Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η δαιμονιώδης επιστήμη

wgkybbsa-353x221.jpg

Στην εποχή μας ο άνθρωπος αν και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ως ορθολογιστής, όμως οι πράξεις του πολύ συχνά τον διαψεύδουν για το παράλογο που τις χαρακτηρίζει. Τον τελευταίο καιρό τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο γίνεται λόγος για μία 14χρονη κοπέλα από το Λονδίνο, η οποία έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου και πριν πεθάνει “διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα”, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, αντί να ταφή να καταψυχθή με κρυονική μέθοδο στην Αμερική, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα έχει βρεθεί ο τρόπος να την επαναφέρουν στην ζωή λόγω της εξέλιξης της επιστήμης.

Υπήρξε μάλιστα και δικαστική απόφαση από το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο, η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία. Η απόφαση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα, αλλά και καταδεικνύει πόσο ακατήχητος είναι ο κόσμος στις ημέρες μας, κάτι για το οποίο ευθύνονται τόσο οι ποιμένες όσο και οι χριστιανοί. Βέβαια η συγκεκριμένη κοπέλα πιθανόν δεν θα ήταν ορθόδοξη, όμως το γεγονός ότι απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι και εμείς ως ορθόδοξοι δεν έχουμε την ανάλογη πνευματική γνώση, ώστε να αντιλαμβανόμαστε το παράλογο του γεγονότος.
Η επιστήμη στις ημέρες μας έχει καταστεί μία μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα, αφού μεγάλο μέρος των επιστημόνων έχουν αποστατήσει από την πίστη και έχουν περιφρονήσει και απορρίψει τελείως το Ευαγγέλιο. Με αποτέλεσμα να γίνουν μυθοπλάστες, συκοφάντες και να εξαπατούν τους ανθρώπους, οι οποίοι επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζουν αλλά και τους αρέσουν αυτά τα μυθεύματα τους ακούν και εξαπατούνται, όπως η κοπέλα, η οποία υποβλήθηκε στην κρυονική μέθοδο. Η επιστήμη έχει καταστεί δαιμονιώδης, επειδή ακριβώς έχει μάθει να κρίνει και να σκέπτεται σύμφωνα με αυτά τα οποία γνωρίζει ακόμα και όταν αυτά υπερβαίνουν και ξεπερνούν την υλική φύση. Η ανθρώπινη γνώση όσο θα απορρίπτει και θα πορεύεται ανεξάρτητα από την αλήθεια της πίστεως τόσο και θα γίνεται και πιο απειλητική για τον άνθρωπο.
Οι Πατέρες όμως της Εκκλησίας μας και ειδικότερα ο άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης, επειδή αυτά τα οποία λένε δεν είναι δικά τους αλλά του Πνεύματος της Αληθείας, μας έχουν παραδώσει και την περί του ανθρώπου διδασκαλία τους, με την οποία προσφέρουν διαχρονικά πολύτιμα στοιχεία, για να κατανοήσουμε τον άνθρωπο. Έτσι στο βιβλίο του “Περί κατασκευής του ανθρώπου”, ο άγιος Γρηγόριος μιλώντας για την ψυχή και το σώμα του ανθρώπου μεταξύ των άλλων αναφέρει «Δεν είναι αληθινό να ισχυριζόμαστε, πως υπάρχει η ψυχή πριν από το σώμα, ούτε το σώμα χωρίς ψυχή… Απόδειξη της ανθρώπινης ζωής θεωρούμε την θερμότητα, την ενεργητικότητα και την κινητικότητα, ενώ η ψύξη και η ακινησία προκειμένου περί των σωμάτων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά απόδειξη νεκρότητας… Αυτό δε που νεκρώνεται κρυώνει, γι’ αυτό αποδίδουμε την αιτία της ζωής και στην θερμότητα… Γνώρισμα της θερμότητας είναι η κινητική ενέργεια και τα αίτιά της τα βρίσκουμε στην καρδιά. Η συνεχής κίνηση σ’ αυτό το μέλος εξασφαλίζει την αδιάκοπη εισπνοή και εκπνοή του αέρα δια μέσου της αναπνοής. Γι’ αυτό κι αν ξεπεράσει το φυσικό όριο η θερμότητα, η αναπνοή όσων φλέγονται από τον πυρετό γίνεται συχνότερη, είναι σαν να βιάζεται η καρδιά να σβήσει την φωτιά που υπάρχει μέσα της, με τον νεώτερο αέρα που εισπνέει… Διακρίνουμε τρεις δυνάμεις που κατευθύνουν την ζωή μας. Η μία από αυτές θερμαίνει τα πάντα με την θερμότητα. Η άλλη υγραίνει ελαφρά με την υγρασία αυτό που θερμαίνεται… Η τρίτη δύναμη δια του εαυτού της συγκρατεί με μία άρθρωση και συναρμογή τα χωρισμένα μέρη…». Έτσι το σώμα του ανθρώπου όταν ψύχεται νεκρώνεται και χωρίζεται από την ψυχή του μέχρι της κοινής αναστάσεως.
Το παράλογο όμως είναι ότι οι άθεοι και οι αγνωστικιστές ενώ περιγελούν τους χριστιανούς για την πίστη τους στην ύπαρξη του αιωνίου παραδείσου η της αιώνιας κόλασης, καταστάσεις τις οποίες οι άνθρωποι προγεύονται ήδη από τον παρόντα κόσμο, οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 43.000 ευρώ (το κόστος της κρυονικής μεθόδου, δηλαδή της επ’ αόριστο συντήρησης του σώματος σε θερμοκρασία χαμηλότερη των -130ο C) για κάτι που, όπως αναφέρει στην επιστολή της η κοπέλα απλά επιθυμεί να συμβεί Και αυτό συμβαίνει, γιατί η αμαρτία και ο ακάθαρτος τρόπος ζωής έχει συσκοτίσει τόσο το μυαλό του ανθρώπου με αποτέλεσμα οι πράξεις του να είναι παράλογες και να ικανοποιούν τα πάθη του.

2 σχόλια :

 1. Διαβάστε το βιβλίο του Αγίου Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς, με τίτλο “Περί Νόμου του Θεού”, εκδόσεις Χρόες.

  https://www.youtube.com/watch?v=51Pi6UlRs_I

  http://hroes.yolasite.com/books.php

  * * *

  Διαβάστε επίσης τα άκρως επιστημονικά (αλλά πολύ κατανοητά) και πολύ πλούσια τεκμηριωμένα με διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, βιβλία του Απόστολου Φράγκου.
  Εκδόσεις Αδελφότητος “Ο Σταυρός”, Αθήνα.
  Ο συγγραφέας υπήρξε καθηγητής πανεπιστημίου στις θετικές επιστήμες, στην Αμερική, και επιστημονικός σύμβουλος της NASA.
  Για παράδειγμα, κυκλοφορεί το βιβλίο του που αποδεικνύει ΜΗ επιστημονική τη θεωρία της εξέλιξης, και το βιβλίο του “Η μυθολογία της σύγχρονης Γεωλογίας”.

  * * *

  Εάν διαβάσετε τα προαναφερόμενα βιβλία, θα καταλάβετε πάρα πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το προαναφερόμενο (άκρως επιστημονικό αλλά και πολύ κατανοητό) βιβλίο, που αποδεικνύει ότι η θεωρία της εξέλιξης ΔΕΝ είναι επιστημονική, έχει τίτλο: "Η συνομωσία της σιωπής".

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com