Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για το ψευδές Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Κατόπιν παρακλήσεως πολλών αδερφών, αναγνωστών και φίλων του Ιστολογίου μας, "ανεβάζουμε" την μνημειώδη ανοιχτή επιστολή του μαχητικού και μαρτυρικού πνευματικού μας πατρός, προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Μια επιστολή που θα χαρακτηριστεί ιστορική στας βίβλους της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.
εφημέριος του Ιερού Ναού αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας
της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, Σάββατον 03/12/2016
Προς τον Μακαριώτατον αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον
ΘΕΜΑ: "Αίτημα δημοσίευσης των πρακτικών της 2ας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας του Νοεμβρίου 2016"
Μακαριώτατε, πάτερ και Δέσποτα
την ευχή Σας,
Βαθιά θλιμμένος Σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή επιστολή. Ως πνευματικός πατήρ ορισμένων χιλιάδων πιστών, Σας μεταφέρω τόσο τη δική μου όσο και των πνευματικών μου τέκνων, ανησυχία, αναστάτωση και οργή για τη νέα ντροπιαστική κατάσταση της εκκλησιαστικής επικαιρότητας. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμη, αναρτημένο στον διαδυκτιακό τόπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Δελτίο Τύπου της δευτέρας συνεδρίασης της εκτάκτου Ιεραρχίας της 24ης Νοεμβρίου 2016. Εκεί σαφώς αναφέρεται ότι αποφασίσθηκε από την Ιεραρχία η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, με θέμα την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας περί των διεξαχθεισών εργασιών της (λεγομένης) Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις επιφανών Ιεραρχών, ουδέποτε απεφασίσθη από την σεπτή Ιεραρχία αυτό που περιγράφεται  στο Δελτίο Τύπου.
Οι δηλώσεις του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, στην εκκλησιαστική Ιστοσελίδα "κατάνυξις" (https://katanixis.blogspot.gr/) αλλά και άλλων Ιεραρχών που συμφωνούν με τον μητροπολίτη Κυθήρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά το δελτίο Τύπου. Ο έχων την ευθύνη των Δελτίων Τύπου της Ιεραρχίας και συντάξας αυτό, μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, δεν γνωρίζει ότι "χείλη ιερέως ου ψεύδονται"; Πόσο μάλλον χείλη αρχιερέως! Τί λοιπόν μακαριώτατε; Θα επιτρέψετε τους οικουμενιστές Ιεράρχες και προπαγανδιστές της επαίσχυντης μεταπατερικής θεολογίας, να αμαυρώσουν την συνεδρίαση της Ιεραρχίας με ένα ψευδές επίσημο κείμενο; Επί τόσες ημέρες γιατί δεν δώσατε εντολή, Εσείς ως πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, να απαλειφθούν από το κείμενο αυτό τα ψεύδη;
Τα γραπτά μένουν ως γνωστόν Μακαριώτατε! Η διατήρηση αυτού του δελτίου τύπου στην σελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι σχεδόν βέβαιον πως σημαίνει την επιβεβαίωση εκ μέρους Σας του ψευδούς γεγονότος. Διαψεύδετε λοιπόν τους αρχιερείς που διατείνονται περί του αντιθέτου; Ο μητροπολίτης Κυθήρων έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόκληση, σε όποιον τολμήσει να τον διαψεύσει...
Όπως και να έχει μακαριώτατε, με το κείμενο αυτό της Ιεράς Συνόδου, αμαυρώθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πιστών στην ιερά Σύνοδο. Γι αυτό τον λόγο, σας ζητώ εκ μέρους όλων των πνευματικών μου τέκνων, να δώσετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της συνόδου εκείνης της συνεδρίασης. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει αυτό για να φανερωθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν τα ψέματα. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι συνέβη σε αυτήν την συνεδρίαση.
Κλείνω την επιστολή μου αυτήν με μία ακόμη θερμή παράκληση προς την μακαριότητά Σας. Βάλτε όλα Σας τα δυνατά, σταθείτε ορθός στην ιστορική αποστολή Σας και διατρανώστε με πυγμή και αλήθεια την απόρριψη των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Μην φοβηθείτε τις απειλές του Φαναρίου. Αρθείτε στο ύψος της αρχιεπισκοπικής Σας ιδιότητος και πρωτίστως αποσύρετε την υπογραφή Σας από τα κείμενα της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Εμποδίστε την εισαγωγή της νέας εκκλησιολογίας στην Πίστη μας. Αντισταθείτε στις σειρήνες της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και απορρίψτε τις αποφάσεις της Κρήτης, κυρίως αυτές που αφορούν τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο κόσμο. Με μια τέτοια ηρωική και αγιοπατερική ενέργεια, θα μείνετε στην Ιστορία ως ο νέος Μάρκος Ευγενικός και ανώτερος αυτού! Κάντε το άγιε δέσποτα, και θα προστρέξει όλος ο Ορθόδοξος κλήρος και λαός να προσκυνήσει τα αγιασμένα ποδαράκια Σας. Κάντε το και θα ακούσουμε τους αγγέλους από τον Ουρανό να ψάλλουν "τον δεσπότη και αρχιερέα ημών" και θα ιδούμε να σειούνται πανηγυρικά οι πολυέλαιοι όλων των ιερών μας Ναών.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, Εσείς προσωπικά ως πρόεδρος της ιεραρχίας και όλοι οι υπόλοιποι αδελφοί σας Ιεράρχες, θα είστε η αιτία του πόνου και της βαριάς αλυσίδος που θα δέσει την Ορθοδοξία. Για μας όλους τους παραδοσιακούς πιστούς, δε θα μένει, παρά η μόνη διέξοδος, η τελευταία μας δυνατότητα ευλογημένης αντίδρασης, η διακοπή του μνημοσύνου όσων ιεραρχών και πατριαρχών θα δεχτούν τις αποφάσεις της Κρήτης. Χιλιάδες κληρικοί και μοναχοί, πλήθος λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση και τότε θα είναι πολύ αργά... Την ημέρα που θα αποδεχτεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, θα σκοτεινιάσει ο ουρανός. Οι καμπάνες από μόνες τους θα χτυπούν λυπητερά, και η οργή σαν χείμαρρος θα ξεχυθεί. Σας εκλιπαρώ, μην επιτρέψετε το κακό στον τόπο μας.
Μετἀ βαθυτάτου σεβασμού,
ασπαζόμενος την Δεξιά Σας,
πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης.

58 σχόλια :

 1. Δοξα τω Θεω! Μια αταλάντευτη Ορθόδοξη φωνή , με πόνο ψυχής και αγωνία για λογαριασμό όλων μας. Εύγε Πάτερ Νικόλαε , ο Θεός να σας δυναμώνει στο έργο Σας και να φωτίσει τη σεπτή Ιεραρχία να ορθοτομήσουν τον λόγο της Σης αληθείας. Είμαστε μαζί Σας έως τέλους. Αμήν. Γαλατάς Χρήστος ,Θεολόγος Β/Θμιας Εκπ/σης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνω μαζι σας πατερα Νικολαε.
  Χαθηκε πλεον η εμπιστοσυνη στην ιεραρχια. Ψευδη, ψευδη, ψευδη. Το ψευδος ειναι του πονηρου πνευματος. Οσοι δεν μιλουν την αληθεια, διακατεχονται απο το πονηρον πνευμα. Θλιβομαι πολυ για την ιεραρχια της Ελλαδος, ειμαστε ακεφαλοι. Ο Κυριος της δοξης να μας ελεησει. Χ. Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εύγε παπά Νικόλα!Εύγε και πάλι εύγε,αν και νομίζω ότι απευθύνεσαι σε ώτα μη ακουώντων. Όπως και να έχει πάντως, να ξέρεις ότι φωνές σαν την δική σου,μας δίνουν δύναμη για αγώνα,δύναμη ν'αντισταθούμε,να μην προδώσουμε το αίμα των ηρώων και ομολογήτων της πίστης μας.Να ξέρεις και τούτο όμως, αν συλλειτουργήσεις μεθαυριο με τον ακατανόμαστο, θα μας απογοητεύσεις. Κάποιοι από μας που ζούμε στην επαρχία,έχουμε ήδη αποφασίσει να στερηθούμε την λατρεμένη Θεία Λειτουργία προκειμένου να μην κοινωνούμε με όλους αυτούς που προτειμούν τους δεσποτάδες από τον ΔΕΣΠΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟ.Να ξέρεις πως για όλους εσάς κληρικούς και μοναχούς που πρωτοστατείτε στον αγώνα προσευχόμαστε θερμά να σας φωτίζει και να σας δυναμώνει ο Κύριος.
  Υ.Γ.Συγνώμη για τον ενικό,δεν είναι από ασέβεια αλλά από αδελφική αγάπη.Βλέπεις πάτερ σε θεωρούμε δικός μας, έστω και αν δεν σε γνωρίζουμε από κοντά, έστω και αν ζούμε πολύ μακρυά απο την πολυαγαπημένη Σαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μη δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Η "κόκκινη γραμμή" παραμένει το "κοινό ποτήριο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ δεν είναι έτσι τα πράγματα.Δεν απαγορεύεται μόνο το κοινό ποτήριο από τους Ιερούς Κανόνες αλλά και οι συμπροσευχές,ακόμα και αν αυτές γίνονται εντός κάποιας οικίας.Πέρα από αυτό,αν ο οικουμενισμός είναι όντως αίρεση (και είναι), εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε κοινό ποτήριο με τους αιρετικούς οικουμενιστές,συνεπώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από ότι φαίνονται.Και μην πεις ότι τον οικουμενισμό δεν τον έχει καταδικάσει κάποια Σύνοδος,διότι στην ουσία τον καταδικάζουν όλες οι προηγούμενες,των οποίων τις αποφάσεις παραβιάζουν καθημερινά οι οικουμενιστές.

   Διαγραφή
  2. Ποιο κόκκινο ποτήριο; Πού το βρήκες αυτό;
   Έτσι κάνανε οι άγιοι; Περιμένανε το κοινό ποτήριο;

   Η ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

   Διαγραφή
  3. Έρχεται κάποιος σπίτι σου και αρχίζει να γλυκομιλάει στην ανήλικη κόρη σου. Δεν σου δίνει καθόλου καλή εντύπωση ως χαρακτήρας.
   Υπομονή λες, θα αντιδράσω μόνον όταν την βιάσει.

   Την άλλη μέρα αρχίζει να την φυλάει μπροστά σου. Φοβάσαι όλο και περισσότερο ότι έχεις χάσει το παιχνίδι και θα την αποπλανήσει.
   Υπομονή λες, θα αντιδράσω μόνον όταν την βιάσει.

   Την επόμενη μέρα αρχίζει να την χαϊδεύει σε όλο το σώμα.
   Υπομονή λες, θα αντιδράσω μόνον όταν την βιάσει.

   Την επόμενη αρχίζει να της βγάζει και τα ρούχα.
   Υπομονή λες, θα αντιδράσω μόνον όταν την βιάσει.

   Ε, πρέπει να χάσει την παρθενία της για να καταλάβεις με ποιον έχει μπλέξει και να πάρεις τα μέτρα σου. Δεν μπορεί να είσαι τόσο επιπόλαιος.
   Εκτός αν ΕΣΥ (ο 4:53), είσαι αυτός που πάει να αποπλανήσει την μονάκριβη κόρη και επιμένεις να μας καθησυχάζεις ότι δεν τρέχει τίποτε. Ακόμη δεν την βίασες. Απλά "αγαπολογείς".

   Διαγραφή
  4. Τήν ιστορία μέ τό χταπόδι τήν ξέρεις;

   Διαγραφή
 5. Να έχουμε την ευχή σου! Πάντα άξιος, ο Θεός να σε έχει καλά άγιε γέροντά μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΒΌΜΒΑ πραγματικά η επιστολή του αγωνιστή Γέροντος παπα-Νικόλα Μανώλη που θα τινάξει τα έργα του διαβόλου στον αέρα αν εισακουστεί από τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος. Η Εκκλησίας της Ελλάδος στέφανο δόξης θα κομίσει και ο πολύπαθος ελληνικός λαός ελπίδα σωτηρίας από τα δεινά που βιώνει. Μακάρι να λάμψει η αλήθεια και η ψευδοσύνοδος της Κρήτης να καταδικαστεί όπως της αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εύγε πάτερ μου!!! Να αγιάσει το στόμα σας! Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός και η στρεψοδικία και να λάμψει η αλήθεια έμπροσθεν των ανθρώπων: Η συνοδος της Κρήτης είναι αιρετική και εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια ξενοκίνητων δυνάμεων που εργάζονται τα έργα του αντί - Θεού πνεύματος, δηλ. του αντιχρίστου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΥΓΕ, ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΕΥΓΕ αξίζουν στον γνωστό αγωνιστή και ομολογητή ιερέα π.Νικόλαο Μανώλη για την αγωνιώδη και έμπονη παρέμβασή του.
  Πολύ μας χαροποίησε αυτή. "Ουκ εκλείψουσι τη Ορθοδοξία στρατιώται"!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας διαχωρίσουμε την θέση μας από την αίρεση ,μήπως και ο Θεός μας λυπηθεί μέσα στά δεινά που αναπόδραστα έρχονται για τό έθνος μας που έχει χάσει τον προσανατολισμό του !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το Σχόλιο μας
  (με πολλές επίμαχες εικόνες - για να μην ξεχνάμε):

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_3.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως, καλό είναι να μην ξεχνάμε.
   Και εγώ του έχω σούρει πολλά, ακόμα και πριν βγάλει την βρώμα του οικουμενισμού. Η πρωταρχική βρώμα του αγαπισμού, της παθητικότητας, της αδράνειας και της ανίερης σιγής απέναντι στις πνευματικές κατρακύλες μου ήταν αρκετή.

   Αλλά αν στείλει στους αμέτρητους οικουμενιστές που μας τριγυρίζουν την μούντζα που τους αξίζει ίσως να δεχτώ να τον συγχωρήσω.
   Γιατί ποιος ξέρει με τι ψεύτικα σκάνδαλα μπορεί τον εκβιάζουν. Οι λατίνοι και οι οικουμενιστές είναι μανούλες σε τέτοια.

   Διαγραφή
  2. Και να πούμε και το άλλο: αυτός ο άνθρωπος, από όσο είδα πως τον σέρνουν για να σταθεί στα πόδια του, είναι για τα ΚΑΠΗ, όχι για αρχιεπισκοπική θέση. Με ποια λογική τον εξέλεξαν αρχιεπίσκοπο;

   Αν μπεις στις μέρες μας σε ναό την ώρα της λειτουργίας νομίζεις ότι μπήκες σε ΚΑΠΗ (δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενες γενιές ήταν πιο θρήσκες ή ότι όλοι ανακαλύπτουν τον Θεό όταν πλησιάζει η μέρα τους). Στα μοναστήρια το ίδιο. Οι περισσότεροι πάνε να γίνουν μοναχοί για να αφήσουν την τελευταία τους πνοή και να γηροκομηθούν. Τώρα θα κάνουμε το ίδιο και στην θέση του αρχιεπισκόπου; Τι το περάσαμε;

   Διαγραφή
 11. Ω ΤΙΜΟΘΕΕ ΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΦΥΛΑΞΟΝ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δόξα τώ Θεώ, π. Νικόλαε. Δίνετε αγαπητική ευκαιρία στον Μακαριότατο να ομολογήσει, έστω και εάν πρόδωσε ήδη.
  Η αλήθεια πάντως ευφραίνει.

  Καλή αντάμωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Για τον αδελφό των 4¨53μμ.
  Αδελφέ μου,έτσι όπως το πάνε αυτοί, το κοινό ποτήριο που θέτεις σαν κόκκινη γραμμή θα φανεί σαν κάτι πολύ φυσιολογικό,αφου ήδη θα έχει αλλοιωθεί η Ορθόδοξη συνείδηση του λαού.
  Ήδη αντιδρούμε καθυστερημένα.Iσως κάποιοι πουν: Kαλά πρωί πρωί Κυριακής γράφει σχόλια και δεν ετοιμάζεται για την Θεία Λειτουργία;Τι να την κάνεις την Θεία Λειτουργία αν δεν υπάρχει Ορθοδοξία;
  Kάθεσαι σπίτι σου, μπαίνεις στο διαδ.διαβάζεις τις αντιδράσεις των αγωνιζομένων αδελφών,παίρνεις δύναμη.Στις 7 που ξεκινάει η Θεία Λειτουργία πιάνεις το κομποσκοίνι και τελειώνεις όταν τελειώνει και αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Στις 7 που ξεκινάει η Θεία Λειτουργία πιάνεις το κομποσκοίνι και τελειώνεις όταν τελειώνει και αυτή." Αδελφέ έχεις χάσει τόν δρόμο....

   Διαγραφή
  2. Αυτά είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών των φωνασκιών, διαμαρτυριών, αγώνων, μαχών, κλπ., κλπ., όταν διαβάζονται από ευαίσθητες ψυχές, που τα παίρνουν όλα στα σοβαρά, και αποκόπτονται από την Εκκλησία και τα Μυστήρια.
   Ποιός θα χρεωθή τις ψυχές αυτές, που αντί να εκκλησιάζονται, κάθονται στο σπίτι τους, για να μην μολυνθούν από τον "οικουμενισμό" ?
   Ας το σκεφτούν αυτό οι "αγωνιστές", τα "παλληκάρια", κλπ., κλπ.

   Διαγραφή
 14. Άξιος Πατέρα Νικόλαε! Μακάρι να σας μιμηθούν και άλλοι άγιοι Πατέρες και να στηρίξουν την Ορθοδοξία που βάλλεται ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ἀγαπητὲ πάτερ Νικόλαε. Μήπως εἶναι ἤδη ἀργά; Τὰ πάντα ἰσοπεδώνονται διὰ τοῦ ὁδοστρωτῆρος τῆς Νέας Ἐποχῆς καὶ τῆς ἐκκοσμικεύσεως. Νομίζω ὅτι ἤδη ὰπὸ ἐτῶν θὰ ἔπρεπε, ὅλοι οἱ ἀντιοικουμενιστὲς, νὰ εἴχατε ἀποτειχισθῆ ὥστε νὰ δουλέψουμε ἅπαντες οἱ «θέλοντες εὐσεβῶς ζῇν» γιὰ νὰ διατηρῆται ἀνέπαφη ἡ δυνατότης σωτηρίας καὶ νὰ διατηρήσουμε τὴν Ἐκκλησία ὅπως θέλει ὁ Θεός μας, χωρὶς σπίλο ἢ ρυτίδα ἢ κάτι παρόμοιο. Διότι μὲ τοὺς αἱρετικοὺς ἐπικεφαλῆς καὶ παντοῦ γύρω μας, ἡ σωτηρία μας δυσχεραίνεται (σκεφθῆτε μόνον πόση ζημία κάνουν στὶς ψυχές μας τὰ οἰκουμενιστικὰ κηρύγματα, ποὺ ἀκούγονται σχεδόν παντοῦ πλέον) καὶ ἡ Ἐκκλησία σπιλώνεται, ἀφοῦ μάλιστα τὸ ὑγιὲς κομμάτι της δὲν ἀντιδρᾷ καταλλήλως ὥστε νὰ ἐξυγιάνῃ καὶ τὸ ἀσθενὲς ἢ νὰ τὸ ἀποκόψῃ.
  Ὀνειρεύομαι τὴν ἀποτείχισι πολλῶν νουνεχῶν κληρικῶν-λαϊκῶν, ὥστε νὰ ἀρχίσουμε καὶ τὴν ἵδρυσι χριστιανικῶν σχολείων καὶ ὅ,τι ἄλλο μποροῦμε, μήπως, σὺν Θεῷ, περισώσουμε κάτι σὲ αὐτὲς τὶς ἔσχατες ἐποχὲς ποὺ ζοῦμε.
  Κατανοῶ ὅτι σκέπτεσθε τὸ κόστος τῆς ἀποτειχίσεως (διωγμοί, συκοφαντίες καὶ πολλὰ ἄλλα - ἂν καὶ οἱ ἅγιοι ποὺ ἀπετειχίσθησαν αὐτὰ δὲν τὰ ὑπελόγισαν, προτιμῶντες νὰ τὰ χάσουν κυριολεκτικῶς ὅλα). Δὲν σᾶς κατακρίνω ὡς δειλούς. Ἐξάλλου εἶμαι πιὸ δειλὸς ἀπὸ ὅλους σας. Πάντως ὅλοι οἱ καλοπροαίρετοι, οἱ ταπεινοὶ, οἱ ἐκλεκτοί, ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ ἐπιλέξουν τελικῶς τοὺς ορθοδόξους (ἀποτειχισμένους πλέον) καὶ ὄχι τοὺς οἰκουμενιστές, ποὺ θὰ συνεχίσουν τὸν οἰκουμενιστικὸ κατήφορό τους καὶ ἂς ὀνομάζουν τὴς Ἐκκλησία τους Ὀρθόδοξη, ἀκόμη καὶ ὅταν ὅλοι οἱ Ορθόδοξοι ἀποτειχισθοῦν. Ὑπ' αὐτὴν τὴν λογικὴ δὲν δικαιολογούμεθα νὰ μένουμε συγχρωτιζόμενοι-συμπροσευχόμενοι-ἑνωμένοι μὲ τοὺς αιρετικούς, μόνο καὶ μόνο γιὰ νὰ ὑπάρχουν ἰσχνὲς ὀρθόδοξες φωνὲς μέσα στὴν ὑψηλὴ ἔντασι τῆς αἱρετικῆς παραφωνίας. Ὁι ἅγιοι ἐξάλλου ἐν ἀποτειχίσει ἐφώναζαν: Ἅγιος Κύριλλος, Ἅγιος Γρηγόριος Θεολόγος, Ἅγιος Μάξιμος Ὁμολογητὴς, Ἅγιος Ἰωάννης Δαμασκηνός, ἅγιος Θεόδωρος Στουδίτης, ὁσιομάρτυρες ἁγιορεῖτες ἐπὶ λατινόφρονος Βέκκου, ἅγιος Γρηγόριος Παλαμᾶς, Ἅγιος Μᾶρκος Εὐγενικὸς, ὅσιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς (βλ. Ὀρθ. Τύπο, φύλλο 144) καὶ ἄλλοι.
  Πάτερ Νικόλαε. Οἱ ἀποτειχίσεις ἔχουν ἀρχίσει πρὸ πολλοῦ καὶ συνεχίζονται στὶς ἡμέρες μας. Θὰ συνεχίσουν μᾶλλον μὲ ἀργὸ ρυθμό, ἐκτὸς ἐὰν κάποιοι (ὅπως ὁ εὐλογημένος π. Ἐφραὶμ τῆς Αριζόνας) κάνουν τὴν μεγάλη ὑπέρβασι καὶ τὸν μεγάλο θόρυβο καὶ παρασύρουν καὶ ἄλλους στὴν εὐλογημένη ἐπανάστασι γιὰ τὴν καθαίρεσι τῶν αἱρετικῶν τυράννων καὶ τὸν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας.
  Υ.Γ. Ἡ Ἱεραρχία διὰ τῆς παρουσίας καὶ ὑπογραφῆς της στὴν Κρήτη καὶ διὰ τῆς σιωπῆς της μετὰ (πλὴν ἐλαχίστων ἰσχνοφώνων ἀντιδράσεων) δὲν ἔχει ἤδη κάνει ἀποδεκτὲς τὶς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου; Ἡ πίπτετε στὴν παγίδα τῆς ἀναμονῆς συγχυσμένοι ἀπὸ τὶς τακτικὲς καθυστερήσεως τῶν οἰκουμενιστῶν; Ἀφοῦ βλέπετε παντοῦ γύρω μας καὶ τὶς δημοσιεύετε τὶς συνεχεῖς οἱκουμενιστικὲς πτώσεις-προδοσίες!
  Συγχωρέστε με, ἂν δημιούργησα κάποια ταραχή. Σκοπὸς καὶ πόθος μου εἶναι ἡ ἕνωσις "ἐπὶ τὸ αὐτό", ἑν ἀγάπῃ καὶ ταπεινώσει. Δὲν ὑπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεως...
  Νεόφυτος Βάτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο Γέροντάς μου ο χρυσόστομος που ομιλεί και πράττει ορθόδοξα αφού δεν το κάνουν οι Επίσκοποι όπως οφείλουν. Είναι θέμα συνείδησης πατέρες μου. Όλοι οφείλετε να υπερασπιστείτε την πίστη μας.
  Την ευχή σου άγιε πάτερ.
  Μαζί σου εως τέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΕ ΕΥΓΕ.

  ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ! ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ!

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ! ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΙΝ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ!

  ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ. ΚΑΝΤΟ ΚΙ ΕΣΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ. ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

  ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑ.

  ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Εύγε πάτερ ΝΙΚΟΛΑΕ.Πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆ.Την ορθοδοξη Εκκλησια μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Στέλιος Γεγάκης5 Δεκεμβρίου 2016 - 1:58 π.μ.

  Μπράβο στον Πατέρα μας Νικόλαο Μανώλη. Είναι άξιος λειτουργός του υψίστου και γενναίος ομολογητής και μάρτυρας της Αληθείας.Ομοιάζει πολύ στον Άγιό του και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Όλοι οι πιστοί είμαστε μαζί του γιατί απλά βαδίζει την Οδό των Αγίων Πατέρων. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να του χαρίζει έτη πολλά και να τον ενισχύει στον καλόν αγώνα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Απο την Θεσσαλονικη τελικα μονο ο π.Νικολαος,ο π.Ζησης και ο π.Κουγιουμτζογλου μας εμειναν...ολοι οι αλλοι προσκυνουν τον Πατριαρχη και οσους ειναι στη γραμμη του Πατριαρχειου,θλιψη&ντροπη,μονο...δεν θα τα καταφερουν εστω και ενας,ενας μονο αληθινα πιστος αρκει..Πως μπορειτε ομως και μνημονευετε και σεις πατερ μου τον Ανθιμο υστερα απο οοολα οσα εχουν γινει..;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. «Όποιος αποσχίζεται από τον σύνδεσμο της ενότητας και της αγάπης είναι καταδικασμένος για την αιώνια κόλαση, ακόμη και αν καεί ζωντανός για το όνομα του Χριστού». (Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ετσι ειναι. Ενας τετοιος μεγαλος που αποσχισθηκε αμετανοητα μεχρι τωρα απο τον συνδεσμο της ενοτητας και της αγαπης ειναι ο Βαρθολομαιος και οι ολοι οι οικουμενιστες.

   Διαγραφή
  2. Βρες τον Οικουμενικό Πατριάρχη να του το πεις αυτό και να του το τονίσεις κιόλας μήπως το καταλάβει. Πες του το και 3 και 4 φορές, δεν ξέρεις μπορεί να γίνει το θαύμα.

   Διαγραφή
  3. Στο 5:13.Τι θεωρεις αποσχιση απο την ενοτητα και την αγαπη;προφανως της αληθινης εκλλησιας.Αποσχιση δεν ειναι να την βαζεις στο ιδιο επιπεδο των αλλων θρησκειων;ενω πρεπει να την καταδεικνυεις σε ολους ως τον δρομο της μονης σωτηριας;αν το λογο του θεου τον συγκρινεις με το λογο των αλλων θρησκειων ενω πρεπει να τον ευαγγελισεις στους αλλους ως την μοναδικη αληθεια το μονο δρομο και τη μονη ζωη;αυτο πως λεγεται;

   Διαγραφή
 22. Άγιε πάτερ την ευχή σου. Ευχαριστώ τον Θεό που σε γνώρισα και είσαι ο πνευματικός μου πατέρας. Φωτεινός αστέρας της Εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ευγε π. Νικολαε. Αξιος.
  Την ευχη σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ευχομαστε ολοψυχα Ο Κυριος να φυλαει και να δινει δυναμη και θαρρος στον π Νικολαο να ομολογει την πατροπαραδοτη και αληθινη ορθοδοξη πιστη μας, ωστε το ρυακι αυτο μαζι με αλλα ρυακια να γινουν ποταμος ορμητικος που θα παρασυρει και θα διαλυσει το σαθρο οικοδομημα των προδοτων φιλενωτικων οικουμενιστων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Του αείμνηστου Ιωάννου Κορναράκη Καθηγητού Π.Α :
  ...Γράφετε, σεβαστοί πατέρες, ότι οι οικουμενιστές πατριάρχες και λοιποί, αυτήν την παναίρεση του οικουμενισμού:
  «την διδάσκουν “γυμνή τη κεφαλή”, την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν στήν πράξη κοινωνούντες παντοιοτρόπως μέ τούς αιρετικούς, με συμπροσευχές, ανταλλαγές επισκέψεων και ποιμαντικές συνεργασίες»!

  Με το κείμενο αυτό, περιγράφετε κατά λέξη τον ΙΕ΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας, ο οποίος σας δίνει το δικαίωμα να διακόψετε το μνημόσυνο των πατριαρχών, αρχιεπισκόπων και επισκόπων.
  Δεν το κάνετε όμως, και δεν θα το κάνετε ποτέ!

  Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
  Μόντρεαλ=Καναδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχετε κάποια πληροφορία άνωθεν;

   Διαγραφή
 26. ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ!ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ.ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ.Ο ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΝΕΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΙΩΚΕΤΕ ΝΑ ΖΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΛΑΙΜΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΕΠΙΣΤΕΥΘΗ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ.ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. πατερ εφτασες στην πηγη....νερο δε θα πιεις...???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Παπα Νικόλα σε σένα στηρίζουμε τις ελπίδες μας. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός να είναι μαζί σου. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς να σε οπλίζει στον πόλεμο κατά του θηρίου που λέγεται οικουμενισμός. Αυτή η παναίρεση που δυστυχώς έχει πλανέψει και τον πατριάρχη και δυστυχώς γυρισμό δεν έχει. Είμαστε μαζί σου. Την ευχή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αν θέλει ο Αρχιεπίσκοπος να αδειάσουν οι εκκλησίες από κόσμο, αν δεν θέλει να αγιάσει, ας ακούσει τους οικουμενιστές και ας αδιαφορήσει για τον αγιοπατερικό λόγο του απλού αυτού ιερέως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Δόξα τω Θεώ που δεν μας αφήνει στο έλεος των οικουμενιστών και μας στέλνει νέους αγίους Μάρκους Ευγενικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. «επόμενοι τοις αγίοις πατράσι». Σε όλες τις εποχές ο Κύριος φωτίζει τους φίλους Του, τους Αγίους, για να συμβουλεύσουν και να νουθετήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σε παρόμοιες συγκυρίες άλλοτε οι Άγιοι συνιστούσαν άμεση απομάκρυνση από αιρετικούς αρχιερείς και άλλοτε ανοχή άχρι καιρού. Εμείς είμαστε ατελείς και αμαρτωλοί άνθρωποι και δεν πρέπει, σκεπτόμενοι εγκεφαλικά, να προκαταλαμβάνουμε τις βουλές του Θεού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Κόκκινη γραμμή είναι το Κοινό Ποτήριο.

  Αυτό είναι αληθινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα περί κοινού ποτηριου είναι άλλη μία νεοφανης ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ασυναρτησία από τις πολλες που έχουμε ακούσει τελευταία για να μπερδεύονται οι αδαείς.

   Κόκκινη γραμμή είναι ή αιρεση. Και κάποιοι αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι την κηρύττουν γυμνή τη κεφαλή.

   Διαγραφή
 33. ξαναχτυπησε.....
  http://emmadimitris.blogspot.gr/2016/12/toy-7-2016.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. ΚΟΚΚΙΝΗΝΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΗΡΗΣΣΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. ( 15 ος ΑΒ ΣΥΝΟΔΟΥ, 31 ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ). ΚΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΡΑΤΑΝ ΑΥΤΟΙ. ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΡΕΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Δαυίδ και Γολιάθ!
  Ανάποδα γίνονται τα πράγματα!
  Για την Πίστη μας, την Ορθοδοξία μας, ο αρχιεπίσκοπος έπρεπε να νουθετεί και να παροτρύνει τους ιερείς μας...
  Εύγε πάτερ Νικόλαε, κάνεις περήφανο τον Άγιο Γέροντά σου!
  Μακάρι και εμείς να σου μοιάσουμε στο ελάχιστο, να ομολογήσουμε και να μαρτυρήσουμε για τον Χριστό, όπως κάνεις εσύ χρόνια τώρα!
  Φιλώ τα Άγια ποδαράκια σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Οπως λέει και ο π.Θεοδρος Ζησης τιμή αγίου,μιμηση αγίου.Και εσύ π.Νικολαε τιμησες εμπράκτως τον άγιο σου,Αγιο Νικολαο στην εορτή του αφού τον μιμηθηκες όπως θα έπρεπε να μιμούνται τους αγίους όλοι οι ιεράρχες μας!Καλό παράδεισο π.Νικολαε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. «η έκκαυσις του φανατισμού του όχλου είναι αναγκαία προς δημιουργίαν και διατήρησιν σχισμάτων και είνε αδύνατον έπειτα να επιβάλωμεν τάξιν». (Γέροντας π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Παιδάκι με είχε στείλει ο δικός μου να φωνάζω σε ένα νεκροταφείο . Οσο ακούνε οι νεκροί θα ακούνε και στο καιρό της αποστασίας οι πνευματικά νεκροί μου είχε πεί .
  Ο Βοών στην έρημο στον Θεό μιλά . Οχι στην έρημο .
  Ορθόδοξος είναι όποιος ευλογεί όσα η ορθοδοξία ευλογεί και αναθεματίζει οσα η ορθοδοξία αναθεματίζει . Και όποιος δεν αναθεματίζει κατά που τους πρέπει τους αιρετικούς είναι του ιδίου αιρετικού φυράματος .... και πόσο μάλλον όταν κάνει οτι τάχα μου δεν βλέπει την μνημόνευση του Παπα και δεν αναθεματίζει τον Παπικό Βαρθολομαίο ... Απο την στιγμη που ο Βαρθολομαιος μνημονευσε Παπα ως πρώτο επίσκοπο ,πατερα και ποιμεναρχη και εχει επικοινωνια μυστηριακη μαζι του υπάγεται στην κατεγνωσμενη Παπικη αιρεση και δεν χρειάζεται σύνοδο. Για το τι γίνεται αν μνημονεύσει Πάπα υπάρχει προηγούμενο στην εκκλησιαστική ιστορία . Το προηγούμενο του "ορθοδοξου πατριάρχη μας " Βεκου και των οσιομαρτύρων που μαρτύρησαν για να μην τον μνημονεύσουν .
  Ποσο ορθόδοξοι είναι αυτοί οι "ορθοδοξοι ερευνητες" και οι "Ορθόδοξος Καθηγητές" οσο και αυτοί οι "ορθοδοξοι καθηγητές "και "ορθοδοξοι ερευνητες" που στον καιρό του Βεκου μνημόνευαν Βέκο ... Τα λόγια είναι αξιόπιστα μόνο όταν η πράξη τα υπογράφει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Οι οικουμενιστές μιλάνε για συνοδικότητα και αναφέρονται στην ανάγκη συνόδου που ταχα θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και οτι δεν είναι τάχα μου αιρετικός ο Παπικός Βαρθολομαίος αν δεν καταδικαστεί απο σύνοδο και μέχρι να καταδικαστεί έχει ιεροσύνη και άλλα φαιδρά . Και απο την αφενός μεν δεν δέχονται (και δεν εφαρμόζουν ) τις αποφάσεις των Αγίων συνόδων της εκκλησίας μας αλλά προπαγανδίζουν (και εφαρμόζουν ) τις θέσεις των ληστρικών συνόδων . Εφτασαν να "αποκαταστήσουν" και να τιμούν σαν αγίους τους αρχιαιρεσιάρχες που αναθεμάτισε και ονομαστικά η εκκλησία μας , τον Ευτυχή και Διόσκορον τον Σεβήρον και Πέτρον και την πολυβλάσφημον αυτών αλληλόπλοκον σειράν Εφτασαν να κοινωνούν με τους μονοφυσίτες ....
  Πολλαπλά συνοδικά καταδικασμένος ο Αντίχριστος πάπας και όποιος τον μνημονεύει . Αρνητές αυτοί πλήθος συνόδων τον μνημονεύουν τον Πάπα ως πατέρα και ποιμενάρχη πάνε και κάνουν μεταπτυχιακά "ορθοδοξίας" στου σατανικού Βονιφάτιου του Μομφερρατικού τη σχολή και μου γίνονται "ερευνητές " να ξεθάβουν απο τα πίσω ράφια κάθε αιρετική κοτσάνα να τις "ξαναζεστάνουνε " και να τις σερβίρουν σαν "ερευνα" "εργασία" "μεταπτυχιακό" " .Πράμα καινούργιο δεν είπε μηδε ο Ζηζούλας μηδε ο Βαρθολομαίος παρά αναμασάνε ΣΥΝΟΔΙΚΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΣ αιρέσεις , ξαναζεσταμένη σούπα σερβίρουν απο "θεολογίες " ληστρικών συνόδων . ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΈΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΎΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ οταν αρνείστε ( στην θεωρία και πράξη ) τις Αγιες Συνόδους και δέχεστε ( στην θεωρία και πράξη ) τις ληστρικές ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ! Τό εργο το έχουμε ξαναδεί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Για πέστε μου εσεις που έχετε " πνεύμα Βέκκου" και μνημονεύεται τον Παπικό Βαρθολομαίο Ο Βεκκος το Φεβρουάριο του 1274 δεν υπέγραψε ομολογία πίστεως προς τον Πάπα ? Και μετά για να γίνει αυτός ο Βεκκος πατριάρχης δεν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί ο Ιωσήφ Α΄ ο άγιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 30 Οκτωβρίου που ηταν ανθενωτικός και αντιτάχθηκε στην απόφαση του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου να στείλει εκπρόσώπους στη Σύνοδο της Λυών το1274 ? Και μετά στις 2 Ιουνίου 1275 δεν χειροτονήθηκε ο Βέκκος ? Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους δεν συγκάλεσε σύνοδο και κήρυξε την ένωση με την Εκκλησία της Ρώμης, ενώ παράλληλα προέβη σε αφορισμό όσων ήταν αντίθετοι σε αυτή.? Το 1276 ο Πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος, δεν συλλειτούργησε και συμπροσευχήθηκε στη Ρώμη με τον αιρετικό ΠΑΠΑ καταπατώντας τους Ιερούς Κανόνες ? Όταν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη οι επίσκοποι και όλοι οι ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του χαρακτηρίζοντας τον ως προδότη της ορθοδοξίας? Ο Πατριάρχης δεν άρχισε σκληρούς διωγμούς, εξορίες, αποσχηματισμούς και φυλακίσεις εναντίον τους ? Με διαταγή του Αυτοκράτορα και καθ’ υπόδειξη του Πατριάρχη δεν πήγε στρατός στο Άγιο Όρος και όσοι μοναχοί δεν τον μνημόνευαν, τους θανάτωσε?
  Και το ποιό ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ! Τί είπε τότε η Παναγία η Προαναγγελόμενη ? Ποιούς τους είπε ο έρχεται ? Τι να κάνουν οι μοναχοί ? ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ? Στο Πρωτοτάτο και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου τους δεν κρέμασε και δεν τους απαγχόνισε, στην Ιερά Μονή Ζωγράφου δεν τους έκαψαν ζωντανούς, στην Ιερά Μονή Ιβήρων τους δεν τους έπνιξαν στη θάλασσα? Η μόνη Ιερά Μονή που τους υποδέχθηκε, συλλειτούργησε και μνημόνευσε τον Πατριάρχη δεν ήταν η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας ? Τους ιερομόναχους που μνημόνευσαν το Λατινόφρωνα Πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο κατά την εκταφή τους, δεν τους βρήκαν Αδιάλυτους, Τυμπανιαίους, γεμάτο όλο το σώμα τους με τρίχες και με δυσώδη οσμή ?
  Και να σωπάσει στο όρος κάθε αντι Παπική φωνή και απο άκρη σε άκρη να μνημονεύεται ο εχθρός του Ιησού ο παπικός Βερθολομαίος δεν θα είναι η πρώτη φορά . Εχει ξαναγίνει επι Βέκκου ! Και τι έγινε τότε ? «Ἐὰν ἡμεῖς σιωπήσωμεν, οἱ λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19, 40).
  Και να σωπάσει στο όρος κάθε αντι Παπική φωνή και απο άκρη σε άκρη να μνημονεύεται ο εχθρός του Ιησού ο παπικός Βαρθολομαίος ο αιρεσιάρχης ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ που δεν πιάνει χιόνι όσο και να χιονίζει θα μαρτυρά βαμένη απο αίμα Αγίων Ομολογητών ! Και η φωνή της πέτρας αυτής θα νικά στον ΑΙΩΝΑ τις παπικές σοφιστείες και τις αιρετικές μπουρδολογίες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπαμε η "κόκκινη γραμμή" είναι το κοινό ποτήριο .

   Διαγραφή
 41. Ευγε πατερ Νικολαε. Αξιος!!!
  Την ευχη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com