Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον τάφο του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι

bari.jpg
Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Νικολάου στη φερώνυμη βασιλική στο Μπάρι της Ιταλίας πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το Ιερό Λείψανο αρχικά ήταν ενταφιασμένο στα Μύρα της Λυκίας, αλλά τον 11ο αιώνα μεταφέρθηκε στο Μπάρι από Ιταλούς ναυτικούς. Έκτοτε φιλοξενείται στην παραθαλάσσια ιταλική πόλη, που τον έχει πολιούχο και προστάτη της.
Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής ρωμαιοκαθολικής επισκοπής, των μοναχών που διακονούν στην εκκλησία, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και εκατοντάδων πιστών (ρωμαιοκαθολικών και ορθοδόξων) ο Οικουμενικός Πατριάρχης γονάτισε και προσευχήθηκε ενώπιον της κρύπτης όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου, ιδιαίτερα αγαπητού στη Δύση και την Ανατολή.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη βασιλική πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή, κατά την οποία ο κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους της Θεολογικής Σχολής της Απουλίας.
Παράλληλα του απονεμήθηκε το βραβείο «Άγιος Νικόλαος» από το ομώνυμο Ινστιτούτο Οικουμενικής και Πατερικής Θεολογίας.
Στο πλαίσιο αυτής της τελετής αναγνώσθηκε μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος καλεί τον Πατριάρχη σε κοινή προσευχή για το «επιθυμητό, την επίτευξη πλήρους ενότητας μεταξύ των χριστιανών».

5 σχόλια :

 1. Αφού δέν σηκώθηκε επάνω νά τόν χαστουκίση...φτηνά τήν γλύτωσε ο Βαρθολομαίος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από το Κολυμπάρι στό Μπάρι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιός τάφος Αγίου Νικολάου στο Μπάρι ρε θεομπαίχτες;;;Πότε πήγε ό Αγιος στο Μπάρι;; Εκλεψαν οι σταυροφόροι τα λείψανα και τά πήγαν εκεί. Ο τάφος του είναι στά Μύρα, τέλος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα καλά δεν φοβούνται τον άγιο Νικόλαο;
  Κ. Βαρθολομαίε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com