Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Απαίτηση των δανειστών: Ανοίξτε τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές!

720_129296_58e0562528-b483f9d4815c27d5.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Όπως ο λαός οφείλει να αντιδράσει στις αιρέσεις και τον οικουμενισμό, έτσι και στην κοσμική του ζωή, θα δώσει μάχη και ομολογία πίστεως. Δεν ανοίγουμε - Δεν ψωνίζουμε. Η Κυριακή, όσο αμαρτωλοί και αν είμαστε, είναι η μέρα του Θεού, του εκκλησιασμού και της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Αναρωτηθήκατε, γιατί τόση μανία; Ο Άγιος πατροκοσμάς ο Αιτωλός, και για την αγία της Κυριακής στοχοποιήθηκε από τους "εμπόρους" της εποχής του. 

«Βόμβα» από το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης καθώς άνοιξε αιφνιδιαστικά και με ένα e-mail θέμα πλήρους απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έγινε αποδέκτης της σχετικής απαίτησης του ΔΝΤ την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, κι ενώ τα θέματα της αγοράς και του ανταγωνισμού που διαπραγματεύεται με τους υπόλοιπους θεσμούς όδευαν προς συμφωνία.
Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Ταμείου αξίωσαν από το υπουργείο τη νομοθέτηση, εντός του Δεκεμβρίου, της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς και τις 52 Κυριακές. Σημείωνε δε, ότι επρόκειτο για σύσταση από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η οποία δεν εφαρμόστηκε.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Έθνος, αντέδρασε αρνητικά στην απαίτηση του ΔΝΤ η οποία σημειωτέον ήρθε χωριστά από τους άλλους εκπροσώπους των δανειστών.
Μάλιστα η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει αποδώσει καρπούς. Προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων οκτώ Κυριακές τον χρόνο σε όλη την χώρα και τη δυνατότητα στους Αντιπεριφερειάρχες να επεκτείνουν αυτό τον αριθμό.
Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο μέσος όρος των Κυριακών που είναι ανοικτά τα καταστήματα στη χώρα είναι 38,6.
Μάλιστα στο Κιλκίς, στα Ιωάννινα, στην Ηλεία, τη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική και την Αρκαδία τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά και τις 52 Κυριακές τον χρόνο.
Στην Καβάλα και τη Θάσο είναι ανοικτά 46 Κυριακές, στη Λακωνία 48, στη Μαγνησία 41, στην Κέρκυρα 40, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στο Ηράκλειο 39, κ.ο.κ.

2 σχόλια :

 1. Δεν είμαστε καθόλου καλά. Ποιοί είναι αυτοί που θα μας στερήσουν την αργία τις Κυριακής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
  Ο Φριζης καμαρώνει που οι Εβραιοι σκοτωσαν τον Κοσμα τον Αιτωλο διοτι ο Κοσμας ο Ατωλος ζητουσε απο τους Χριστιανους να σεβονται τις Κυριακες και να μην ψωνιζουν στα παζαρια
  Εβραίος Ραββίνος ομολογεί: «Ναι, εμείς σκοτώσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό..»
  https://www.youtube.com/watch?v=w1J-z3Rzi4A

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com