Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Στανικώ τω τρόπω θέλουν να επιβάλλουν τη ΔΗΘΕΝ ορθότητα καθώς και την αποδοχή και υποχρεωτικότητα των αποφάσεων της εν Κρήτη ψευδο-συνόδου

sinodos-kriti2-1021x576.jpg
O к.Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ, στανικώ τω τρόπω θέλουν να επιβάλλουν στις συνειδήσεις των πιστών τη ΔΗΘΕΝ ορθότητα καθώς και την αποδοχή και υποχρεωτικότητα των αποφάσεων της εν Κρήτη ψευδο-συνόδου.
Προς τούτο στοχοποίησαν κατά τρόπο επιεικώς αήθη δύο αντιφρονούντες μητροπολίτες, τον εγνωσμένου Ορθοδόξου Ήθους και θεολογικού-επιστημονικού κύρους, ομολογητή π.Θεόδωρο Ζήση καθώς και την πλειάδα εκείνη των κληρικών και λαικών που απορρίπτουν πανηγυρικώς και μετά πατάγου τις προδοτικές επιταγές του εν Κολυμπαρίου "συνοδικού" μορφώματος.

Το καμουφλαρισμένα προδοτικό, όμως, κείμενο που αναφέρεται στις σχέσεις Ορθοδοξίας (δηλαδή της Ορθοδόξου Εκκλησίας) με τον "λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" (τις αιρετικές "χριστιανικές" ομάδες και κοινότητες της Δύσεως δηλονότι)δεν το υπέγραψαν 32 επίσκοποι εκ των συμμετασχόντων, η δε Εκκλησία της Βουλγαρίας με ένα υπέροχο, θαυμάσιο, ομολογιακότατο και πατερικότατο κειμενό της (φρονώ ότι το εν θέματι κείμενο θα πρέπει ταχύτατα και άνευ χρονοτριβής να διανεμηθεί και να καταστεί κτήμα όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού πιστών) αποδόμησε πλήρως το υποτιθέμενο κύρος της εν Κρήτη φαιδράς πανηγύρεως.
Επομένως αντίθετοι και αντικείμενοι και ενιστάμενοι προς τις προδιαληφθείσες "συνοδικές" αποφάσεις δεν τυγχάνουν μονάχα οι κατ αρχήν στοχοποιηθέντες αλλά και πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες αλλά και πλήθος πολύ ορθοφρονούντων κληρικών και λαικών ως τυγχάνει γνωστό στους παρακολουθούντες επισταμένως τα εκκλησιαστικά μας πράγματα τους οποίους ουδείς, όσο ψηλά και αν ίσταται, δύναται να αγνοήσει και παραθεωρήσει άνευ συνεπειών και ελαφρά τη συνειδήσει.
Αποτελεί στοιχειωδέστατο χρέος παντός μέλους της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, γραμματικής μορφώσεως, επαγγελματικής ιδιότητος και καταρτίσεως,γεωγραφικής διαμονής και δραστηριοποιήσεως η απόρριψη της οικτρής ψευδοσυνόδου αλλά και η διαφώτιση των υπολοίπων μελών της Εκκλησίας περί της επικινδυνότητός της για το εκκλησιαστικό σώμα.
Προς τούτο, οργανωμένες ομάδες-πυρήνες ευαισθητοποιημένων πιστών στις πρωτεύουσες των νομών της πατρίδος μας θα μπορούσαν, διά της διοργανώσεως διαφωτιστικών ομιλιών (όπως έχει ήδη αρχίσει να γίνεται) από εγνωσμένου κύρους ομιλητές όπως π.χ. ο π.Θεόδωρος Ζήσης, ο π.Γεώργιος Μεταλληνός, ο π.Αθανάσιος Αναστασίου, ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο κ.Τσελεγγίδης και έτεροι εκκλησιαστικοί και θεολογικοί παράγοντες καθώς και διά της διανομής φυλλαδίων και λοιπού σχετικού υλικού, να συμβάλλουν στη διάχυση και εδραίωση της αμφισβητήσεως, αποδομήσεως και απορρίψεως της θλιβερής "συνόδου".
Δυστυχώς, άλλοι θα έπρεπε να είναι οι μπροστάρηδες των σχετικών αγώνων! Οι υποτιθέμενοι φιλοπαραδοσιακοί επίσκοποι, οι μονές του Αγίου Όρους, άλλες μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες, γνωστοί ανά το Πανελλήνιο, κατά τα άλλα, γεροντάδες, διάφοροι σύλλογοι και σωματεία κ.ο.κ.
Αφού κάτι τέτοιο δεν έχει επισυμβεί μέχρι στιγμής το βάρος του αγώνα, νομοτελειακώς, πίπτει επί των ώμων των προαναφερθεισών ομάδων και των προδιαληφθέντων πυρήνων.
Λ.Ν.

7 σχόλια :

 1. Έτσι είναι και έτσι είναι ανάγκη να γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η δημιουργία "οργανωμένων ομάδων" και "πυρήνων" μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας, δηλαδή του Χριστού, είναι υγιές φαινόμενο ή διαταράσσει την ενότητα του πληρώματος ?
  Το γεγονός ότι "φιλοπαραδοσιακοί επίσκοποι, μονές του Αγίου Ορους, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες, γνωστοί ανά το Πανελλήνιον γεροντάδες, διάφοροι σύλλογοι και σωματεία" ΔΕΝ συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, και γενικά στον "αγώνα", (όπως παραδέχεται ο συγγραφέας), μας δείχνει ότι ΔΕΝ είναι σωστή τέτοιου συμπεριφορά, που διαταράσσει την Ειρήνη της Εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προτού πιάσεις το πληκτρολόγιο άνοιξε λιγάκι την εκκλησιαστική ιστορία 8:41!

   Διαγραφή
 3. Εμάς, εδώ στη στη Φλώρινα -"ανώνυμε 8:41 μ.μ."- ο άγιος Γέροντας Αυγουστίνος Καντιώτης, αυτός ο σύγχρονος Πατέρας της Εκκλησίας, μάς δίδαξε αυτό που διαχρονικά διδάσκει η Εκκλησία: ότι ο πιστός λαός είναι Ο Φύλακας της Ορθοδόξου Πίστεως. Αυτά που γράφεις είναι εκτός Εκκλησίας.
  Φίλε Λυκούργο, συγχαρητήρια για το άρθρο σου.
  Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη μητρόπολή μας ώστε να κατηχηθεί, επιτέλους, ο πιστός λαός για τον λύκο του Οικουμενισμού που κατασπαράσει ψυχές. Είναι φοβερό! Κληρικοί και θεολόγοι της μητροπόλεως κηρύττουν αίρεση «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Φιλοπατριαρχικοί κληρικοί με θρασύτητα και αναίδεια ρωμαίου ανθύπατου συμπεριφέρονται λες και είναι κράτος εν κράτει! Τους έχει αφήσει τελείως ασύδοτους ο μητροπολίτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το άρθρο αυτό στο β΄μέρος του φαίνεται να απαξιώνει τους φιλοπαραδοσικούς ιεράρχες, όλες τις Μονές και τις Αδελφότητες.
  Δεν είναι σωστό αυτό. Τί νομίζει ότι μόνο αυτός και κάποιοι άλλοι έχουν ευαισθησία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποια συνοδος? Αφου παραδεχοντουσαν επισκοποι απο πριν οτι η παρουσια τους εκει θα ειναι σαν γλαστρες.Δεν θα τους δινοταν ο λογος αφου οσοι λιγοι ειχαν το θαρρος και ειχαν αντιρρησεις τις γνωστοποιησαν γραπτωα πριν την συνοδο στον οικειο τους πατριαρχη η αρχιεπισκοπο. Δεν ηταν οπως οριζουν οι κανονες τησ εκκλησιας ολοι οι μητροπολιτες.Αρα οι αποφασεις που παρθηκαν δεν εκπροσωπουν την πλειονοτητα των ιεραρχων αλλα μιας καστας ανθρωπων εκτος απο 2- 3 εξαιρεσεις για να δειξουν οτι υπαρχει ελευθερια.Με λιγα λογια μοιαζει ακριβως με τα εκλομαγειρεματα που κανουν τα κομματα και τις εδρες που δινουν οχι με βαση τα ποσοστα των ψηφων αλλα με τους σκοτεινους υπολογισμους των σφυγμομετρησεων}.Αυτα δεν χωρουν στην ορθοδοξη εκλλησια ,σε δογματικα θεματα, αλλα μονο στο εκκοσμικευμενο Βατικανο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η διατάραξη της ειρήνης στην Εκκλησία μας, επέρχεται όταν εισέρχονται εντός αυτής συμπροσευχόμενοι πάστορες, παστόρισες, καρδινάλιοι κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com