Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Προς τον μητροπ. Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, ''Και οι πέτρες θα δακρύσουν μπρος την αδικία''


Κατήχησις Ιστολόγιο: Λάβαμε στην ηλεκτρική μας διεύθυνση την ακόλουθη επιστολή

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης

κ. Άνθιμο

Παναγιώτατε,

εν οδύνη και στεναγμοίς πληροφορηθήκαμε τις απειλητικές επιστολές που απευθύνατε στους σεβαστούς και λίαν αγαπητούς σε εμάς πατέρες, επόμενους τοις Αγίοις πατράσι, π. Θεόδωρον Ζήση και π. Νικόλαον Μανώλη. Και ετολμήσαμε εμείς οι ελάχιστοι των ελαχίστων, οι χοϊκοί και ανάξιοι, αυτή την ύστατη στιγμή που η Ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, να υψώσουμε τη φωνή μας γιατί αν δεν το κάνουμε και οι πέτρες θα δακρύσουν και θα κράξουν μη αντέχοντας την προϊούσα αδικία που συντελείται σε βάρος των προειρημένων πατέρων.


Άγιε Δέσποτα, είκοσι συναπτά και πλέον έτη εγαλουχηθήκαμε με τα νάματα της πατερικής διδασκαλίας και της ορθόδοξης παράδοσης που μας μεταλαμπάδευσε αόκνως ο γνήσιος εργάτης της Εκκλησίας του Χριστού π. Θεόδωρος. Αυτήν την Εκκλησία την οποία ετίμησε ακραιφνώς πάνω από μισό αιώνα με τις διδασκαλίες του, τα συγγράμματά του, την ολοκάθαρη βιωτή του, αλλά και μέσα από το Ιερό Θυσιαστήριο ως ακούραστος στρατηλάτης του Χριστού. Και τι εισπράττει Παναγιώτατε από εσάς αλλά και την πλειονότητα της εκκλησιαστικής ηγεσίας όσοι και όσοι εκτρέφετε το αδηφάγο τέρας του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ που ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητώντας τίνα καταπίη; Αντί του μάννα χολή, αντί του ύδατος όξος!

Εμείς Παναγιώτατε, φρονούμε πως ο π. Θεόδωρος είναι σήμερα ο απόλυτος εκφραστής της του Χριστού Αλήθειας. Μιας Αλήθειας για την οποία ο Θεός Λόγος εσαρκώθη για να μας δείξει την σώζουσα οδό, τη στενή και τεθλιμμένη, και που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη μας. Γι’ αυτήν την Αλήθεια πολεμούνται σήμερα ο π. Θεόδωρος και ο π. Νικόλαος όπως πολεμήθηκαν τόσοι και τόσοι Άγιοι στην εκκλησιαστική μας ιστορία. Γι’ αυτήν την Αλήθεια έπαθε ο Χριστός επί του Σταυρού και όποιος δεν είναι με αυτή δεν σώζεται, αλλά βρίσκεται σε αίρεση και πλάνη.

Αποκηρύξτε Παναγιώτατε την αίρεση του Παπισμού, την πλάνη του Προτεσταντισμού και των άλλων παραφυάδων αλλά κυρίως την Παναίρεση του Οικουμενισμού και τότε θα πέσουμε να σας προσκυνήσουμε γονυπετείς. Και τότε θα ευφραινόμαστε κι εμείς βλέποντας το όνομα σας δίπλα στα ονόματα των μεγάλων ομολογητών της πίστεώς μας. Συστρατευθείτε με τον π. Θεόδωρο, έστω και την ύστατη στιγμή, μη γίνεσθε εχθρός της Αλήθειας γιατί δεν αργεί η στιγμή που θα βρεθείτε και οι δυο σας μπροστά στον ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ. Και τότε δυστυχώς έναν από τους δύο θα πρέπει ο Κύριος να αποστραφεί.
Αναλογισθείτε εσείς ποιόν… 
Με βαθύ σεβασμό,
οι κατά σάρκα αδελφές
Αναστασία και Ευστρατία Κοσπαντσίδου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/12/2016

13 σχόλια :

 1. Μπράβο-μπράβο-μπράβο......!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ..ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ!!ΟΜΚΥΡΙΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!!!

   Διαγραφή
 2. Υπέροχο επιστολή. Εύχομαι να αγγίξει τον μητροπολίτη Ανθιμο και να αλλάξει στάση και συμοεριφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολοι οι Αγιαντωνίτες ειμαστε στό πλευρό του ομολογητού πνευματικού μας πατέρα του π. Θεοδώρου Ζήση καί του π. Νικολάου Μανώλη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαβασα πως οταν ελθει ο Βατατζης θα σφαξει ακομη και αρχιερεις,αντι να αποκηρυξουν τον Οικουμενισμο και τον Παπισμο αυτοι κυνηγουν τον π.Ζηση,τον π Μανωλη και τους Παλαιοημερολογητες αδελφους μας. Πρεπει αρκετους απο τους ως ανω Οικουμενιστας να τους παρουμε με τα γιαουρτια. Τολμησε ο Ανθιμος και εβαλε στο Ιερο Βημα τον αιρετικο Αρμενιο Πατριαρχη αλλα κυνηγα τους δικους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ28 Δεκεμβρίου 2016 - 11:08 π.μ.

  Η αγωνιστική διάθεση των κατά σάρκα αδελφών ας γίνει παράδειγμα για όλους μας . Μη φοβάστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ο ΘΕΟΣ είναι μαζί με αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτά πρεσβεύουν και για αυτά μάχονται και ο π. Θεόδωρος Ζήσης και π. Νικόλαος Μανώλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ καλό μακάρι να ακούονται αυτά προς δόξα Θεού νομίζεις ότι τα έχεις ζήσει εσύ ο ίδιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. να σας έχει ο Χριστός καλά.Χρήστος Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑ30 Δεκεμβρίου 2016 - 5:53 μ.μ.

  Ο θρησκευτικός Οικουμενισμός της σήμερον είναι Κίνηση, διά την ένωση των αιρετικών Ομολογιών της Δύσεως μετά της Ορθοδοξίας κατ’ αρχάς και εις δεύτερο στάδιο διά την ένωση όλων των θρησκειών εις ένα τερατώδες κατασκεύασμα, εις μίαν Πανθρησκείαν.
  Αυτοί λοιπόν που είναι μαζί με τους πατέρες της εκκλησίας μας είναι αυτοί που τους χαλάν τα σχέδια και πρέπει να εξαφανιστούν. Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορεί να εξαφανιστεί ο τριαδικός θεός μας. Ας γίνει η αρχή με ονοματεπώνυμο όπως έγινε από τις αδελφές Αναστασία και Ευστρατία Κοσπαντσίδου μια και η ανωνυμία τους οικουμενιστές του βολεύει.Γένοιτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εύχομαι να μετανοήσει ο Άνθιμος πριν να είναι αργά και "αποστρέψει το πρόσωπόν Του απ' αυτόν" Κύριος ο Θεός ημών. Δυστυχώς για τον Άνθιμο, έχει αγαπήσει πολύ τον κόσμον τούτον και δεν φοβείται τον Θεόν, είναι δηλαδή αθεόφοβος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμφωνώ και επαυξάνω!Ας αφήσουν ήσυχους τους άξιους αυτούς αγωνιστές που ομολογούν τις αλήθειες της πίστεώς μας! Την αδικία ο Θεός δεν την θέλει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com