Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, «Λένε ψέματα όσοι μιλούν για συμπροσευχές» [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, «Λένε ψέματα όσοι μιλούν για συμπροσευχές» [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Δείτε σχετικά: 

ΕΛΕΟΣ!!!
ΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;
ΤΟ 95% ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΕΤΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ; ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ;
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ...


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΙΛΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Η πηγή του βίντεο για το επεξεργασμένο απόσπασμα που παρακολουθήσατε και που εκεί μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτου, είναι: http://www.cybc-media.com/vod2/index.php/component/jmsmusic/?view=song&song_id=10748


26 σχόλια :

 1. Υπάρχουν τα επόμενα δυο αναντίρρητα σημερινά δεδομένα (1, 2):

  1) Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ζει μέσα σε πραγματικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μέσα στην εχθρική (προς τον Ελληνισμό) Τουρκιά.
  Ο Πατριάρχης ψάχνει να βρει "συμμάχους και βοηθούς", μέσα στους διεθνείς νομιζόμενους ισχυρούς της ημέρας, διότι πιστεύει ότι αυτοί θα τον βοηθήσουν στα βάσανα του.

  2) Η παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και όλοι οι ετερόδοξοι Χριστιανοί, βλάπτονται από τις δημόσιες Οικουμενιστικές ενέργειες των Ορθοδόξων κληρικών και άλλων.
  Οι ετερόδοξοι Χριστιανοί βλάπτονται, διότι έχουν (με τα Οικουμενιστικά) την ψεύτικη εντύπωση ότι βρίσκονται δήθεν στο "σωστό" δρόμο, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται ΕΚΤΟΣ της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Εκκλησίας.

  3) Το πολύ κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι:
  Ποια από τις δυο αγάπες θα πρέπει να υπερισχύσει, πάνω από την άλλη αγάπη;
  Η αγάπη προς τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ή η αγάπη προς την παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία και προς τους ετερόδοξους Χριστιανούς;
  Την απάντηση σε αυτό το κρισιμότατο ερώτημα, θα την δώσει καθένας μέσα στη δική του συνείδηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ δεν υπάρχει ευκολότερη ερώτηση,
   υπαρχει κάτι σημαντικότερο από τη ψυχή και τη σωτηρία της;
   Τι ωφελεί τον άνθρωπο να κερδίσει τον κόσμο και να χάσει τη ψυχή του;

   π. Ἐπιφανίου:
   «Παναγιώτατε.

   Μυριάκις προτιμότερον νὰ ἐκριζωθῇ ὁ ἱστορικὸς τῆς Κωνσταντινουπόλεως Θρόνος καὶ νὰ μεταφυτευθῇ εἴς τινα ἔρημον νησίδα τοῦ Πελάγους, ἀκόμη δὲ καὶ νὰ καταποντισθῇ εἰς τὰ βάθη τοῦ Βοσπόρου, ἢ νὰ ἐπιχειρηθῇ ἔστω καὶ ἡ ἐλαχίστη παρέκκλισις ἀπὸ τῆς χρυσῆς τῶν Πατέρων γραμμῆς, ὁμοφώνως βοώντων: «Οὐ χωρεῖ συγκατάβασις εἰς τὰ τῆς Πίστεως»

   Διαγραφή
 2. Μα τι είναι αυτά που λετε κ. Αθανάσιε; είστε σοβαρός;
  Ντροπή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι λίθοι κεκράξονται και εσύ κύριε Αθανάσιε όχι μόνο δεν σιωπάς αλλά διαστρεφεις και την πραγματικότητα. Τέτοια οικουμενιστική αλλοτρίωση !!!

  Ντροπή και Αίσχος. Με τα ίδια μας τα μάτια βλέπουμε τα έκτροπα του αμετανόητου Βαρθολομαίου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με πολυ σεβασμο προς το προσωπο του μητροπολιτου Λεμεσου τον οποιο εκτιμω παρα πολυ, θα ηθελα να αναφερω την ακολουθη μαρτυρια η οποια ειναι αποσπασμα απο τη διδακτορικη διατριβη του οικουμενικου πατριαρχου.Σε αυτη αναφερει την ακολουθη φραση :

  Δέν δύναται ἡ Ἐκκλησία νά ἔχῃ διατάξεις ἀπαγορευούσας τήν εἴσοδον εἰς τοούς ναούς τῶν ἑτεροδόξων καί τήν μετ᾽ αὐτῶν συμ­προσευχήν, καθ᾽ ἥν στιγμήν αὕτη διά τῶν ἐκπροσώπων αὐτῆς προσεύχεται ἀπό κοι­νοῦ μετ᾽ αὐτῶν διά τήν τελικήν ἕνωσιν ἐν τῇ πίστει

  Νομιζω οτι ειναι σαφες το κειμενο και εκφραζει μια αλλη οπτικη γωνια απο αυτη που αναθερθηκε στο video .Προκειται για γραπτο κειμενο του ιδιου του πατριαρχου. Ζητω συγνωμη απο το σεβασμιωτατο αλλα σε αυτα τα θεματα πρεπει να ακουγονται ολα τα επιχειρηματα.

  Ακολουθει και το αποσπασμα απο το οποιο εληφθη :

  «Οἱ φρο­νοῦν­τες ὅτι οἱ κανόνες τῆς Ἐκκλησίας κατά τε τὴν οὐσίαν καὶ τὴν μορφὴν αὐτῶν εἶ­ναι ἀ­μετάβλητοι καὶ ἀναλλοίωτοι εἰς τοὺς αἰῶνας, ἄγονται συνήθως εἰς τὴν τοιαύτην ἀν­τίληψιν ὁρμώμενοι ἐκ λελανθασμένης βάσεως [...] Ἐκ τῶν κανόνων παραμένει ἀναλ­λοίωτος ἡ ἰδέα, ὁ πυρήν, τὸ πνεῦμα· αἱ ἐξωτερικαὶ ἱστορικαὶ μορφαὶ αὐτῶν ὑπόκειν­ται εἰς μεταβολὴν καὶ διαρρύθμισιν συμφώνως πρὸς τὰς νεωτέρας ἀνάγκας τῆς ἐκ­κλησιαστικῆς ζωῆς». «Δέν δύνανται νά ἐφαρμοσθοῦν σήμερον καί πρέπει νά τροποποιηθοῦν αἱ διατάξεις αἱ κανονίζουσαι τάς σχέσεις τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν πρός τούς ἑτεροδόξους καί ἑτεροθρήσκους. Δέν δύναται ἡ Ἐκκλησία νά ἔχῃ διατάξεις ἀπαγορευούσας τήν εἴσοδον εἰς τοούς ναούς τῶν ἑτεροδόξων καί τήν μετ᾽ αὐτῶν συμ­προσευχήν, καθ᾽ ἥν στιγμήν αὕτη διά τῶν ἐκπροσώπων αὐτῆς προσεύχεται ἀπό κοι­νοῦ μετ᾽ αὐτῶν διά τήν τελικήν ἕνωσιν ἐν τῇ πίστει, τῇ ἀγάπῃ, τῇ ἐλπίδι. Περισσο­τέρα ἀγάπη πρέπει νά “ἀρδεύσει” πολλάς κανονικάς διατάξεις πρός “ζωογονίαν”. Ἐπιβάλλεται τροποποίησις ὁρισμένων διατάξεων ἐπί τό φιλανθρωπότερον καί ρεαλι­στικώτερον. Ἡ Ἐκκλησία δέν δύναται καί δέν πρέπει νά ζῇ ἐκτός τόπου καί χρόνου».

  http://www.theodromia.gr/92BD47EB.el.aspx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάνετε μεγάλο λάθος σχετικά με τον Μητροπολίτη Λεμεσού. Ο Λεμεσού είναι πατερικός, άνθρωπος με φόβο Θεού. Δεν υπέγραψε τα κείμενα της Κρήτης και έβγαλε και κείμενα και πριν και μετά. Και κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Κρήτης, υπέστη κοροϊδίες και ύβρεις μαζί με τους υπόλοιπους θεοφοβούμενους επισκόπους οι οποίοι δεν υπέγραψαν μαζί του.
  Προσοχή, μη προσπαθούμε να κάνουμε εχθρούς τους παραδοσιακούς πατέρες. Ας κρατήσουμε ενότητα και αγάπη μεταξύ μας για να πολεμήσουμε εντός της Εκκλησίας την αίρεση του οικουμενισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο αδελφέ δεν αμφιβάλλω.
   Αλλά δεν είναι δυνατόν προκειμένου πιθανόν να μη δεχθεί νέες επιθέσεις σε βάρος του ως παραδοσιακός από τους οικουμενιστές, να πέφτει σε τέτοια ατοπήματα λέγοντας πως δεν γίνονται συμπροσευχές.
   Η κυριώτερη έκφραση του οικουμενισμού γίνεται φανερή μέσω των συμπροσευχών και ιδιαιτέρος του Οικουμενικού.

   Αν δε μπορούσε να πει την αλήθεια στην εν λόγω ερώτηση τουλάχιστον ας μην απαντούσε ή οτιδήποτε άλλο. Δε γίνεται όμως να λέει ότι είναι ψέμα ότι γίνονται συμπροσευχές. Από τη στιγμή που το λέει αυτό, επόμενο δεν είναι ότι θα φέρει τέτοιες αντιδράσεις;

   Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης

   Διαγραφή
  2. Πατε να μας τρελλανετε, να μας λετε το μαυρο ασπρο. Δοξα τω θεω εχουμε ακομα τουλαχιστον την κοινη λογικη εν τη πιστη, ωστε να βλεπουμε ποσο πλανεμενα και αιρετικα ειναι τα λογια του π. Αθανασιου. Και ολοι να πλανηθουν, παντα ισχυει το ''ο εις και η Αλξθεια''.

   Διαγραφή
  3. Ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα του φίλε μου.Δεν τόν κάνει κανείς εχθρό του,αλλά ό ίδιος γίνεται εχθρός της αλήθειας μέ αυτά που λέει.Κρίμα, πολύ κρίμα, γιατί τόν είχα ψηλά!!

   Διαγραφή
  4. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΘΝΗ
   ΣΤΟ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΩΛΈΣΘΗΣΑΝ.
   Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
   ΚΑΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ.
   ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΩΡΑ.

   Διαγραφή
  5. Ο ανωνυμος που γυρνάει δεξιά και αριστερά δε χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ αποψη στο διαδίκτυο και να ασκήσει κριτική στους κρίνοντας τις οικουμενιστικες παρεκτροπές.

   Διαγραφή
 6. Είστε επικίνδυνος Δέσποτα Λεμεσού, γιατί δεν είστε ξεκάθαρος. Από σας και κάποιους άλλους που μια δεν υπογράφετε, προς τιμήν σας, στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης και μια δηλώνετε πως ο Πατριάρχης "μας" δεν συμπροσεύχεται κινδυνεύουν να πλανηθούν όσοι δεν είνα συνειδητοποιημένοι. Είστε επικινδυνος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συμφωνώ με τον προλαλησαντα. Ας μη βιαστουμε να βγαλουμε σκαρτους και τους λιγους πραγματικα αξιολογους ιεραρχες. Ο μητροπολίτης βρεθηκε σε δυσκολη θεση με την ερωτηση αυτη καλουμενος να κατηγορησει τον πατριαρχη ως αιρετικο καταπατητή των ιερων κανονων. Προσπαθησε να δικαιολογησει τη κατασταση. Η καλη ομολογια του εδωθη οταν επρεπε στη συνοδο της Κρητης. Οι ισορροπιες ειναι λεπτες και χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη η δημοσια τοποθετηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το ποιος λέει ψέματα και ποιος όχι, το ξέρουμε πολύ καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αφού δεν θ'ελησε να μιλήσει για τονΠατριάρχη γιατί δεν σταμάτησε λέγοντας ότι λένε ψέματα; Ακριβώς μας θύμησε αυτό που το ρώτησε ακροατής στο ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Λεμεσού, για τοι θέμα της διδασκαλίας περί εκτρώσεων του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, μετά και τη παρουσία των στοιχείων στη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κ'υπρου, εις απάντηση της ψευδούς ανακοίνωσης της Μονής Βατοπαιδίου ότι τάχαέκαναν την φωνή του Γέροντός τους. Απάντησε ότι ΄΄αν το είπε έκανε ένα λάθος''. Κρίμα.ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ; ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΤΑ ΕΙΠΕΔΕΣ ΤΟ ΡΙΚ ΑΓΑΠΗΤΕ
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ
  ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ας ευχηθούμε καλή μετάνοια στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.Χρήστος.Θεόδ.Ελευθεριάδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΡΙΚ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ. ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΙΕΡΕΑ ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μη τον κρίνετε και μη διαφωνήτε. Ισως να μην ξέρει ο α(ν)θρωπος
  αν υπάρχουν επίσκοποι που συν-προσεύχονται με αιρετικούς.
  Πρέπει να τον ενημερώσουν. Αίσχος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΛΟΙΔΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΜΕΣΟΥ;
  ΜΕ ΤΗ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΕΝΩ ΞΕΡΕΙ ΟΕΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ; ΜΗ ΘΕΩΡΕΊΤΕ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΕΑ ΜΙΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λίγος σεβασμός για τον μακαριστό γέροντα Ιωσήφ!
   Το ποιός πραγματικά ήταν, αφήστε να το πουμε εμείς οι λαικοί, τα πνευματικά του παιδιά.
   Και μην τολμήσετε να μιλήσετε για γεροντολατρεία, γιατί αυτά που ζήσαμε μαζί του τόσο όσο ήταν εν ζωή, όσο και τώρα, μετά θάνατον φανερώνουν το πνευματικό ύψος του πατρός!
   Θα πω και κάτι που μου είπε λίγο καιρό πριν κοιμηθεί, ίσως έτσι καταλάβετε και τις "αιρετικές του θέσεις και διδασκαλίες"
   Του λέω:Πατερούλη μετά από σένα ποιόν θα έχω;
   Απάντησε:
   Ότι σου είναι απαραίτητο, το έχουμε πει, ότι ξεχάσεις θα το βρείς στην Αγία Γραφή και στα κείμενα των Πατέρων μας.
   Όποιον ξεφεύγει απ'αυτά δεν τον ακολουθείς,κατάλαβες;
   Δεν τον ακολουθείς, έστω και αν μείνεις μόνη σου.
   Την τελευταία φράση δε, την είπε με ένα ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο!
   Μην νομίζετε αδελφοί,και γώ πονάω και θλίβομαι με το ολίσθημα του αγαπητού και σεβαστού, κατά τ'άλλα, Λεμεσού!
   Εύχομαι ολόψυχα,ο Κύριος,δια των πρεσβειών του πνευματικού μας πατρός Ιωσήφ μοναχού,να τον φωτίσει και να τον αναδείξει άξιο απόγονο των πνευματικών του προγόνων.

   Διαγραφή
 15. Προς τον Fr.C. Γιατί μιλάς με τόση εμπάθεια λέγοντας αίσχος;Και τις αιρέσεις για τις εκτρώσεις, την κατωτερότητα της Θείας Χάριτος έναντι του ανθρώπινου νου, τη συζυγία που συνεχίζεται στην αιωνιότητα, την ανσέλμειο πληρωμή με το αίμα του της δικης μας ενοχής τα έμαθε.Του τα τυπώνουν και του τα δίνουν. Ξέρεις τι ακούμε από το ραδιόφωνο της Μητρόπολης στη Λεμεσό.Πλανεμένους τους λένε.Για τις εκτρώσεις ξέρεις τι είπε.Αν το είπε έκανε ένα λάθος. Για τις δήθεν προφητείες του π. Ιωσήφ που τρομακρατούσε το κόσμο ότι θα γίνει λυσσαλέα πληγή στην Κύπρο κλπ.Άλλα έγιναν, άλλα δεν έγιναν. ΠΕΝΗΝΤΑ - ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ; ΆΔΙΚΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΠΑ ΝΙΚΟΛΑΣ. ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ μου, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com