Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Τιμητική Διάκριση στον Οικουμενικό Πατριάρχη από το Πανεπιστήμιο Salento (ΒΙΝΤΕΟ)


Σχόλιο Ιστολογιου Κατάνυξις: Ελπίζουμε πως οι αναγνώστες μας, έχουν καταλάβει πια, τον ρόλο που παίζουν οι δημόσιες σχέσεις και τα "κολλητηλίκια" στο ανώτατο επίπεδο διοίκησης της Εκκλησίας. Από τη μια τεμάχια Τιμίων λειψάνων, που επιστρέφονται, αναγορεύσεις επιτίμων διδακτόρων που λαμπρύνουν βιογραφικά, τελικά συνέδρια, διάλογοι κτλ έχουν καταγραφεί πάρα πολλά στη σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία. Μάστορες της τιμής και των "δώρων" η Βατικάνεια μηχανή, που μπορεί με ένα "φιλί" να σε κάνει από βάτραχο πρίγκηπα. Εσχάτως όμως και εντός της Ορθοδοξίας βλέπουμε την ίδια τακτική, την οποία ενορχηστρώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και προχθές σπάνιο ιερό Κειμήλιο εξ Αμερικής ήρθε στη Δράμα. Αναρωτιόμαστε: που οδήγησαν τα δώρα του Βατικανού; Που θα οδηγηθεί η Ελλαδική εκκλησία με τα δώρα και τις τιμές του Πατριάρχη;
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Salento, στην Έδρα της Αρχαιολογίας, αναγορεύθηκε σήμερα, σε ειδική τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμες οι Αρχές του Πανεπιστημίου και της περιοχής, ο Αρχιεπίσκοπος του Lecce, Domenico Umberto D' Ambrosio, οι τοπικές Αρχές, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

2 σχόλια :

  1. Ουνίτης και ουνίτες. Το είπαμε πολλάκις. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας ορθόδοξος πλέον με το Φανάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή στον Πατριάρχη Βαριολομαίο.
    Μέγας Οικουμενιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com