Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Γράμμα προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο: "Τον π. Θεόδωρο Ζήση θα έπρεπε να τον προστατεύετε ωσάν κόρη οφθαλμού"

"Τον π. Θεόδωρο Ζήση θα έπρεπε να τον προστατεύετε ωσάν κόρη οφθαλμού"

(Σχόλιο Ιστολογίου Κατήχησις:) Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση το ακόλουθο γράμμα προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε πως ήδη έχει παραδοθεί στον ίδιο τον μητροπολίτη. Ως διαχειριστές της “Κατήχησις” συγχαίρουμε τον αποστολέα, αξιότιμο κ. Ανδρέα Μπουλάκη, για την αγιοπατερική ομολογία του και την καθαρότητα της σκέψης του. Τέτοια πιστά μέλη της εκκλησίας, είναι η ελπίδα μας. Ευχόμαστε στον ίδιο και την οικογένειά του, πλούσια την Χάρη Του γεννηθέντος Χριστού και τις άγιες ευχές των πατέρων Θεοδώρου Ζήση και Νικολάου Μανώλη.

 Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2016
Προς
Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
κ. Άνθιμο
Παναγιώτατε,
Είμαι ασήμαντο μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και εκκλησιάζομαι με την σύζυγό μου και τα παιδιά μου εδώ και πολλά χρόνια στο ναό του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης. Τόλμησα να προβώ στην σύνταξη της παρούσης επιστολής εξαιτίας της θλίψης που εσείς προκαλέσατε, παραμονές Χριστουγέννων, σε εμένα και την οικογένειά μου.
Αναφέρομαι στην επιστολή την οποία αποστείλατε στον π.Θεόδωρο Ζήση από το κείμενο της οποίας διαφαίνεται και η πιθανή πρόθεσή σας να προβείτε στην τιμωρία του. Και γιατί Παναγιώτατε; Έφθασαν παράπονα από το εκκλησίασμα εις το γραφείο σας ότι ο π. Θεόδωρος μας σκανδαλίζει ή προσπαθεί να προκαλέσει κάποια ανταρσία; Ή μήπως διότι μας ενημερώνει για τα περί οικουμενισμού θέματα και αγωνίζεται ως λέων, έτη πολλά τώρα, εναντίον αυτής της παναιρέσεως; Θέματα για τα οποία, ένεκα της σοβαρότητάς τους, εφόσον άπτονται της σωτηρίας μας, θα έπρεπε εσείς εκ της θέσεώς σας να ομιλείτε. Αλλά αφού σιωπάτε; Από πού θα ενημερωθούμε εμείς οι πιστοί; Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι όχι στο υπόγειο του Αγίου Αντωνίου, αλλά και σε μπουντρούμι κάτω από τη γη να κλείσετε τον παπά μας, εκεί θα είμαστε και εμείς και φρονώ ότι θα είμαστε πολλοί. Δεν είναι βέβαια θέμα προσωποληψίας αυτό, διότι και εσείς εάν μας ενημερώνατε στα περί οικουμενισμού θέματα (κατά την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων) εσάς θα ακολουθούσαμε. Αλλά και αν δεν υπήρχε Αρχιερεύς ή απλός παπάς να μας προφυλάξει από τους λύκους του οικουμενισμού και βρισκόταν κάποιος λαϊκός, αυτόν πάλι θα ακολουθούσαμε.
Ο π. Θεόδωρος ουδέποτε μας είπε στα κηρύγματα κάτι δικό του, αλλά πάντοτε μας αναφέρει τον λόγο των πατέρων (ο τάδε Άγιος το είπε, ή στο τάδε πατερικό κείμενο είναι γραμμένο). Το Μακεδονικό ζήτημα και τα λοιπά εθνικά θέματα, εις τα οποία κατά καιρούς αναφέρεστε, ασφαλώς και είναι σημαντικά και μας στεναχωρεί η πορεία τους, αλλά είναι ελάσσονος σημασίας μπροστά στα θέματα πίστεως. Τα εθνικά θέματα ακόμη και αν επιτρέψει ο Θεός, ένεκα των αμαρτιών μας, να έχουν επιζήμια για την πατρίδα μας κατάληξη (μη γένοιτο), δεν θα μας βλάψουν πνευματικά. Μήπως τα χρόνια της σκλαβιάς στην οθωμανική αυτοκρατορία δεν ανεδείχθησαν ένα σωρό μάρτυρες και ομολογητές της πίστεως; Ενώ, εάν σιγά-σιγά αρχίζουμε και συνηθίζουμε και αποδεχόμαστε τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα μέσα στους ναούς μας με τους παπικούς, ή με τους προτεστάντες ή με τους λοιπούς αιρετικούς, σαν να είναι ασήμαντες οι διαφορές μεταξύ της Ορθοδοξίας μας και των λοιπών αιρέσεων και τα θεωρούμε όλα αυτά ‘φυσιολογικά’, τότε θα χάσουμε κάτι απείρως πιο σημαντικό από την πατρίδα μας, την ψυχή μας. Γι’ αυτό ακούμε με λαχτάρα τις ελάχιστες φωνές που έχουν πλέον απομείνει και που αναφέρονται σ’ αυτά τα μείζονος σημασίας ζητήματα.
Βλέπετε, Παναγιώτατε, ότι ο Θεός τοποθέτησε αυτόν τον στρατιώτη Του, τον π. Θεόδωρο, στην πρώτη γραμμή πυρός ακριβώς απέναντι από την μασονική στοά. Από την μία πλευρά της οδού Φιλικής Εταιρείας δοξάζεται ο Άγιος Τριαδικός Θεός, και από την άλλη πλευρά βρυχάται ο διάβολος. Από την μία το αρνίον και από την άλλη το θηρίον. Αυτόν τον στρατιώτη, αλλά και τον π.Νικόλαο Μανώλη, θα έπρεπε να τους προστατεύετε ωσάν κόρη οφθαλμού.
Παναγιώτατε, φρονώ ότι ένεκα της αγάπης σας προς την μητέρα μας Ορθοδοξία, δεν θα προβείτε στην επιβολή κάποιας ποινής στον π. Θεόδωρο. Αλλά και αν ο λογισμός μου δεν είναι σωστός και μας στερήσετε τον παπά μας για λόγους που εσείς γνωρίζετε, ή ο π. Θεόδωρος ‘βγει από τη μέση’ (με όποιον τρόπο επιτρέψει ο Κύριος), έχω την ακράδαντη βεβαιότητα ότι ο Θεός θα στείλει άλλον ποιμένα να μας διδάσκει τον λόγο των πατέρων και να μας αποκαλύπτει όσα αφορούν στην παναίρεση του οικουμενισμού. Εξάλλου αυτό συνέβη και στο παρελθόν όταν ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός σήκωσε, ως άτλαντας, στους ώμους του την Ορθοδοξία και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον όταν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αποστείλει τους προφήτας Ηλία και Ενώχ για να διδάξουν στα έσχατα χρόνια.
 Με πολλή αγάπη και σεβασμό
 Ανδρέας Μπουλάκης


13 σχόλια :

 1. «Εκτός τής Εκκλησίας δὲν υπάρχει σωτηρία» (Άγιος Κυπριανός)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι αιρετικοι ειναι εντος η εκτος της μιας εκκλησιας;μπορεις να εισαι αιρετικος κυρητων αιρεση και να εισαι μεσα στην εκκλησια;Η χαρη του θεου μενει σε αιρετικο ιερεα;Και εαν μενει σε αιρετικο ιερεα για να μεταδοθει στον πιστο κοσμο που αγνοει,αν οι αρχηγοι της εκκλησιας και οι περισοτεροι ιερεις της γινουν αιρετικοι η μη αντιδρωντες στην αιρεση τοτε τι γινεται;ας απαντησει καποιος

   Διαγραφή
 2. Η Εκκλησιαστική Ιστορία θ΄αναφέρει τον π. Θεόδωρο Ζήση, ως Μέγα Πατέρα
  της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κάτι ανάλογο με τους ομολογητές Πατέρες της
  Ορθοδόξου Πίστεώς μας, οίδε Άγιος Μάξιμος Ομολογητής.Η Διοίκηση της Εκ-
  κλησίας τέτοιους αξιολογότατους Κύρηκας της Αληθείας, θα έπρεπε να τους
  δίνει το βήμα να ομιλούν και όχι να τους κατατρέχει. Ο Άγιος Θέος να τον
  δυναμώνει για να αντιπελεύει ως άλλος Λέων το τέρας της Αποκαλύψεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο πρόσωπο του π. Θεοδώρου βρήκαμε τον καλό ποιμένα ,τον προσηνή και καταδεκτικό νά απορροφήσει τον σκανδαλισμό μας από το οικουμενιστικό ηλεκτοσόκ που δόνησε την ψυχή μας όταν πρωτοακούσαμε τις ύβρεις και βλασφημίες της αιρετικης ακαδημίας του Βόλου Εκτός από την θεολογική επιστημοσύνη του μας συγκίνησε το αγωνιστικό του φρόνημα ,η αντιμετώπιση της πανούκλας του οικουμενισμού μέ την επιθετικότητα που απαιτείται και όχι μέ τις ευλαβίστικες γκριμάτσες της υποκρισίας ,όχι μέ προδοσία της πίστεως μέ τό φιλί του Ιούδα Ενας δεύτερος σκανδαλισμός μας όχι λιγότερος του πρωτου ήταν ο ευσεβισμός ,δηλαδή η καλλιέργεια μιας νοσηράς υποτίθεται ευσέβειας , που λέει οτι έργο του χριστιανού είναι δήθεν η προσευχή ,η πνευματική ζωή και όχι τά θέματα της πίστεως Αυτά άς τά αφήσουμε σέ κάποιους άλλους δηλαδη στούς οικουμενιστάς! Δικαιολογημένα αυτό τό πνεύμα χαρακτηρίστηκε ως η αίρεση του εφησυχασμού που αποσυνδέει την πνευματική ζωή από το δόγμα Ο π. Θεόδωρος μας έδωσε το σωστό αγωνιστικό φρόνημα και στηλίτευσε την νοσηρότητα του εφησυχασμού Μέσα στο υπογειο του Αγίου Αντωνίου που λίγο διέφερε από κατακόμβη νιώσαμε μεγάλη και αρχοντική ευρυχωρία και φιλοξενία Τίποτα δέν μας έλειπε εφ'όσον τον χώρο πληρούσαν οι μαρμαρυγές του Αγίου Πνεύματος του λόγου του Θεού Ολα αυτά μας αποζημίωναν να διανύσουμε κοντά 200 χιλιόμετα για να εισπνεύσουμε λίγο καθαρο αέρα στο υπόγειο του Αγίου Αντωνίου Παναγιώτατε πρέπει να τό καταλάβετε οτι λακτίζετε πρός κέντρα και αυτό είναι μάταιο Δεν σας συμφέρει ! Τόσοι και τόσοι μέ την κόψη της σπάθης προσπάθησαν να καταλύσουν την εκκλησία και δέν τά κατάφεραν Το αίμα των αγίων και μαρτύρων ποτίζει το δένδρο της εκκλησίας και δένει αγλαούς καρπούς ,θα μπορέσετε να το κάνετε εσείς και να εκτρέψετε την εκκλησία από τις ράγες της αιωνίου πορείας της ; Αλήθεια τρέφετε τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις ; Μήπως θα ήταν καλό νά το πάρετε αλλιώς ;

  Λωρίτου Ελένη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιρετικά ομολογιακό αλλά δεν ακούει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξαιρετικό κείμενο, ορθόδοξο, με αγάπη αλλά και παρησία. Με εκφράζει απόλυτα. Καλά Χριστούγεννα αδελφέ εν Χριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. O κ. Ανδρέας μέ την σύζυγό του και ένα τσούρμο παιδικά κεφαλάκια δέν είναι καθόλου ασήμαντο μέλος του Αγίου Αντωνίου και της εκκλησίας ,γιατί στον Άγιο Αντώνιο η σημαντικότητα δέν μετριέται μέ κοσμικά κριτήρια που καί σέ αυτά δέν υστερεί ο κ. Ανδρέας Στον Άγιο Αντώνιο η σημαντικότητα μετριέται μέ τό ευαγγελικό κριτήριο του ελαχίστου αδελφού που είναι κανόνας για την πνευματική ομήγυρι Η πιό σημαντική της παρέας είναι η ευλαβεστάτη κυρά Μαρία που όταν πήγαμε στην Αμερική κατευθυνόμενοι πρός τον άλλο Άγιο Αντώνιο της Αριζόνας ήταν λές και βγήκε από κάποια ταινία τύπου ΄΄γάμος αλά Ελληνικά ΄΄ Πολύ γέλιο ! Η κυρά Μαρία μπορεί να μήν ήξερε λέξη αγγλικά ,αλλά είχε πάντα μία άριστη επικοινωνία μέ τους Αμερικάνους , καταλάβαινε μιά χαρά ό,τι την ενδιέφερε ! Έδωσε δέ την πιό αποστομωτική απάντηση σέ έναν δεσπότη --εδώ εντόπιο -- που έλεγε οτι ο πατήρ Θεόδωρος σκανδαλίζει τό ποίμνιο Σηκώθηκε επάνω και μέ μία τσιριχτή φωνή του φώναξε αυθορμήτως : ΄΄ ο πονηρός σέ σκανδαλίζει! ΄΄ Ελπίζουμε να κάνει τό ίδιο του Αγίου Αντωνίου άν τολμήσει ο σεβ. Άνθιμος να πεί τά ίδια στον Άγιο Αντώνιο ! Και φυσικά όχι μόνο η κυρά Μαρία !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η λύση δεν είναι να προχωρήσουμε σε άκαιρες και αδιέξοδες αποτειχίσεις από την Εκκλησία, οι οποίες μόνον κατ’ όνομα είναι αποτειχίσεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι σχίσματα. Η μάχη κατά του Οικουμενισμού δίνεται στην Εκκλησία -και όχι εκτός Αυτής- αφού η σωτηρία εκτός της Εκκλησίας είναι ακατόρθωτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι σχίσμα άνΘρωπέ μου η μη κοινωνία με αιρετικό ή με κοινωνούντα με αίρεση. Επιτέλους, τι παρεξήγηση είναι αυτή; Μόνο που πάει κατά συνείδηση. Δεν έχουν το σθένος όλοι να το κάνουν. Ας μην κατηγορούν όμως τους τολμηρούς ή όσους έχουν άλλη στρατηγική. Όλοι από την ίδια μεριά, του αγώνα, είμαστε.

   Διαγραφή
  2. Μήπως μπορείτε να τεκμηριώσετε αυτά που λέτε ,πού τά στηρίζετε ; Ή μήπως κοπέλιν του οικουμενισμού;

   Διαγραφή
  3. Η απάντηση βρίσκεται στην Ορθόδοξη Παράδοση και στους λόγους των Πατέρων.

   Διαγραφή
 8. κ.Μπουλάκη,θερμά συγχαρητήρια για τη παρρησία του λόγου σου......!!!!! Ας καταλάβουν κάποιοι επίσκοποι οτι οι ευλαβείς κληρικοί δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους στον αγώνα ενάντια στη λαίλαπα του οικουμενισμού.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όλοι στα βήματα του φωτισμενου ποιμένα της ορθοδόξου εκκλησιας υπομονή και ψυχραιμία αδελφοί μέχρι να βγούμε απο το τσουνάμι του Οικουμενισμού. Ο π.Θεόδωρος είναι ο αληθινός ποιμένας πουδ

  Όλοι μαζί με τον αληθινό ποιμένα της ορθοδόξου Εκκλησίας να διαλύουμε από την θύελλα του Οικουμενισμού!


  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com