Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΑΤΟΠΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

timthumb (1).jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Στη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ρωσικής Εκκλησίας Προεδρεύοντος του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, στις 29/12/2016, «ο Πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε "άτοπη" τη χρήση της λέξης "εορτασμός" σε σχέση με την εκατονταετηρία  των γεγονότων του 1917» .

Η καταπάτηση της δημοκρατίας, από τα δικτατορικά αυτά εκτρώματα και του δικαιώματος των ομοδόξων αδελφών μας να λατρεύουν  τον αληθινό Θεό, αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία της Ρωσίας.  Αν κανείς με Ορθόδοξη σοβαρότητα και συμπόνοια, αναλογιστεί τα εγκλήματα του απάνθρωπου  Σοβιετικού κομμουνισμού, δεν αφήνει περιθώρια πολιτικών φληναφημάτων. Οι ομόδοξοι αδελφοί μας στέναζαν κάτω  από  το αντίθεο καθεστώς του κόκκινου φασισμού.
Οι αντίθεες λεκτικές ασυναρτησίες του Λέοντος Τρότσκι που έγραφε το έτος 1925 στο άρθρο του ‘’Η σημασία και οι μέθοδοι της αντιθρησκευτικής προπαγάνδας’’ ή «Η θρησκεία μεταφράζει το χάος της Φύσης και το χάος των κοινωνικών σχέσεων στη γλώσσα των φανταστικών εικόνων», καταδεικνύουν το αντίθεο κομμουνιστικό μένος.
Οι απάνθρωποι Σοβιετικοί εξουσιαστές, και ο απάνθρωπος Στάλιν σκότωσαν  πέραν του ενός εκατομμυρίου ανθρώπους με το εύκολο πρόσχημα «εχθρός του λαού», εν ονόματι του Μαρξισμού-Λενινισμού και  τελικώς αυτοί οι δικτάτορες αποδείχτηκαν οι κατ’ εξοχήν εχθροί του λαού.  Μεταχειρίστηκαν προς τούτο απάνθρωπα μέσα.  Εκατομμύρια εγκλήματα έκαναν οι Σοβιετικοί δικτάτορες, που ωχριούν ακόμα και οι ναζιστές στο κατόρθωμά των
Περί το έτος 1981 διαβάζαμε στην Εφημερίδα ‘’Μακεδονία’’, για τη σύλληψη του μαρτυρικού ιερέως πατρός Δημητρίου Ντούτκωφ, αλλά και τους συγκινητικούς λόγους του με την προτροπή να μη πιστεύουν  τι θα πεί μετά τη φυλάκισή του,  διότι θα είναι υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων.  Ως γνωστό  οι εξουσιαστές του κόκκινου φασισμού, έκλειναν σε ψυχιατρεία τους αντιφρονούντες λόγω της Πίστης τους.  Να προσθέσω ότι ακόμα και όταν τον μαρτυρικό αυτόν ιερέα, τον έβγαλαν έξω, του ‘’δώρισαν’’ μια ιδιαίτερη βοηθό, η οποία τον παρακολουθούσε σε ότι έκανε.
Ενθυμούμαι επίσης τη διήγηση του νυν Μητροπολίτου Αργολίδος ο οποίος αφηγήθηκε σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα την περίπτωση ενός γηραιού Ρώσσου ο οποίος βασανιζόταν τις τελευταίες μέρες της ζωής και θέλησε να μιλήσει σε κάποιον ιερωμένο, μάλλον για να φύγει το βάρος που ένιωθε. Ο γηραιός αυτός Ρώσος ήταν τον καιρό του καθεστώτος υπεύθυνος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη μακρινή Σιβηρία εκεί υπήρχαν μοναχοί, Ιερείς και Ιεράρχες φυλακισμένοι μια μέρα έκλεισε ένα Ιεράρχη σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Υπήρχαν εκεί νυμφίτσες και μέχρι το πρωί έμειναν ολίγες σάρκες στο αποστεομένο σώμα του Ιεράρχη.
Δικαιολογημένα λοιπόν ο Πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε ‘’άτοπη’’ τη χρήση της λέξης ‘’εορτασμός’’ για τη λεγόμενη κομμουνιστική επανάσταση.  Ο διαχρονικός ιστορικός πόνος του ομόδοξου Ρωσικού λαού, από τα εγκλήματα του απάνθρωπου  Σοβιετικού κομμουνισμού, δεν αφήνει περιθώρια της χρήσης της λέξης ‘’εορτασμός’’, για την απαρχή της  κομμουνιστικής σκλαβιάς.

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com