Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Αμερικανική εκστρατεία για περισσότερες ελευθερίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τουρκία

bartho_erdogan.jpg

Μια ευρύτατη κινητοποίηση επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχετικά με το ομολογουμένως ασφυκτικό καθεστώς που διέπει τις σχέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη με τις τουρκικές αρχές. Νομοθέτες στην πολιτεία της Ιντιάνα επεξεργάζονται ένα ψήφισμα για τη θρησκευτική ελευθερία για τον πνευματικό ηγέτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος ζει στην Τουρκία.

Ο Επίσκοπος Μωκησσού (περιλαμβάνει Ιλιννόις, Ιντιάνα και άλλες αμερικανικές πολιτείες) Δημήτριος  πιέζει υπέρ ψηφίσματος στην Ιντιάνα που θα δίνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη περισσότερη ελευθερία.
Ο τουρκικός νόμος ως γνωστόν απαιτεί από αυτόν να είναι Τούρκος πολίτης, ακόμη και αν αυτός εκλέγεται από Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και ο επίσκοπος Δημήτριος θέτει μείζον ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
44 άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Michigan, καθώς και το Κογκρέσο και ο ΟΗΕ έχουν περάσει ψηφίσματα για το καθεστώς του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Τουρκία
Δείτε και σχετικό βίντεο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com