Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Μονή Εσφιγμένου: Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εξωτερικών για την 20ετή φυλάκιση

esfigmenou-1.jpg

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών καλούν φίλοι της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.
Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για την προσεχήν Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:00 στο κέντρο της Αθήνας.
Ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση εναντίον του γερ.Μεθόδιου εκδόθηκε από συλλόγους. Αυτή αναφέρει:
«ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΔΕΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΝΕΚΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»
Εάν η παραχώρησις Κυρίου με όποια δήθεν καταδίκη, τιμά τους Ομολογητάς της Ορθοδόξου Πίστεως κατά τις Πατερικές Διδαχές όπως: «Οι θέλοντες ευσεβώς ζειν διωχθήσονται», εκτιμούμε σαφώς μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατά του Ηγουμένου κ. Μεθοδίου, την 27/01/2017, ότι ο διωγμός κορυφώνεται για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου. Ένα προπύργιο έμεινε μαρτυρικό μεταξύ ελαχίστων άλλων, το οποίο η Υπεραγία Θεοτόκος ηγάπησε και ωσαύτως ευδόκησε ώστε οι τελευταίοι Ομολογηται της Πίστεως της Γνήσιας και Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου, όντες στον Σωτηριώδη δρόμο του Παραδείσου, να αξιωθούν και του μαρτυρίου χάριν της Πίστεως!
Τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων επενεργούν κατά παραγγελία ή εντολήν του υποδύοντος τον αρχέκακον όφιν, μετά πάσης πονηρίας, κακίας και εχθρότητας με μόνον σκοπό να κατασπαράξουν το έργον του Θεού μέσω των μετεριζίων αυτού όπως την Ι.Μ. Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και κατά του ιδίου Γέροντος – Καθηγουμένου αυτής κ. Μεθοδίου, του ορθοτομούντος τον λόγον της Αληθείας εμπράκτως και ευψύχως και όχι μόνο με λόγια…!
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει από τα Μ.Μ.Ε το επίπεδο του υποκόσμου, την εγκληματικότητα, την φθαρμένη κοινωνία του αίματος, της κραιπάλης και της απώλειας… Γνωρίσαμε τον Πάσσαρη, τον Ρωχάμη, τον Παλαιοκώστα, τον Κατσούλα και άλλους…τους οποίους άλλωστε είδαμε με συμπάθεια προκειμένου να μετανοήσουν και να σωθούν και αυτοί κατά την εν Χριστώ αγάπη. Τι χειρότερο όμως έπραξε ο Γέροντας Μεθόδιος, ώστε να του καταμετρηθεί η εσχάτη των ποινών, ήτοι 20 χρόνια κάθειρξη και 6 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για κάτι που ασφαλώς δεν έπραξε;
Ποία Νέμεσις δικαιολόγησε το αξιόποινο… του ανύπαρκτου «κακουργήματος» για το Γέροντα, ήτοι η χρήση μιας αδιευκρίνιστης αφ’ ενός «μολότοφ» όσο και αδιανοήτου πράξεως για την άγνωστη στο Δικαστήριο προσωπικότητα ενός Νέου Ομολογητού Γέροντος αφ’ ετέρου;
Μήπως η συνισταμένη των «οδηγιών» της Νέας Εποχής είχε σαν στόχο να κλείσουν μια για πάντα το μοναδικό «στόμα» που μιλούσε, όταν ο κάθε άμβωνας περί άλλων τυρβάζει σήμερα, μακράν του σκοπού περί σωτηρίας της ψυχής; Ποίον ενοχλούσαν τα λόγια και οι πράξεις του Νέου Ομολογητού Πατέρα; Μήπως επειδή υπήρξε ο Έλλην Ορθόδοξος Ομολογητής της Πίστεως που αφύπνιζε το αξιοσέβαστο ποίμνιο των Ορθοδόξων ενώ άλλοι… αντιθέτως το ήθελαν να καθεύδει στον αιώνα τον άπαντα εσκεμμένως; Μήπως τα συμφέροντα των επικαρπούντων των «προϊόντων εγκλήματος» καθώς και άλλων κοσμικών ωφελειών παραβιάζονται ή βλάπτονται εμπρός στην καθαρότητα και Πατερική διαύγεια του ξεχωριστού Γέροντος Μεθοδίου;
Προς τί και δια τί, αυτό το ανεξήγητο μένος των 55 δικαστηρίων και 6 εφετείων μέχρι σήμερα, που αφήνει εμβρόντητους 35 Ελληνορθόδοξους Συλλόγους και αναρίθμητες χιλιάδες Πιστών που διατηρούν την μετάνοιά τους στον Γέροντα Μεθόδιο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου; Ποία είναι τέλος η δέουσα απολογία μιας λαμπράς όσο και αδιάβλητης δικαιοσύνης τόσον προς την αλήθεια του Θεού όσον και προς την ενάρετη πειθώ του πνευματικώς εξαρτωμένου πιστού λαού;
Η κατ’ εξακολούθησιν κατάχρησις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με άπειρες στερήσεις και απαγορευτικά στο ανωτέρω Μοναστήρι, το οποίο από μεν την πνευματικήν συνέχειαν ως υπήκοοι Θεού ζώντος στο Άγιον Όρος και αφ’ ετέρου η κάθε δραστηριότητα και σχέσεις κατηχήσεως και στηρίξεως των Πιστών από κοσμικής αντιλήψεως, είναι η ανταύγεια συνεχούς διωγμού με σκοπό να αποβλέπει στην εξαφάνιση ότι πολυτιμότερου διατηρείται σήμερα, τουλάχιστον στην ελληνική κοινωνία, με την χάριν του Αγίου Πνεύματος και είναι η βαθεία Πίστις στον Θεό!
Εν τέλει μια «μολότοφ» σαφώς δεν καταδικάζει τον Γέροντα Μεθόδιο, αλλά μια καταδίκη μέσω δικτυωμένης εμπάθειας, μπορεί κάλλιστα να θεωρείται νέος επαίσχυντος διωγμός της Ορθοδόξου και Αμωμήτου Πίστεως. Εξ’ άλλου από τις χιλιάδες όντως μολότοφ που έχουν πέσει μέχρι σήμερα στην ιστορία, διακρίναμε κάποιες περιπτώσεις δραστών από το παρελθόν με τις αντίστοιχες ποινές τους όπως:
1) Την όντως μολότοφ την 17η/10/2016 στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» – αφέθη ελεύθερος ο 25χρονος από το Μαρούσι!
2) Την όντως μολότοφ την 16η/12/2015 που εκτοξεύθηκε προς το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών – ο 23χρονος ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!
3) Για τις όντως «δυο-τρεις» μολότοφ κατά των αστυνομικών στην οδό Τοσίτσα, την 14η/01/2017 και για τις μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ επί της Χαριλάου Τρικούπη την ίδια μέρα, δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις!
…Και ούτω καθεξής…
Πέραν από τα μάταια και ψευδή του γήινου κόσμου ζει πάντα Κύριος ο Θεός και βδελύσσεται την αδικία και για άλλους χαιρεκακία. Άλλωστε το κουμάντο στο Αγιώνυμο Όρος, είναι η Υπεραγία Θεοτόκος ήτοι η Δική μας Παναγία η Αρσανάρισσα. Αυτή είναι το Τέλος και Αρχή και η απόδοσις της Δικαιοσύνης!
Εκπρόσωπος των 35 Ελληνορθοδόξων Συλλόγων,
Αθανάσιος Ν. Παπαγεωργίου
Διευθυντής Ιατρός – Χειρουργός
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»
Φίλοι του Αγίου Όρους Παιανίας

Ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις

6 σχόλια :

 1. πού είναι οι δεσποτάδες και οι ιερείς να υποστηρίξουν τον αδικημένο; μιλούν για τον Αγιο Παίσιο και δίνουν συνεντεύξεις και κομπάζουν πως τον γνώρισαν και όλοι κάτι έχουν να πουν, αλλά για όσα είπε ο Αγ Παίσιος για την κάρτα πολίτη τζιζζζζ!!! στο χειρόγραφο ΄΄σημεία των καιρών΄΄ καμιά κουβέντα!!
  κρύφτηκαν σαν τους μαθητές την ώρα που σταυρωνόταν ο Κύριος; σταυρώνονται οι αδελφοί μας και υποβιβάζονται σε πολίτες τελευταίας κατηγορίας την ίδια στιγμή που αφήνονται ελεύθεροι άτομα που καίνε και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τρομάζουν κόσμο μέσα σε χριστιανικό ναό όπως στα γεγονότα της Θεσνικης, μέχρι και γιο υπουργού μάθαμε ότι συμμετείχε...μας διαχωρίζουν σε κατηγορίες πολιτών διαφόρων κατηγοριών του στυλ αμα έχεις μπάρμπα στην κορώνη την γλίτωσες;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΗΝΥΜΑ ΓΝΗΣΙΑΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

  ______________________________________
  Την στιγμή πού το Ελληνικόν κράτος αγωνίζεται δια να επαναφέρει τήν φθίνουσα οικονομία τής χώρας,τήν στιγμήν πού αδελφοί μας Έλληνες πεθαίνουν από τήν πείναν,τήν στιγμήν πού Έλληνες άστεγοι κοιμούνται καί πεθαίνουν στα παγκάκια τών πλατειών, εὑρίσκονται άνθρωποι καί δη μοναχοί, που έπεται ότι πήγαν στό Άγιον Όρος διά άσκησιν καί πτωχείαν καί εγκαλούν την Ελληνικήν Κυβέρνησιν ότι τούς χρωστά 3.000.000 €υρώ διά διαφυγόντα κέρδη.
  Και ερωτώμεν:
  1). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν εἶναι Εσφιγμενίτες
  2). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν εκπροσωπούν τήν Ι. Μ. Εσφιγμένου, διότι εκλέχθησαν παρανόμως συμφώνως μέ τον Κ.Χ.Α.Ο. (άρθρα 112,113,114)
  3). Πώς απαιτούν τήν στιγμήν πού δέν συγκροτούν κάν τήν σύναξιν της Ι.Μ.Εσφιγμένου, διότι είναι μόνον δύο (2) άτομα ;
  4). Πώς απαιτούν σάν νά εἶναι Αγιορείτες τήν στιγμήν πού εἶναι έμμισθοι Εφημέριοι στήν κρατούσαν Εκκλησίαν;
  Προτείνομεν να παρθούν από αυτούς όλα τα χρήματα πού εισέπραξαν από τήν Μονήν,από το 1999 έωως σήμερον, μέχρι δεκάρας καί να δοθούν στούς φτωχούς Έλληνας.
  Προτείνομεν να ξαναγίνουν όλες οί δίκες οί οποίες έγιναν γιατί εἶναι όλα παράνομα.
  Μέτ' ευχών
  Ο Καθηγούμενος τής Ι.Μ.Εσφιγμένου Αγίου Όρους,
  + Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος
  κι οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατί δεν δημοσιοποιούνται ονόματα όσων καίνε και ρημάζουν την Αθήνα και όχι μόνο εδώ και τόσα χρόνια, τις περιουσίες ιδιωτικές και δημόσιες για τις οποίες πληρώνουμε φόρους παρά μόνο ακούμε φήμες για κάποιους συλληφθέντες που αφήνονται ελεύθεροι και τώρα βουίζει το ιντερνετ για τα ονόματα του Γέροντα και των μοναχών; είναι αυτό δικαιοσύνη; ισχύει ο νόμος για όλους ή λειτουργεί κατ εξαίρεση; αν ισχύει ο νόμος σε αυτήν την περίπτωση, περιμένουμε με συνοπτικές διαδικασίες να ισχύσει και για τους υπόλοιπους είτε είναι επώνυμοι είτε είναι ανώνυμοι,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ καλά θα κάνετε....αλλά δεν είδα ούτε είκοσι άτομα στο δικαστήριο για συμπαράσταση...Γιατί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δαιμονίσθηκε ὁ κόσμος ὅλος. Ἡ Ὀρθοδοξία κτυπιέται ἀλύπητα καὶ τὸ σύνδρομο τῶν Σοδόμων καὶ τῆς Γομμόρας ῥυπαίνει τὸν πλανήτη ἀναίσχυντα. Τώρα ἐξαντλοῦν ὅλο τους τὸ μῖσος καὶ τὴν αὐστηρότητα στὸν Ἐσφιγμενίτη Γέροντα (τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Βαρθολομαίου καὶ τοῦ Ἱερωνύμου ἀπούσης), λὲς καὶ ἦταν κανένας ἐπικίνδυνος ἐγκληματίας. Αὐτὰ ἀδελφοί μου θὰ τὰ πληρώσουμε πολὺ ἀκριβά. Δὲν θὰ πάῃ μακρυὰ ἡ βαλίτσα. Νὰ τὸ ξέρετε, ξεχωρίζει ἡ ἤρα ἀπὸ τὸ στάρι. Πᾶρτε τὴν θέση τὴν καλή, κρατῆστε γερὰ τὴν πνευματική σας ζωὴ καὶ κάντε προσευχὴ γιὰ τοὺς Ἐσφιγμενίτες. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αλλοι τρωνε 3 χρονια φυλακισης για βιασμους και αλλοι επειδη ειναι Ορθοδοξοι Χριστιανοι τεωνε 20 χρονια. Η αδικια σε ολο της το μεγαλειο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com