Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Στο Βατικανό ο Δήμαρχος Λέσβου για το προσφυγικό

C6365B31A0AAA80F079E1FB7F12C195D.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Είναι θλιβερό το γεγονός της πολιτικής εκμετάλλευσης του προσφυγικού ζητήματος. Στο όνομα ενός ακατανόητου ανθρωπισμού, συμβολικές κινήσεις και θεατρικές συναντήσεις, οργανώνονται για να ευαισθητοποιήσουν τον... κόσμο. Τον απλό κοσμάκη δηλαδή. Θα ιδρώσει το αυτί κανενός από τους ισχυρούς της γης, που χρηματοδοτούν στρατιές μισθοφόρων φανατικών; Θα συνετιστεί ο απέναντι "Σουλτάνος", να μη παίζει μπλόφα τις ζωές εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών; Θα σταματήσει η πολιτισμένη Ευρώπη να εξαγοράζει με πακτωλούς ευρώ, την ασφάλειά της; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ο ρόλος του πάπα είναι γνωστός, ο δήμαρχος που πάει να "προσκυνήσει" την παντόφλα του, σε τι αποβλέπει άραγε;
Διαβάστε το ρεπορτάζ.
Εβδομήντα Ευρωπαίοι δήμαρχοι, οι περισσότεροι από την Ιταλία και τη Γερμανία, συναντώνται στην Πόλη του Βατικανού για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην υποδοχή των προσφύγων, έπειτα από πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), κήρυξε την Παρασκευή την έναρξη αυτής της διήμερης συνάντησης κάνοντας λόγο για «μία επείγουσα κατάσταση ανθρωπιστικού χαρακτήρα», αλλά και για «ένα ηθικό καθήκον αλληλεγγύης».
«Οφείλουμε να βρούμε λύσεις μέσω μιας ριζικής αλλαγής των πολιτικών και των οικονομικών επιλογών», δήλωσε προσθέτοντας πως οι δυτικές κοινωνίες είναι αυτές «που υποχρέωσαν κάπως τους πρόσφυγες να φύγουν».
Η δήμαρχος της Μαδρίτης, η Μανουέλα Καρμένα, προσκείμενη στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, κατήγγειλε από την πλευρά της το γεγονός ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται συχνά στις χώρες υποδοχής τους αντιμέτωποι με την απαγόρευση να εργασθούν. «Είναι μια τεράστια αντίφαση», τόνισε, «εκπαιδεύουμε ανθρώπους για να μην εργάζονται και χάνουμε έτσι τα ταλέντα προσώπων που αντιμετώπισαν τόσες δυσκολίες για να φθάσουν σ' αυτόν τον παράδεισο.»
Η Άντα Κολάου, πρώην ακτιβίστρια κατά των απελάσεων που εξελέγη δήμαρχος της Βαρκελώνης ως επικεφαλής κίνησης πολιτών, έδωσε από την πλευρά της το σήμα της επίθεσης εναντίον της ΕΕ, αγανακτισμένη από τη θέση περί ενίσχυσης των συνόρων την οποία χαρακτήρισε «ρατσιστική» και «ξενοφοβική».
«Η Ευρώπη λέει στον κόσμο ότι δεν μπορεί να υποδεχθεί, αυτό είναι ασυγχώρητο» τόνισε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, για την οποία τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα, όπως η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία ή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, είναι αυτά θα διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι οι ροές των προσφύγων και μεταναστών...
Πολλοί δήμαρχοι μεγάλων γερμανικών πόλεων είναι παρόντες σ' αυτό το ραντεβού που τιτλοφορήθηκε από το Βατικανό «Ευρώπη: οι πρόσφυγες είναι αδελφοί μας και αδελφές μας».
Όπως η δήμαρχος της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ, η πόλη της οποίας βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου την Πρωτοχρονιά, έπειτα από κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από ξένους υπηκόους. Το 2015 η δήμαρχος, η οποία δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι και είχε τραυματισθεί σε μια αγορά από έναν άνδρα που ήταν αντίθετος στην έλευση προσφύγων.
Η Γαλλία αντιπροσωπεύεται ουσιαστικά από την δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό των Σοσιαλιστών, η οποία θα πάρει τον λόγο το πρωί του Σαββάτου, ενώ ο Πάπας θα επισκεφθεί το συνέδριο το απόγευμα.
Θα ξαναβρεί εκεί τον δήμαρχο της Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τον είχε υποδεχθεί τον Απρίλιο. «Είμαστε όλοι μετανάστες», είχε δηλώσει τότε ο ποντίφικας από το νησί της Λέσβου, πριν επιστρέψει στο Βατικανό παίρνοντας μαζί του στο παπικό αεροπλάνο 12 Σύρους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com