Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η Διακοπή του Μνημοσύνου Επισκόπων- ΙΕ' Κανών Πρωτοδευτέρας Συνόδου (3η Ομιλία) [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η Διακοπή του Μνημοσύνου Επισκόπων- ΙΕ' Κανών Πρωτοδευτέρας Συνόδου (3η Ομιλία) [ΒΙΝΤΕΟ 2016] 

Δείτε σχετικά

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ - Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

19 σχόλια :

 1. «Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, μοναχοί και λαϊκοί, έχουν, δυστυχώς, αποσχισθή από αυτήν, εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζώμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φορά που θα πταίη ο Πατριάρχης. Αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωσι ο καθένας ν' αγωνίζεται με τον τρόπον του». (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χριστός Ετέχθη.
   Κάπου πρέπει να το σταματήσεις όλο αυτό το λακιρντί αδελφέ, έχει καταντήσει αηδία,το ίδιο σχόλιο το είδα και στο ιστολόγιο Ακτίνες.Δύο τινά συμβαίνουν ή είσαι άσχετος και έμαθες κάτι και το τσαμπουνάς απλά για να πεις κάτι ή το κάνεις σκόπιμα για να δημιουργήσεις θέμα.Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο. Πότε και γιατί το είπε ο Άγιος Παίσιος, θα μας πεις;Για την επιστολή που έστειλε στον Πατριάρχη και τι του έλεγε;
   Λοιπόν, μάθε τόσο εσύ όσο και οι σαν και εσένα, ότι οι πιστοί,ότι και αν πείτε, ότι και αν κάνετε, ξυπνάνε και είναι έτοιμοι ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ να υπερασπιστούν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
   ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ

   Διαγραφή
 2. Γιά τούς Πατέρες ὁλόκληρης τῆς δεύτερης χιλιετίας αἰτία διακοπῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας ἀπετέλεσε μόνο ἡ ἕνωση πού πραγματοποιήθηκε δύο φορές μέ τούς ἀμετανοήτους Λατίνους καί ὄχι ἡ ὕπαρξη καί ἡ δράση τῶν Ἑνωτικῶν καί Λατινοφρόνων, οἱ ὁποῖοι ἦταν ἀνάλογοι ἤ ἀκόμη καί χειρότεροι ἀπό τούς σημερινούς Οἰκουμενιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ά ! πουλάκι μου εσύ είσαι που γυρνάς τά ιστολόγια και γράφεις και ξαναγράφεις τά ίδια προβοκατόρικα σχόλια και δέν τολμάς να βάλεις όνομα ,γιατί ο ίδιος γράφεις παντού πάνω σέ πατέντες Δέν θα σου δώσουμε περαιτέρω σημασία ,να απαντήσεις σέ αυτά που σου λένε στο άλλο ιστολόγιο Ωραία εργολαβία έχεις αναλάβει Δέν ειναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται οι δόλιες μέθοδοι των οικουμενιστών Δέν τολμάτε να αναλάβετε την ευθύνη ενός έντιμου διαλόγου και επιχειρείτε την δολιοφθορά μέσω της ανωνυμίας να μάς σπάσετε τά νεύρα Μόνο η περιφρόνηση σάς αξίζει γιά όλη αυτη την ποταπότητα Μέ το κομμάτι πάνε τά σχόλια ;

   Διαγραφή
  2. Εσύ ως παλαιοημερολογίτης κάτι θα ξέρεις από προβοκάτσια!

   Διαγραφή
  3. Εδώ ο Κύπρου έβαλε υπογραφές αντί για άλλους !

   Διαγραφή
 3. Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς ήταν καθηγητής της Δογματικής στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και σφοδρός πολέμιος της αίρεσης του Οικουμενισμού. Μάλιστα, κάποια στιγμή, δεν δίστασε να πει, ότι ο Αθηναγόρας ήταν αιρετικός! Δεν διανοήθηκε, όμως, ποτέ να αποτειχιστεί από την Σερβική Εκκλησία, μολονότι αυτή είχε κοινωνία με τον κακόδοξο Πατριάρχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ίδιος είσαι με αυτόν που γράφει,τι είπε ο Άγιος Παίσιος;
   Παπαγαλάκια των κερκοπιθήκων!(δανείζομαι το,κερκοπίθηκες, άλλος το είπε και μου άρεσε πολύ)
   Καλά Θεό δεν φοβάστε; Προδότες,που πιάνετε στο στόμα σας ονόματα αγίων προκείμένου να μπερδέψετε τον κόσμο.

   Διαγραφή
 4. Πολλάκις επισημάναμε στον π. Θεόδωρο το άκαιρο της "αποτείχισης" του, αλλά δεν θέλει να μας ακούσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και ποιοι είστε εσείς ;

   Διαγραφή
  2. Και γιά πείτε μας πότε είναι ο καιρός για αποτείχιση ;

   Διαγραφή
 5. Πολλάκις επισημάναμε στον π. Θεόδωρο το άκαιρο της "αποτείχισης" του αλλά δεν θέλει να μας ακούσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είστε εσείς σε θέση να υποδείξετε στον π.Θεόδωρο τι και πότε πρέπει να κάνει,ότι είναι να κάνει;
   Ωρέ μπας και είστε κουζουλοί;

   Διαγραφή
 6. Τό «Ἀποτείχιση τώρα», πού εἰσηγοῦνται κάποιοι Ὀρθόδοξοι μέ βάση τόν 15ο κανόνα τῆς
  Πρωτοδευτέρας Συνόδου, καί μάλιστα μέ τή λογική τῶν «συγκοινωνούντων δοχείων», εἶναι λάθος καί θά πρέπει νά ἐπανεξετασθεῖ. Τί σημαίνει λογική τῶν «συγκοινωνούντων δοχείων»; Ὑποστηρίζουν κάποιοι κληρικοί, ἀπό ὀρθόδοξο ζῆλο, ὅτι θά πρέπει νά διακοπεῖ τό μνημόσυνο ἀκόμη καί τῶν καλῶν καί παραδοσιακῶν ἐπισκόπων, ἐπειδή καί αὐτοί «μολύνονται» συγκοινωνώντας μέ τόν ἀποκλίνοντα ἀπό τήν Ὀρθόδοξο πίστη Οἰκ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαῖο καί τούς ὁμόφρονές του. Αὐτό εἶναι λάθος, τοὐλάχιστον σέ αὐτή τή χρονική στιγμή. Μέ αὐτή τή λογική καί οἱ Ρῶσσοι, Ἀντιοχειανοί, Γεωργιανοί καί Βούλγαροι, «μολύνονται» καί αὐτοί, ἐφ᾽ ὅσον δέν διακόπτουν τήν κοινωνία μέ τό Φανάρι. Ὅπερ ἄτοπον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοριός ! Αυτή η ένδειξη θα μπαίνει σέ κάθε σου σχόλιο για να προειδοποιεί για τις βρωμοδουλειές σου ! Άντε πήγαινε παραπέρα να κάνεις τίποτα άλλο !

   Διαγραφή
 7. Δεν είναι τυχαίο που οι δυο καταξιωμένοι αντιοικουμενιστές καθηγητές στον τομέα της Δογματικής -ο κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς- έχουν αποστασιοποιηθεί από τους "Αποτειχιστές-Αποσχιστές".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι ο χαφιές μέ την τραγιασκα που έχει χάσει το πρόσωπό του και κυκλοφορεί ανώνυμος Για ποιόν δουλεύει άραγε ;

   Διαγραφή
 8. Αυτό να το πουμε στον π. Πέτρο Χίρς οτι έχεις αναλάβει την υπεράσπισή του !Άν ο π. Πέτρος έχει τέτοιους υπερασπιστές τί τους θέλει τους κατηγόρους ! Η βρωμοδουλειά σου είναι διατεταγμένη υπηρεσία σέ υψηλά αφεντικά Άντε πήγαινε να πάρεις το παραδάκι κύριε ανωνυμίδη και άσε μας ήσυχους Ποιόν νομίζεις οτι ξεγελάς ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com