Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Πάπας Φραγκίσκος προς Άθεους: Δεν χρειάζεται να πιστεύετε για να πάτε στον Παράδεισο

ImageHandler.jpg

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Φυσικά οι απόψεις ενός αιρετικού για τη σωτηρία της ψυχής, ούτε είδηση συνιστούν, ούτε άξιες σχολιασμού θα μπορούσαν να είναι. Η περίπτωση του πάπα Φραγκίσκου, όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμη γιατί μας αποκαλύπτει που το πάει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τι μας αποκαλύπτει λοιπόν ο πάπας Φραγκίσκος; Το αληθινό πρόσωπο του οικουμενισμού.  
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος ύστερα από την δημόσια παραδοχή του ότι η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με την "Γένεση" έστειλε ένα ανοιχτό γράμμα στον εκδότη της εφημερίδας "La Repubblica", Eugenio Scalfari στο οποίο σημείωνε πως όσοι δεν πιστεύουν στο Θεό, θα συγχωρεθούν από αυτόν αν ακολουθούν την συνείδησή τους..
Απαντώντας σε μια λίστα από ερωτήσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του Scalfari ο οποίος δεν ειναι καθολικός, ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε: "Με ρωτάτε εάν ο θεός των Χριστιανών συγχωρεί εκείνους που δεν πιστεύουν και που δεν αναζητούν την πίστη. θα ξεκινήσω λέγοντας - και αυτό ειναι το βασικό πράγμα - ότι το έλεος του Θεού δεν έχει όρια, αν πάτε σε αυτόν με ειλικρηνή και μεταμελημένα συναισθήματα. Το θέμα με αυτούς που δεν πιστεύουν στο θεό είναι να υπακούσουν τη συνείδησή τους,
Θυμίζουμε πως λίγο πριν τα παραπάνω είχε πει πως η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και ο θεός "δεν είναι κάποιος μάγος με μαγικό ραβδί"

7 σχόλια :

 1. Η θεωρία του Ψευδο-Ελέους των παπικών και της Κοβάλσκας πάλι....Το έλεος δεν έχει όρια λέει άρα και σατανιστής να είναι κάποιος άμα με ειλικρηνή συναισθήματα ακολουθήσει την συνειδησή του θα σωθεί...Μα ίδια συνείδηση έχει η κάθε κατηγορία που αυτός τσουβαλιάζει? Τι συνείδηση να έχει ένας άθεος που είναι και παιδόφιλος ή ένας άθεος που πιστεύει ότι για το καλό της ανθρωπότητας πρέπει να είναι αποδεκτές οι εκτρώσεις, ο γάμος ομοφυλοφίλων, η αποδοχή της παιδοφιλίας κλπ κλπ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με όσα δαιμονικά ψευτο-θεολογικά και με όσα ψευτο-επιστημονικά (θεωρία της εξέλιξης και του Big Bang, οι οποίες θεωρίες ΔΕΝ αποδεικνύονται με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους) λέγει ο Πάπας Ρώμης, αποδεικνύει ότι είναι ένας πλανεμένος και επικίνδυνος ηγέτης της Παπικής ψευτο-εκκλησίας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σχετικά με την ψευτο-επιστήμη.

  Διαβάστε το βιβλίο του Αγίου Σέρβου Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς, με τίτλο “Περί Νόμου του Θεού”, εκδόσεις Χρόες.

  https://www.youtube.com/watch?v=51Pi6UlRs_I

  http://hroes.yolasite.com/books.php

  * * *

  Διαβάστε επίσης τα άκρως επιστημονικά (αλλά πολύ κατανοητά) και πολύ πλούσια τεκμηριωμένα με διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, βιβλία του Απόστολου Φράγκου.
  Εκδόσεις Αδελφότητος “Ο Σταυρός”, Αθήνα.
  Ο συγγραφέας υπήρξε καθηγητής πανεπιστημίου στις θετικές επιστήμες, στην Αμερική, και επιστημονικός σύμβουλος της NASA.
  Για παράδειγμα, κυκλοφορεί το βιβλίο του που αποδεικνύει ΜΗ επιστημονική τη θεωρία της εξέλιξης, και το βιβλίο του “Η μυθολογία της σύγχρονης Γεωλογίας”.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα ξεχνάτε κάτι το βασικό.. Οι παπικοί έχουν το λεγόμενο καθαρτήριο, και με τις προϋποθέσεις τους.. Όλοι οι πλανεμένοι εκεί θα απαλλαχθούν από τις αμαρτίες τους. Είναι λογικά τα όσα λέει ο πάπας. Αυτά τα οποία προφέρει ανά καιρούς ο εκάστοτε πάπας δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από προεκτάσεις της μέγιστης Πλάνης του Filioque εκ της οποίας απορρέουν όλες οι υπόλοιπες κακοδοξίες. Το Filioque δεν είναι απλά ένα "και εκ του Υιού". Είναι η απαρχή όλης της κακόδοξης διδασκαλίας των λατίνων. Εδώ έγκειται και η Μοναρχία του Πατρός, εδώ πηγάζει και η λεγόμενη "Αγαπητική Σχέση της Αγίας Τριάδος" όπου δυστυχώς πολύ προβάλλεται τελευταία και από "ορθόδοξους" Ιεράρχες ως Ορθόδοξη, με τον ρόλο της Αγάπης ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Πατρός & Υιού να υπάρχει το Πνεύμα. Από εδώ πηγάζει και η κακοδοξία περί ανυπαρξίας των Άκτιστων Θείων Ενεργειών στην Κτιστή πραγματικότητα. Από εδώ και το Πρωτείου του Πέτρου(-Πάπα), από εδώ το περί αλαθήτου. Από το Filioque όλα!Για αυτό δεν πρόκειται ποτέ η παπική εκκλησία να αρνηθεί ως αίρεση το Filioque. Διότι όλα στηρίζονται σε αυτό, και η κατάρρευση αυτού, θα φέρει την κατάρρευση όλης της Παπικής "εκκλησίας". Και οι προτεστάντες επίσης έχουν δεχθεί απαραλλάκτος όλη και την αυτή δογματική διδασκαλία της Παπικής Εκκλησίας. Εκτός από τον.. Πάπα.
  Μην τα βλέπεται με τις δικές μας προϋποθέσεις, με την αλήθεια της Ορθοδόξου Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Είναι σε πλάνη, για αυτό και όλοι οι λόγοι τους, σε οποιοδήποτε επίπεδο, Πλανάται, αν και γνωρίζουν κατά άριστο τρόπο, ότι filioque δεν υπήρχε στην Εκκλησία, δεν υφίσταται, με όλες τις παραμέτρους της, στην Αγία Τριάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν γνωρίζω άν η εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθεί δρόμο πρός το τελειότερο, ή άν αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είναι στοιχείο της θεωρίας για να την επαληθεύει. Όμως, η λογική λέει ότι υπάρχει και μια υποθετική εξέλιξη πρός το ατελέστερο, για το οποίο ο άνθρωπος είναι η φωτεινή εξαίρεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΙΟΥ26 Δεκεμβρίου 2016 - 8:20 π.μ.

  Ο ΑΘΕΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ.Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ /ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ/ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και την ταπεινή μου άποψη σχετικά με την άλωση της πόλης του φωτός Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με μελέτες και συγγράμματα που έχω διαβάσει η πραγματική άλωση έγινε το 1204 από τον ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ και τους σταυροφόρους, από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να ανακτήση την στρατιωτική και οικονομική ισχύ της, ήταν θέμα χρόνου η άλωση της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, ακόμη υπάρχει αυτή η επιστολή που έστειλε ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ στον Μωάμεθ αμέσως μετά την άλωση της Πόλης ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!
  ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΗΡΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ. Είναι λυπηρό και εξοργιστικό να ακούμε τον εκπρόσωπο της ορθοδοξίας να αποκαλεί τον ΠΑΠΑ (ΑΓΙΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!), δεν μπορεί να υπάρχει το φως μαζί με το σκοτάδι, όπου υπάρχει φως το σκοτάδι διαλύεται αμέσως. ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ», ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΕΦΕΡΕ…
  ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ???????????????
  ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com