Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Αποφάσεις ΔΙΣ - Ακοινωνησία σε διακόνους και Μοναχούς

DIS.jpg
Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:
Η Δ.Ι.Σ. υλοποιώντας την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μελέτησε όλα τα κείμενα, που υπεβλήθησαν και αφορούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και θα εκδώσει ανακοινωθέν προς ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού για τις αποφάσεις της Συνόδου.
Επίσης έλαβε γνώση της Γνωμοδοτήσεως του Ειδικού Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Συνόδου κ. Θεόδωρου Παπαγεωργίου για το ψηφισθέν νομοσχέδιο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και της Οδηγίας 2014/54/ΕΕ περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων».
Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση, το νομοσχέδιο ενσωματώνει ευρωπαϊκές οδηγίες για την ίση μεταχείριση εργαζομένων, αναφέρεται δηλαδή στον χώρο της απασχολήσεως και της εργασίας και επιχειρεί να αυξήσει το επίπεδο προστασίας της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως των εργαζομένων εν σχέσει με τον ήδη ισχύοντα νόμο 3304/2005.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, τόσο ως προς τις σχέσεις της με τρίτους όσο και με το προσωπικό της, και ειδικά στον τομέα της απασχολήσεως και εργασίας, δεν επηρεάζεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως προς την τήρηση των αρχών της. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να ενημερώσει τους εκκλησιαστικούς φορείς για το ως άνω νομοσχέδιο δια ειδικού Εγκυκλίου Σημειώματος.
Ακολούθως αποφάσισε, κατόπιν της αρνήσεως των διακόνων και μοναχών Νικοδήμου Ανταλοπούλου, Τιμοθέου Σμπούκη και Ιουστίνου Καρανικόλα να αναλάβουν καθήκοντα ως μέλη της διοικητικής και διαχειριστικής επιτροπής της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου, να επανεπιβάλει σε αυτούς το επιτίμιο της ακοινωνησίας.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε επίσης με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Αρχιγραμματείας, επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, επί του Μοναχικού Βίου, επί των Αιρέσεων, επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, Πολιτιστικής Ταυτότητος, επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


2 σχόλια :

  1. Παρακαλούμε εξηγήστε μας τι σημαίνουν όλα αυτά. Καίγεται η γούνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΘΡΟ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com