Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Επίσκοπος Λογγίνος προς το Ρουμανικό Πατριαρχείο: "Σταματήστε τις Διώξεις κατά Αυτών που Υπερασπίζονται την Ορθοδοξία".

" Εξοχότατε Μητροπολίτη Θεοφάνη,

Ο Βασανισμένος και Διωκόμενος Ρουμανικός Ορθόδοξος Λαός, Εμείς οι Ρουμάνοι Ορθόδοξοι στην Ουκρανία, είμαστε βαθιά λυπημένοι για όλους εσάς τους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και πιστούς στην Ρουμανία, εσάς που ομολογείτε την Ορθή Πίστη, αληθινά παιδιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που διατηρείτε την ιερότητα σε όλα όσα σας παραδόθηκαν από τους Πατέρες με τις Επτά Οικουμενικές Συνόδους, με τα δόγματα, με την Παράδοση και που αγαπάτε πολύ την Μητέρα Εκκλησία. 

Νιώθουμε λυπημένοι γιατί βλέπουμε όλους εσάς που θέλετε να παραμείνετε ακλόνητοι στην πίστη των προγόνων μας, σήμερα να σας συμπεριφέρονται με τόση κακία,  να σας εκδιώκουν και να σας απομακρύνουν από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες.
Υφίσταστε διώξεις γιατί δεν αποδέχεστε τις καταδικαστέες αιρέσεις που αναγνωρίστηκαν από την αιρετική Σύνοδο της Κρήτης. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ακόμα κι οι ίδιοι οι επίσκοποι κι οι ιερείς σας που έρχονται σε σας είναι χειρότεροι από ότι ήταν στις μέρες του Κομμουνισμού.
Ευλογημένοι Επίσκοποι, δεν είστε αρκετά ευχαριστημένοι με το αίμα των Χριστιανών σας που έχει χυθεί μέχρι τώρα ή θέλετε να τους κάνετε να μοιάσουν ακόμη περισσότερο στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό?
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι σας υπογράψατε τα αιρετικά κείμενα της Συνόδου της Κρήτης ( την οποία ντρεπόμαστε και να αναφέρουμε ακόμη), κι έτσι στην ουσία εναντιωθήκατε στην Αλήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αν είστε ειλικρινείς, όμως δεχτείτε τους στην αγκαλιά σας.
Με το να αποδεχτείτε την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης, εγκαταλείπετε αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ιερά και όσια και κάνετε κατάχρηση των διδαχών της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας έτσι όπως παραδόθηκε σε μας από τον Σωτήρα Χριστό και στη θέση τους αποδέχεστε και τιμάτε "αιρετικές" εκκλησίες.
Πολλές φορές φορές αναρωτήθηκα γιατί να υπάρχει αυτή η συνεχής τιμωρία του Ρουμανικού λαού, γιατί να υποφέρουμε τόσο, γιατί να διωκόμαστε και να περνάμε δύσκολες ώρες μέσα σε φυλακές? Και το αίμα των ομολογητών δεν έχει στεγνώσει ακόμα από τους τοίχους των φυλακών.
Τώρα όμως αρχίζω να αντιλαμβάνομαι γιατί. Όλες αυτές οι τιμωρίες δεν είναι τιμωρίες τελικά, αλλά ευλογίες στην πραγματικότητα, που δίνονται σε εκείνους που η αγνή ψυχή τους θέλει να ακολουθήσει τον Σωτήρα Χριστό και γι' αυτό δέχονται να διωχθούν, να χτυπηθούν, και να μισηθούν απ΄τους ίδιους τους ιερείς τους οι οποίοι άφησαν το μονοπάτι του Χριστού και ακολούθησαν την οδό της καταραμένης αίρεσης του Οικουμενισμού.
Αγαπημένες μου ψυχές που υποφέρετε γιατί θέλετε να ακολουθήσετε τον Κύριο Ιησού Χριστό! Θέλω να σας πω ότι έφτασε η ώρα της ομολογίας της Αλήθειας.
Μη σας φοβίζει τίποτα! Ένα μέρος για την Θεία Λειτουργία θα βρεθεί είτε στο ύπαιθρο, είτε σε σπίτια, σε δάση, σε σπηλιές, σε κατακόμβες. Μόνο να καταφέρετε να παραμείνετε ομολογητές, και ακέραιοι και ακλόνητοι να βαδίζετε στον σωστό δρόμο της Ορθόδοξης Πίστης.
Κι όσο για σας κύριοι "Επίσκοποι" που ξεκινήσατε έναν ανελέητο πόλεμο απέναντι στα παιδιά του Θεού και την Ευλογημένη Μάνα Του, νιώθετε καλά που εκδιώκετε τους ιερείς, μοναχούς και μοναχές? Μήπως χάσατε την κοινή λογική της αξιοπρέπειας?
Εξοχότατε, μπορούμε να μάθουμε για ποιό σκοπό ήρθατε να υπηρετήσετε στην Ουκρανία?
Μήπως για να δείξετε στον κόσμο το πόσο σωστός είσαστε και να βεβηλώσετε έτσι το ποίμνιο του Χριστού με τις αιρετικές διδασκαλίες σας? Ίσως ξεχάσατε αυτό που σας ρώτησε ο Μητροπολίτης Ονούφριος στο μοναστήρι του Κρνίβτσι "Κρατάτε την Ορθόδοξη Πίστη καθαρή κι αμόλυντη?" Αλλά, η Εξοχότητά σας δεν αφήνει τους άλλους ναακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και να σωθούν.
Φύγετε από τον τρελό δρόμο του Οικουμενισμού! Απορρίψτε την αιρετική Σύνοδο της Κρήτης.
Μετανοείστε.
Αγκαλιάστε περισσότερο τον Ρουμανικό λαό που έχει υποστεί τόσα πολλά και έχει περάσει τόσες δύσκολα χρόνια στην πορεία της ιστορίας της.
Αγαπημένε μου Ορθόδοξε λαέ, αδέρφια κι αδερφές μου εν Κυρίω διατηρήστε την καθαρότητα της Ορθοδοξίας. Ξέρω καλά πως ο Θεός δε θα σας εγκαταλείψει ποτέ!
Εγώ ο ίδιος που είμαι αμαρτωλός κι ανάξιος και θέλω να παραμείνω μαζί σας σ΄αυτή την ώρα της δοκιμασίας. Και υποφέρω μαζί σας και συμπάσχω και κλαίω και προσεύχομαι για όλους. Γιατί ακόμα κι αν έχουμε αποξενωθεί υποφέρουμε γι΄αυτό-για το ότι δεν έχουμε ο ένας τον άλλο-και, αν και αυτό ήταν πολύ σκληρό, όμως αυτό που μας ενώνει και μας δίνει δύναμη είναι η Ιερή Αλήθεια, γιατί όλοι είμαστε στην ίδια Πίστη, έχουμε το ίδιο αίμα και ανήκουμε στο ίδιο έθνος. Θέλω λοιπόν να βοηθήσω όλους αυτούς που διώκονται εξαιτίας του Αγίου Πνεύματος και της Αλήθειας, οπότε σας παρακαλώ, κρατήστε την Ορθή Πίστη ακόμα κι αν το πληρώσετε με την ζωή σας.
Σ' αυτές τις εποχές, τις τόσο δύσκολες για τους πιστούς, ας θυμηθούμε τα λόγια του Κυρίου και Σωτήρα μας¨" Και έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων δια το όνομά μου, ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται."
Εξοχώτατε, σας γράφω αυτά τα λόγια με πόνο ψυχής, για να σας ενημερώσω ότι οι άνθρωποι εδώ υποφέρουν με αυτά που πιστεύουν οι άνθρωποι εκεί.
Σας παρακαλώ, ας παύσουν οι διωγμοί απέναντι σ΄αυτούς που αγαπούν την Εκκλησία τους, την Αλήθεια και την Μόνη Πίστη που Σώζει, την Ορθόδοξη Πίστη.
Κι όσο για σας που πήρατε μέρος στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης, έχετε ακόμα την ευκαιρία να επιστρέψετε από τον Οικουμενιστικό λάθος δρόμο, με την μετάνοια στον Θεό, για να μπορούμε να βαδίζουμε όλοι μαζί προς την Ουράνια Βασιλεία.
Και αν αποκαλείτε αυτούς τους πιστούς "φανατικούς", ¨σχισματικούς", "αντάρτες", πως αποκαλείτε τότε τις 4 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που δεν πήραν μέρος σ΄αυτή τη Σύνοδο αλλά και τους 53 Επισκόπους που ήταν παρόντες στην Σύνοδο, οι οποίοι δεν υπέγραψαν και διαφώνησαν με τις αποφάσεις της Συνόδου?
Γιατί έχετε τόσο ζήλο και ευλάβεια  να κυνηγήσετε αυτούς που εναντιώθηκαν?
Σταματήστε επιτέλους! Γιατί αν δεν το κάνετε από μόνοι σας, ο Θεός ο ίδιος θα το κάνει.
Επιστρέψτε στην Αγία Τράπεζα και Θυσιάστε στην καθαρή Ορθοδοξία, όπως μας την παρέδωσε ο ίδιος ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός.
Σας ζητάμε συγνώμη αν αμαρτήσαμε ενώπιον σας.
Και, τέλος, για χάρη του Χριστιανού Ορθόδοξου Ρουμανικού λαού μας, προσευχηθείτε στον Καλό Θεό και την Δοξασμένη Αγία Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα καθώς και στην Υπεραγία Θεοτόκο και στις ουράνιες δυνάμεις και σ όλους τους αγίους να σας δώσουν την δύναμη να παραμείνετε σταθεροί κι ακλόνητοι στην Αγία Ορθόδοξη Πίστη μας και να ομολογείτε την Αλήθεια έως τέλους. Μακάρι με την χάρη κι ευλογία του Ουρανού να έχετε την δύναμη να συνεχίσετε στο σωστό μονοπάτι. Αμήν.
Με αγάπη Χριστού και πολύ πόνο στην καρδιά
Ο αμαρτωλός Λογγίνος, Επίσκοπος Μπεντσένσκι.

http://nftu.net/bishop-longinus-to-romanian-patriarchate-stop-persecuting-those-who-stand-for-orthodoxy/

Στην παράγκα μας έφθασαν επίσης πληροφορίες , πως η εκκλησία της Ουκρανίας στην πράξη, δεν δέχεται ιερείς και επισκόπους να συλλειτουργήσουν που αναγνωρίζουν την ληστρική σύνοδο του Κολυμπαρίου .
Έχουμε μάλιστα πρόσφατα το επεισόδιο με τον μητροπολίτη Θεοφάνη  πως η επίσημη ηγεσία τής εκκλησίας της Ουκρανίας που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας, παρότρυνε τον μητροπολίτη Θεοφάνη να πάει πρώτα να πάρει την υπογραφή του πίσω και μετά να έρθει να συλλειτουργήσουν!4 σχόλια :

 1. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ; Κατ΄ ἀρχᾶς νά σᾶς πληροφορήσουμεν, ὅτι ὁ ἐλλογιμώτατος Δογματολόγος Καθηγητής κύριος Δημήτριος Τσελεγγίδης, φαίνεται νά ἀποχωρεῖ, ἀπό σημαίνων καί ἐμπειρογνώμον Μέλος ἤ Σύμβουλος ἀπό τήν ἱερά Σύναξη Κληρικῶν Μοναχῶν καί Λαϊκῶν, κυρίως γιά ἰδικοῦς του προσωπικούς λόγους πού μᾶλλον δέν εἶναι καί τῆς παρούσης γιά νά ἀναλυθῶσι. Μερικά βασικά θεολογικά πράγματα, ὅπως τά προβληματίζω ἐξ ἀντικειμένου, θά τά σημειώσω, οὔτως ὥστε μερικές ἀπατηλές γνῶμες εἴτε θολές «δημοσιογραφικές» καχυποψίες νά διαλυθῶσι εἰς τά ἐξ ὧν συνετέθησαν. Ὅποιος διαθέτει ἐπιπρόσθετες καί ἔγκυρες πληροφορίες δύναται νά μᾶς ἐνημερώσει γιά νά ἀναθεωρήσουμεν ἄρδην ὅπου τυχόν γράφομεν αὐθαιρεσίες.

  Παράλληλα ὅμως, γίνεται τοῖς πᾶσι ἀντιληπτόν, ἀπό ἀντικειμενικά στοιχεία, ὅτι ἡ ἀπόφασίς του σαφῶς συνδέεται καί ἔχει νά κάνει, προφανῶς, καί μέ τήν ἄκρως ἀντιΚανονικήν καί ἀπειλητικήν Ἐπιστολήν τοῦ οἰκουμενιστοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου πρός τόν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν κ. Ἰερώνυμον, ἀλλά συνάμα φαίνεται ἐν διακρίσει νά διαφοροποιεῖται, καί για ἕνα σημαίνον Δογματολογικόν Σημεῖον διά τό μείζον καί ἔσχατον Ζήτημα περί τῆς διαβόητου Διακοπῆς τοῦ Μνημοσύνου τοῦ αἱρετικοῦ Πατριάρχου μας, τουτέστιν τῆς Ἱεροκανονικῆς Ἀποτειχίσεως. Περισσότερες ὅμως πιό ἐξειδικευμένες πληροφορίες καί ὑψηλόν θεολογικόν διάλογον καί ἀποσαφηνισμόν διά τό θέμα τοῦτο, ἐνήργησεν, σέ μίαν μόλις πρόσφατον καταπληκτικήν Δημόσιον Διάλεξίν του στόν Πολιτισμικόν Σύλλογον Μετεωριτῶν.

  Πολλοί παρορμητικοί, ἁπλοϊκοί καί ἀφελεῖς ἀδελφοί/ές, ἐλέω μᾶλλον τινός ἀνεπίγνωστου ζηλωτισμοῦ, ἐπρόλαβαν νά λοιδωρήσουν ἀδίκως τόν ἔγκριτον κ. Δογματολόγο, ὅταν γιά τό ἴδιον ἀκριβῶς ζήτημα, ἀπέσυρεν διακριτικῶς τήν ὑπογραφήν του ἀπό τό τελευταίον Ἐπίσημον Ἀνακοινωθέν τῆς ἱερᾶς Συνάξεως, ἀνακοινωθέν μίας Νέας Ὁμολογίας Πίστεως κατά τῆς «Ληστρικῆς Συνόδου τῶν Ἀποστατῶν», ἵνα μή δημιουργηθῶσι, τινές ἐσφαλμένες κυρίως ἐντυπώσεις-παρερμηνείες, σέ τινά ἁπλοϊκά ἤ καί πολυσύνθετα μυαλά συνανθρώπων μας γιά τήν ἱερά Ἀποτείχιση.
  Ἔξ ὅσων πληροφορήθηκα, ὁ ἴδιος ἔχει ἀποστείλει ...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_96.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τέλειος και τα λέει έξω από τα δόντια. Άγιος άνθρωπος. Την ευχή του να έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μου θυμίζει σε πολλά τον π. Νικόλα Μανώλη, τον Γέροντά μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχουμε πληροφορίες, πως η εκκλησία της Ουκρανίας στην πράξη, δεν δέχεται ιερείς και επισκόπους να συλλειτουργήσουν που αναγνωρίζουν την ληστρική σύνοδο του Κολυμπαρίου .

  Έχουμε μάλιστα πρόσφατα το επεισόδιο με τον μητροπολίτη Θεοφάνη πως η επίσημη ηγεσία της εκκλησίας της Ουκρανίας που ανήκει στο πατριαρχείο Μόσχας, παρότρυνε τον μητροπολίτη Θεοφάνη να πάει πρώτα να πάρει την υπογραφή του πίσω και μετά να έρθει να συλλειτουργήσουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com