αγίων Πατέρων μας; Τι σχέση μπορεί να έχουν με αυτούς, Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο
  Μύρων Λυκίας τον Θαυματουργό, Άγιο Σπυρίδωνα Τριμυθούντος, Άγιο Μέγα
  Φώτιο Κωνσταντίνουπόλεως, Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως,Άγιο Γρηγόριο τον
  Παλαμά Θεσ/νικης, Λέων Πάπα Ρώμης, Γρηγόριο Ακραγαντίνων, Ιγνάτιο τον
  Θεοφόρο, Κύριλλο Αλεξανδρείας, Μελέτιο Αντιοχείας,Σοφρώνιο Ιεροσολύμων
  Ταράσιο Κωνσταντινουπόλεως, Θεοφύλακτο Νικομειδίας, Αμφιλόχειο Ικονίου, Γρηγόριο τον Νύσης, τους Τρείς Μεγίστους Φωστήρας, Βασίλειιο-Ιωάννη-Γρηγόριο;
  O Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναδείξει Ποιμένες και Πατέρες, οι οποίοι να εμμφορούνται από αγιότητα και ορθοπραξία και να μη δίδουν τα Άγια τοις κυσί.
  Όμως << ο κόσμος ηγάπησεν το σκότος περισσότερον από το Φώς>>.
  Χρειαζόμαστε το αγωνιστικό φρόνημα και τον ενθουσιασμό τόσο στον προσωπικό μας αγώνα όσο και εν Εκκλησίαις, αυτό που είχαν οι Άγιοι Μάρτυρες των πρώτων χριστιανικών χρόνων, πριν το Διάταγμα Μεδιολάνων.
  Να παρακαλούμε θερμά τον Χριστό μας, την Υπεραγία Θεοτόκο, τους Αγίους
  της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, να αποτρέψουν από Αυτήν τον μεγάλο πειρασμό της εκκοσμίκευσής της, που είναι η πηγή όλων των δεινών της
  και να εντρυφήσουμε στους Πατέρες της Ορθοδόξου Πίστεως μας, ζητώντας
  το έλεος του Παντοδυνάμου Τριάδικού Θεού μας.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Πόσον ευκόλως παρασύρονται οι πολλοί των διακόνων και λειτουργών του ευαγγελίου και της χάριτος! Συνδέουν τα πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου περισσότερον προς εαυτούς και το άτομόν των, παρά προς τον Χριστόν.Δεν είναι αυτοί του γάμου των τέκνων των μετά του Χριστού μεσιται,αλλ'υποκαθιστούν αυτόν τον Νυμφίον. Και όταν ιδουν τινά εξ αυτών να μεθίσταται ουχί εις ψευδαπόστολον τινά, αλλ'εις πνευματικόν ή διάκονον της Εκκλησίαςάλλον, ίσως και καλύτερον απο αυτούς, ζηλοτυπουν τότε, ουχί όμως Θεού ζήλω" (Παν.
  Τρεμπελα,"Υπόμνημα εις την Β' προς Κορινθίους" σελ.525). "Ει δε και ιδιώτης τω λόγω, αλλ'ου τη γνώσει, άλλ'εν παντι φανερωθεντες εν πάσιν εις υμάς"Β'Κορ.ια'6 στ. Λέει ο ιερός Χρυσόστομος:Για τον εαυτό του μίλησε,ότι δεν ζούσε με προσωπείο,ούτε κήρυττε το λόγο του ευαγγελίου με δόλο και απάτη.Εκείνοι όμως άλλοι ήσαν και άλλοι φαίνονταν. Οχι ο Παύλος. Έχει πάντοτε το φρόνημα, ότι δεν κάνει κάτι,για να αποσπάσει τη δόξα εκ μέρους των ανθρώπων, κι ότι δεν κρύβει τίποτε σχετικό με τον εαυτό του.(Ε.Π.Ε. 19,590).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μεγάλη ευλογία αυτός Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ γιά τόν πιστό λαό της θεσσαλονικης και για την ορθοδοξία μάς τήν ευχή του να έχουμε ΕΥΓΕ Π.ΝΙΚΟΛΑΕ ΑΜΉΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com