Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Προφορικές και γραπτές απαντήσεις, προς τον μητρ. Θεσσαλονίκης από π.Θ.Ζήση και π.Ν.Μανώλη

https://katanixis.blogspot.gr/: Σχετικά με την νέα τροπή που έλαβε η υπόθεση του Πατριαρχικού γράμματος που απαιτούσε την “καρατόμηση” του πατρός Θεοδώρου Ζήση και των συν αυτώ (ο π.Νικόλαος Μανώλης εν προκειμένω), κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι δύο διωκόμενοι κληρικοί μας δήλωσαν πως θα απαντήσουν και προφορικώς σε προσεχείς ομιλίες τους αλλά και γραπτώς.

Ο π.Θεόδωρος Ζήσης, δήλωσε πως “ετοιμάζω ήδη θεολογικό κείμενο που θα απαντά σε όσες κατηγορίες του αποδίδονται”. Μας βεβαίωσε επίσης πως “θα κάνω οπωσδήποτε και σχετική ομιλία”.
Ο π.Νικόλαος Μανώλης, σε σχέση με το τελεσίγραφο που έλαβε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως: “από τη δική μου πλευρά, το θέμα δε θεωρείται προσωπικό, αλλά είναι θέμα Πίστεως, βαθιά θεολογικό, που αγγίζει τον πυρήνα της Ορθοδόξου Πίστεως. Επίσης τόνισε πως “θα απαντήσω εγγράφως αλλά και προφορικά θα σχολιάσω, την επιστολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, σε προσεχή ομιλία μου”.

14 σχόλια :

 1. Χρειάζεται προσοχή και διάκριση, να μήν κάνουμε κακό από υπερβολικό ζήλο.
  (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι δύο Πατέρες έχουν διάκριση και είναι επώνυμοι,εσύ έχεις ανώνυμε ευλογία από τον Πνευματικό σου,για να τους νουθετείς?

   Διαγραφή
  2. Στον κ. Ανθιμο να τα πείτε αυτά.

   Διαγραφή
  3. Όποτε μας βολεύει θυμόμαστε τα λόγια των αγίων. Όποτε δεν μας βολεύει πάλι, θυμόμαστε να βγάλουμε τον κακό εαυτό μας στον αδελφό μας. Επίσης, έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια λένε.
   Το κακό που κάνει στην Εκκλησία ο αιρετικός (δυστυχώς) Πατριάρχης και οι οικουμενιστές Δεσποτάδες, δεν συνυπολογίζεται; Μη χρησιμοποιείτε τους λόγους των Αγίων όπου σας βολεύει. Δεν φταίνε οι Άγιοι για την κατρακύλα της διοικούσας εκκλησίας. Πολύ καλά κάνουν οι ιερείς και αντιδρούν.

   Διαγραφή
 2. Πατέρες είστε ΑΞΙΑ παλληκάρια της Ορθοδόξου πίστης μας διότι αφενός ενημερώνετε διαρκώς το ποίμνιο του Χριστού για τους κινδύνους που παραμονεύουν και αφετέρου διότι ανέχεσθε έως εσχάτων τους προβατοσχημους λύκους που μας διαφεντεύουν μήπως έρθουν σε επίγνωση των κινδύνων και σε μετάνοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!

  Ο αιρετικός Πάπας.

  Τοῦ πρωτ. π. Διονυσίου Τάτση.

  https://christianvivliografia.wordpress.com/2016/12/15

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευλογείτε π. Μανώλη! και οι γνήσιοι ορθόδοξοι αγιορείτες πατέρες μαζί σας!
  Όλοι μαζί ενάντια στην λαίλαπα του οικουμενισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, Μοναχοί και λαϊκοί, έχουν δυστυχώς αποσχισθή από αυτήν εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζόμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φοράν που θα πταίη ο Πατριάρχης˙ αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον ο καθένας ν’ αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό, νομίζω, είναι παράλογον. Εάν διά την α’ ή β’ λοξοδρόμησι των κατά καιρούς Πατριαρχών χωριζώμεθα και κάνωμε δικές μας Εκκλησίες–Θεός φυλάξοι!-, θα ξεπεράσωμε και τους Προτεστάντες ακόμη. Εύκολα χωρίζει κανείς και δύσκολα επιστρέφει». (Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι πολύ λυπηρό στους κρίσιμους χρόνους που ζούμε να έχουμε και κρίσεις και στην εκκλησία μας.΄Εχω τις εξής απορίες:
  (1) Από πότε ο Βαρθολομαίος έχει δικαιοδοσία στην εκκλησία της Ελλάδος και απαιτεί τον διωγμό των ιερέων μας επειδή δεν είναι οικουμενιστές?
  (2) Ο Άγιος Σπυρίδων στην οικουμενική σύνοδο καταδίκασε τον αιρετικό Άρειο
  γιατί στην δική μας σύνοδο υπήρχαν άτομα αλλόθρησκα?
  (3) Γιατί στην δική μας σύνοδο δεν παραβρέθηκαν όλοι οι επίσκοποι αλλά έγινε επιλογή επισκόπων όταν στις οικουμενικές συνόδους(3-4) έρχονταν από όλα τα μέρη περπατώντας χιλιάδες χιλιόμετρα?
  (4) Από πότε οι παπικοί είναι εκκλησία όταν δεν έχουν μυστήρια?
  (5) Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Μητροπολίτης Άνθιμος αντί να αντιδράσουν στις απαιτήσεις του Βαρθολομαίου γονατίζουν μπροστά του ενώ ξέρουν ότι ο οικουμε-νισμός είναι αίρεση και ακολουθούν τα πατήματα του και βάζουν στο ιερό ετερόδο-ξους?
  (6) Γιατί μέσα στην Ορθόδοξη Θεολογική σχολή βάζετε τους ισλαμιστές? όταν εσείς πηγαίνατε στην σχολή είχατε και εταιρόδοξους? Δεν σας έμαθαν τι σημαίνει αίρεση?
  Τελικά είναι πολύ λυπηρό να ακολουθείται τον λύκο και να ομοιάζεται προς αυτόν και επαληθεύτηκε ο Πατροκοσμάς οτι στους έσχατους καιρούς οι ποιμένες θα γίνουν λύκοι και θα κατασπαράξουν το ποίμνιο τους. Πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να ασχολη-θείτε με τους πραγματικούς διώκτες της Ορθοδοξίας μας και όχι με αυτούς που μάχονται για την αλήθεια. Αφήστε λοιπόν τον Πατέρα Θεόδωρο Ζήση και τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη να κάνουν το έργο τους γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει και δεν κοιμάται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πατέρες,μετά την αποτοίχιση των αγιορειτών κελλιωτών πατέρων περιμένουμε και την δικιά σας αποτείχηση για να αποτοιχιστούμε και εμείς οι λαϊκοί.
  Από γνωστό μας μοναστήρι ενημερωθήκαμε ότι το επισκέφτηκε ο κύριος Τσελεγγίδης και τους είπε ότι είναι καλύτερα να μήνουμε αντός της εκκλησίας και να πολεμούμε από εκεί.Εννοεί ότι μνημονεύοντας τους οικουμενιστές είμαστε εντός της εκκλησίας ενω κόβοντας το μνημόσυνό τους είμαστε εκτός.'Ομως η εκκλησιαστική ιστορία λέει το αντίθετο.
  Σας παρακαλούμε δείξτε μας τον δρόμο.Για μένα είναι σχεδόν αρκετό το ότι ο Γέρων Γαβριήλ έκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη.Απλώς θέλω και μια επιβεβαίωση και από παραδοσιακούς ιερείς της εκκλησίας της Ελλάδος για να προχωρήσουμε και εμείς,Η αγωνία μας για το θέμα είναι μεγάλη και παριμένουμε τις εξελίξεις με ανυπομονησία.
  Ευλογείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Γέρων Γαβριήλ δεν είναι Ιερέας.

   Διαγραφή
 8. Την ευχή σας άγιοι πατέρες!!!
  Αξιοι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ19 Δεκεμβρίου 2016 - 8:33 μ.μ.

  ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κ ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.Ο ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Κ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ .ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΛΟΓΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ  Δεῖτε τό κείμενο ἐδῶ, ἐδῶ καί ἐδῶ σέ μορφῆ Docs, PDF καί Google Drive.

  Α΄.  Ὁ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος εἶναι ὁ Ἐκκλησιαστικός ἡγήτορας ἐκείνης τῆς φαιδρῆς πλειοψηφίας, τῆς νέοἙλλαδικῆς Ἱεραρχίας, πού συμφωνοῦσι, ὅτι ἡ Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πρέπει νά κρατηθεῖ αἰχμάλωτη καί  ἐντός τῆς μή Κυβερνητικῆς ἀλλά Πολιτικο-θρησκευτικῆς Σιωνιστικῆς Ὀργανώσεως τοῦ λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησίων» ὅπου ἀποτελείται κυρίως ἀπό σωρηδόν Προτεσταντικές αἱρετικές παρασυναγωγές. Τί δουλειά ἔχει ἡ Φίλη Ὀρθοδοξία ἀνάμεσα στίς Ἑτερόδοξες ἐκκλησίες;

  Β΄. Ἡ Θεολογική Σχολή τῆς Θεσσαλονίκης, καί δή τό Τμήμα Θεολογίας τοῦ Α.Π.Θ., ὅπου σύσσωμη ἐμπίπτει στήν κυρίαρχη Ἐκκλησιαστική ἐπαρχία καί ἐποπτεία τοῦ Θεσσαλονίκης, ἔχει ἀλωθεῖ σέ εὐρεία ἔκταση, ἀπό τήν παναίρεσιν τοῦ Οἱκουμενισμοῦ. Δηλαδή, παρατηρεῖται, ὑπό τοῦ σεβασμιωτάτου κ. Ἄνθιμου, μία ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄνευ παγερῇ ἀδιαφορία ἐπί τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Α.Π.Θ. ὅπου τήν ἄφησεν κυριολεκτικά στό ἕλεος τοῦ Καισαροπαπισμοῦ καί τῆς Πολιτειοκρατείας. Ἡ ἵδρυσις τῶν Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν εἶναι ἕνα ἀκόμη στοιχείον τῆς ποιμαντικῆς ἀποτυχίας τοῦ Θεσσαλονίκης. Ἡ ἱερά Ἐπιστήμη τῶν Ἐπιστημῶν, ἡ Πατερική Θεολογία, δέν εἶναι (ἐξω)γαλαξιακή ἀστερόσκονη, ἤ γέννημα θρέμμα τῶν ἀκαδημαϊκῶν ἐδρῶν ἤ καί ἐδράνων, ἀλλά Ἐμπειρική Θεωρητική βιωτῇ ἐκ τῶν σημαντικῶν ἤ ἄσημων Καθηγητῶν τῆς Ἐρήμου. Ὁ κ. Ἄνθιμος ᾆραγέ ποῖον ἀκολουθεῖ; Εἶναι ἐπόμενος τοῖς ἁγίοις Πατρᾶσιν ἤ μήπως ἐπόμενος τοῖς ἀχρείοις αἱρετικοῖς;

  Γ΄. Τά τελευταία δώδεκα (12) χρόνια ὅπου ὁ μητροπολίτης κ. Ἄνθιμος ἀντιΚανονικῶς μετατέθηκεν (παρά τάς ῥητάς ὁδηγείας τῆς Πατριαρχικῆς Πράξεως τοῦ 1928 ὅπου ἀπαγορεύει αὐστηρῶς τό Μεταθετόν τῶν «Νεωχωριτῶν» Ἐπισκόπων) ἀπό την ἱερά Μητρόπολη Ἀλεξανδρουπόλεως πρός τήν ἱερά Μητρόπολην Θεσσαλονίκης, δέν ἔχει ἀκουστεῖ  ἐπ ἄμβωνος συστηματικόν καί Προδρομικόν ἀντιΟἰκουμενιστικόν κήρυγμα, ὥστε ἀφέθην παντελῶς ἀκατήχητον τόν Χριστεπώνυμον πλήρωμα τῶν Θεσσαλονικέων καί ἔρμαιον τῆς πολύ-αἱρέσεως τοῦ Συγκρητισμοῦ. Ἐξάπαντος ὡς κυρίαρχος Μητροπολίτης, ὁ ἴδιος, δέν κηρύττει ἀλλ΄ οὔτε κἄν ἀσχολήθην -καθῶς ἐδήλωσεν δημόσια- περί τοῦτης τῆς Πανθρησκειακῆς Παναιρέσεως. Πολλῷ δέ μᾶλλον, ἀπαγορεύει (!) ἤ ὑποσκάπτει, τούς ὑφιστάμενους Κληρικοῦς καί Λαϊκούς Θεολόγους, ὅπως ἐξασκήσωσι στό ἀκέραιον, τό σημαίνον ἀντιαιρετικόν ἔργον τους, κατά τοῦ ἐωσφορικοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

  Δ΄. Σύμφωνα πλέον καί μέ τήν ...

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_54.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com