Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: "Φέτος λειτουργώ για προτελευταία χρονιά"

amvrosios02.jpg
Την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει διάδοχη κατάσταση εντός των επομένων μηνών για τη Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Φανερωμένη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Ο ιεράρχης, απευθυνόμενος στους πιστούς και αφού άκουσε το "Εις πολλά έτη, Δέσποτα", ανταπάντησε κάπως έτσι: "Για όλους εσάς, χρόνια πολλά. Για μένα, να γνωρίζετε πως φέτος είναι η προτελευταία χρονιά που λειτουργώ. Του χρόνου συμπληρώνω 40 χρόνια στη θέση του Μητροπολίτη σας και πλέον θα λειτουργήσω τελευταία φορά, ήρθε πλέον η ώρα να φροντίσω για την ψυχή μου".
Εξάλλου, ο ίδιος έχει εγκαίρως πει πως το 2018 σκέφτεται να αποσυρθεί, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

5 σχόλια :

 1. ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΈΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ.ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήν φοβάσαι φίλε ανώνυμε και έχει δώσει ήδη το χρίσμα ό "αντιοικουμενιστής" και "παραδοσιακός" Αμβρόσιος στον Βρεσθένης Θεόκλητο,που όλοι ξέρουμε και θυμόμαστε πόσο "παραδοσιακός" είναι.Α ρε δούλεμα που τρώμε κάποιοι!!! Δεν υπάρχει ελπίδα!!

   Διαγραφή
  2. Άν τον δεχτούν οι πιστοί καλά να πάθουν !

   Διαγραφή
 2. Μπλοφάρει ο Αιγιαλείας και καλά κάνει...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφού έχει σκοπό έτσι και αλλιώς να αποχωρήσει ,γιατί δέν αποχωρεί λεβέντικα ,δηλαδή να τον αποχωρήσουν λόγω της ομολογίας ; Γιατί δέν συμπαραστέκεται σέ αυτούς που θα ακολουθήσουν τον δρόμο της αποτειχίσεως ; Τιμή του και ευλογία θα είναι να δεχτει την καρατόμηση από τον πατριάρχη όπως του την έχει υποσχεθεί Αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε γιατί δέν πεθαίνουμε σάν μάρτυρες κερδίζοντας τον στέφανο του μαρτυρίου ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com